Af Claus Hansen, Medlem indtil 2017

POMW 3 skulle forløbe over 3 søndage i september måned efter sommer ferie.

Det var en skare på 15 mennesker, som havde tilmeldt sig kurset. Kurset skulle gøre dem til intermediate pistol skytter.
Alle var spændte og opstemte på hvad der skulle ske den først gang.
Den første kursus gang var det ren baneskydning med både 9mm og 6 mm. Årsagen til at der blev skudt med to forskellige kalibre var til dels for at træne POMW basisk skyde teknik og gøre deltagerne fortrolige med 9 mm. Med 6 mm kan man træne præcision, hvilket jeg personligt foretrække. Jeg bliver nok aldrig en ”elite skytte”, det har jeg ikke tålmodigheden eller tiden til. Men hvis jeg selv skal sige det, så skyder jeg ”knald” hamrende godt med 6 mm (.22 Cal).
Men for deltagerne var formålet dels at øve deres færdigheder og gøre dem trykke ved 9’eren. De havde alle i det tidligere kurser fået et vist kendskab til 9’eren, så denne gang var genopfriskning og videre bygning på det som de allerede viste.
Den første kursus gang forløb dog også al forventning og mit indtryk var at de fleste ikke kunne vente til næste gange. Den anden kursus dag som skulle afvikles ugen efter skulle til dels foregå i det fri og til dels på bane. Det var således endnu en sådan morgen at kursisterne mødte frisk og glade, samt ikke mindst spændte op til endnu en skyde dag.
Personlig kan jeg godt lide at skyde i det fri, specielt når solen skinner og det ikke for varmt. Denne dag var det dog lidt overskuet og der kom da også lidt regn i løbet af dagen. Dette ødelagde dog på ingen måde deltagernes humør eller skydning.
I løbet af dagen skulle deltagerne skyde til måls efter IPCS mål på forskellig afstande fra 8 m op til ca. 25 m. Der det var en meget hektisk dag med lige under 400 skud afgivne skud per deltager. Meget godt gået med 3 deltager per pistol og ladning af lige så mange skud. Banen var da også oversået med messing hylstre bagefter som naturligvis alle skulle samles ind igen. I løbet af dagen blev der trænet reset funktion ved aftræk og dobbelt skud, ikke at forveksle med det nogen kalder dobbelt tap, samt transitioner, hvor man skifter mellem flere mål det kan være over, under eller ved siden af hinanden. Her der størst udfordring jo tættere man er på målene da man her skal bevæge sig mest for at stå med fronten mod målet. På store afstande giver det ikke mening. Disse er alle elementer som anvendes inden for IPCS. Der vel må siges at være skydningens formel 1. Deltagerne kunne desværre ikke få lov til at bevæge sig under skydning, da dette kræve en A-licens og en RO (range officer) og kun 5 deltagere var i besiddelse af A-licens og en med RO licens.
Da den formiddagen var gået i det fri skulle der skydes bane skydning. Desværre glemte mange af deltagerne her deres basis og forsatte som fra tidligere på dagen. Dette kan selvfølgelig skyldes at mange var begyndt at blive trætte. Alligevel var resultaterne imponerende for skytte med deres erfaring.

Den sidste gang foregik næsten som den anden gang, folk mødte op med højt humør og spændte på dagen. Det bedste ved det hele var været solen tittede frem ind imellem og det var tør. Det var perfekt skyde vejr. Dagen startede som sidste med lidt tør træning og repetition af sikkerhed. Skydning på forskellige afstande fra 8- 25m, transitioner og dobbelt skud samt øvelse af reset funktion.
Da det gik super godt fik deltagerne mulighed for at prøve at skyde rundt om barrikader efter kort vejledning heri og skydeleder ånde i nakken. Det blev også til skydning på plates på 40 m afstand hvilket virkelig satte deltagernes evner under pres, da det var noget vanskeligere at rammer plate på 40m end skiver på 15m.
Efter en fantastisk formiddag med skydning i det fri, sluttede eftermiddagen med traditionelt baneskyding med 6 mm (.22 cal). Man kunne mærke på en del af deltagerne at de var begyndt at blive trættet hvilket for enkeltes vedkommende gav sig til udtryk i deres resultater.
Alligevel var resultaterne imponerende taget i betragtning hvor kort mange af dem havde skudt. Og alligevel var en i stand til at skyde sig i Danmarks 1. division. Super godt gået og det har vist til fulde bevist teorien og at POMW holder.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login