Af Søren Nielsen, medlem indtil 2022

Det var et herligt gensyn med Hanebjergs Skydeanlæg i Hillerød, jeg gik i møde den første søndag i POMW III regi. Det var som at møde en gammel bekendt hvilket ikke er så sært, for det er her at mine udendørs skydninger er foregået og det er her jeg har lært mest under de trænings lektioner alle chefinstruktørerne har fået fra Kimu Sensei. Det var også her, at vi på en regnfuld weekend i oktober 2012 gennemførte vores IPSC A-licens kursus. Alt i alt et glædeligt gensyn.

Nu var det noget tid siden jeg havde skudt med mine pistoler både min 9 mm CZ og min 0.22 S&W, så jeg var lidt spændt på, om det ville gå bedre end sidst jeg skød med pistol. Det var lige efter sommerstævnet 2013 og jeg må erkende at mine arme ikke havde det så godt den dag. Men det skal ikke nogen undskyldning for uanset hvad så er det indstillingen det handler om.

På denne første POMW III lektion var fokus på en re-cap af skydning med 9 mm. Under POMW II havde deltagerne snusset lidt til 9 mm skydning men under POMW III ville de komme til at drømme om den for de ville ikke skyde med ret meget andet.

Den første lektion gik med at få banket rusten af instruktørerne og med at gøre deltagerne mere trygge mht. at skyde med CZ pistol. Det gik faktisk ikke så skidt endda. Jeg kunne godt mærke at jeg havde tør trænet i løbet af sommeren og ud fra mine skudbilleder kunne jeg se at jeg havde fået rettet nogle af de fejl som havde fuldt mig i noget tid. Men nu så det ud til at lysne og jeg tog fra POMW III’s første lektion med en god fornemmelse i maven.

Samtidig med POMW III begyndte Hsingi II kursus forløbet også. Og i de kommende weekender ville der være Hsingi II om lørdagen og POMW III om søndagen. Så mon ikke at mandagen ville være med meget trætte arme og ben 🙂

Efter lørdagens Hsingi II lektion 1 blev det søndag og tid for POMW III lektion 2. Kl. 08.00 mødte vi på Hanbjerg skyttecenter for at gøre klar, således at første skud kunne afgå kl. 09.00. Dette var ifølge miljøloven og den skal overholdes:-)

Vi startede i det som på Hanebjerg kaldes for ”Hullet”. Det er et område hvor man kan træne IPSC og terrænskydning. Vi have stillet pæle op med på hængte IPSC skiver som deltagerene skulle ramme i Alfa zonen. Tre hold med 5 deltagere på hvert hold. Der blev godt nok brændt krudt af. Ikke som i det vilde vesten men som i en skytteforening der virkelig trænede seriøst. Det er ikke sikkert at det har lydt sådan i Hillerød i meget lang tid. Men hold øje Hillerød for vi vender tilbage og vi er dybt seriøse. Efter 4 timer i ”hullet” var det tid for træning af præcisions træning på den store stykkebane der er 25 meter lang. Igen med 3 hold og igen med rotation således at alle fik skudt.

I ”Hullet” syntes jeg at det gik rigtig godt men da vi skulle skyde på pointskiver så havde mit fokus lige pludselig tendens til at ville noget andet en jeg. Alle mine skud sad under det sorte i skiven og jeg havde fulgt samme procedure som i ”hullet”. Min første tanke var selvfølgelig at det var sigtemidlerne der stod forkert men den kom jeg hurtigt væk fra igen, for de rykker sig ikke uden at man gør noget ved det. Og det havde jeg ikke gjort, så det kunne kun være min skydeteknik den var gal med.

Den tænkte jeg over da jeg kom hjem og da jeg tørtrænede havde jeg den også liggende i baghovedet.

Tredje og sidste del af POMW III nærmede sig men lige inden havde vi fornøjelsen af Hsingi II del 2. Her stod den på træning der i den grad kunne mærkes i kroppen og som her en uge efter, stadigvæk kan mærkes på steder af kroppen som jeg ikke lige regnede med.

Igen mødte vi tidligt på Hanebjerg på en morgen der i første omgang bød på gråvejr men efterhånden som dagen skred frem strålede solen og for visse af deltagerne strålede den meget:-)

Jeg havde denne gang fornøjelse af at skulle danne hold med de eneste to ”høns” på holdet:-) Det var en fornøjelse at skyde med nogen, som absolut ikke skal bevise noget over for andre men i stedet bare gøre deres bedste. Og det må man sige at de gjorde.

Da vi var færdige med at skyde i ”hullet” så havde vores skive et hul på størrelse med en håndbold lige i Alfa Zonen. Og selvfølgelig var der også skudhuller i C og D zonen men slet ikke som andre steder og slet ikke spredt som det er set tidligere. Jeg måtte også erkende over for mig selv at tørtræning var noget der rykkede. Utrygheden med at skyde 9 mm forsvandt meget hurtigt og sikkerheden lå på rygraden.

Under hele POMW III havde to af chefinstruktørerne været under uddannelse som skydeledere. Formålet med denne uddannelse er at kunne være flere om at varetage denne opgave når SDK Skyt rykker indendørs på Tapeten i Ballerup. Undervejs blev det også klart for mig, at læringen også er at hvis man skal have et arrangement til at fungere optimalt så skal der forberedelse til. Og her menes der 110 % forberedelse.

På et skyde arrangement skal der kun ske en fejl så kan det gå frygtelig galt. Så kan man måske få den ide at man under andre arrangementer bare kan forberede sig 80 %. Nej, sådan hænger det ikke sammen.

Under en skydning kan konsekvensen ved en fejl være at døden kommer ind i manegen. Den tankegang kan man også godt bruge når man forbereder andre ting i livet. Det skaber en indstilling der virkelig sætter gang i handlinger og overblik. Dette var den sidste POMW III del et meget tydeligt bevis på. Her var det ikke noget at være i tvivl om og selv om der kom tiltag som kunne skabe uro i planlægningen, så var der styr hele arrangementet og specielt sikkerheden.

Da jeg kom hjem fra Hanebjerg og inden jeg totalt omkuld, nåede jeg at tænke på, at POMW projektet faktisk har vist at hvis din indstilling ikke er på plads så er der afregning ved kasse 1. Dvs. man kan ikke ramme en lade port fra 2 meters afstand. Er indstillingen ikke på plads i andre af vores træninger så kan det være svært at se konsekvensen og derfor også svært at se hvor vigtigt indstillingen er. Det fortæller at hvis ikke der er konsekvens som er tydelig, så kan mennesker ikke ændre sig.

Deltagerene på POMW III kunne meget tydeligt se at indstillingen er alt afgørende i livet. Alle alfa hannerne fik i den grad klø af de to eneste kvinder der var med på kurset. Det var en fornøjelse at se hvordan indstillingen kan skabe en kæmpe forskel specielt efter 4 timer skydning med ca. 200 skud i timen. Armene var lamme men alligevel kunne de kvindelige deltagere finde den rette indstilling frem og bare gøre deres bedste – for de kan jo ikke gøre andet:-)

Jeg vil sige tak til alle deltagerne for nogle humørfyldte skydninger og en stor tak til Kimu Sensei for at kunne udføre læring på flere niveauer på en gang.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login