Uret ringede kl. 4.15 torsdag morgen d. 26.7.2012 og efter et bad var det blevet tid til at hente Kimu Sensei og drage af sted mod Prag på POMW 2 vådtræning og skytteinstruktørkursus.

Alt var pakket og efter en kop kaffe eller 2 gik det af sted mod Prag i godt humør, først til Gedser hvor vi skulle møde Søren Renshi, Martin Renshi, Kjeld Renshi-dai og Claus Shishu, så vi kunne spise morgenmad sammen på færgen.
Efter 1,5 time var vi i Rostock og derefter var motorvejs kørsel mod Berlin, Dresden og Prag og bortset fra en enkelt smutter af GPS’en som ledte os op i bjergene mod en motorvej som ikke var bygget endnu, hvordan det end kan lade sig gøre – måske noget med EU penge og tilskud – det vil jeg lade stå hen i det uvisse… Nå, der var ikke andet at gøre end at returnerer til det sidst kendte sted og prøve igen.
Efter en lille time var vi tilbage på sporet og vi var fremme i Prag kl. 16.30 efter ca. 800 kilometer. Spændte, friske og klar til træningen 🙂

Første vådtræning

KL. ca. 17.00 startede den første vådtræning og Kimu Sensei lagde ud med at repeterede POMW Skyttehåndbog og vi gik derefter i gang med at træne baneskydning. Vi skød med en Ruger Mark III model 512, som er en kaliber 22 pistol.
Vi skød 30 skud af gangen i grupper og fik rettelser til vores basis af Kimu Sensei, jeg skød sammen med Martin Renshi og vi skiftedes til at lade for hinanden og tælle point sammen som blev skrevet på en highscore liste. Efter hver skydning blev vores præstation analyseret, evalueret og bedømt af Kimu Sensei – sammen med en række gode råd til forbedring af vores skydeteknik.
Efter at have skudt 150 skud stoppede Kimu Sensei mig og fortalte at jeg skulle gøre meget mere ud af mit eftersigte. Det tænkte jeg meget over mens Martin Renshi skød sine 30 skud.
Da det igen blev min tur igen fokuserede jeg meget på at have et korrekt eftersigte og jeg kunne mærke med det samme at det blev bedre Jeg opdagede at jeg faktisk kunne skyde ret godt og præcist, hvis jeg bare søgte at udføre det basiske fra POMW skyttehåndbog, helt frem til eftersigtet.
Fantastisk instruktion af Kimu Sensei og rigtig godt spottet og lige efter dette skød jeg det bedste resultat jeg havde skudt til dato (276 ud af 300). Og det var på en gang en stor tilfredsstillelse og en stor lettelse.

Anden vådtræning

Næste dag kl. 10.00 startede den anden vådtræning og igen lagde Kimu Sensei ud med at repeterede POMW Skyttehåndbog og vi gik derefter i gang med at træne vores baneskydning med samme Ruger Mark III model 512, kaliber 22 pistol.
Vi skød igen 30 skud af gangen i grupper og fik rettelser til vores basis af Kimu Sensei, jeg skød sammen med Martin Renshi og vi skiftedes til at lade for hinanden og tælle point sammen som blev skrevet på en highscore liste. Efter hver skydning blev vores præstation analyseret, evalueret og bedømt af Kimu Sensei – sammen med en række gode råd til forbedring af vores skydeteknik.
Efter at have skudt ca. 200 skud skiftede vi til 9 mm og her blev det klart at der er meget stor forskel på at skyde den større kaliber, lige fra braget til rekylen og der skulle helt klart meget mere fast greb til at håndtere en CZ Shadow end en Ruger.
Så der skulle derfor andre boller på suppen og vi var nød til at træne intensiv tørtræning for at få indstilling, fornemmelse, håndgrebet og psyken til at spille sammen.

Tørtræning

På POMW 2 er tørtræning IPSC træning hvor håndteringen af pistol ved træk, magasin skifte, transitioner, strong hand, weak hand samt sidst men ikke mindst håndskifte.
Kimu Sensei demonstrerede hver enkelt øvelse i tørtræningen som stående basis med et bevægelsesmønster relateret karate basistræning – det var ret fedt. Vi lavede 3,5 timers total koncentreret stående basis udelukkende med henblik på at løfte vores skydning.
Jeg synes at det var totalt fedt at udføre denne grundtræning som stående basis

Rensning af Våben

Hver aften efter basis træningen rensede vi pistoler så de var klar til dagen efter, vi havde på skift fået til opgave at rense Kimu Sensei’s våben, hhv. en SVI, Browning og CZ Shadow. Specielt SVI var et svært våben at skille ad og den første aften trak det meget langt ud og vi gik ret sent i seng.
Men det var meget interessant at lære flere forskellige pistoler at kende igennem en rensningsproces og derigennem øge min generelle forståelse for pistoler og hvordan de er sammensat.

Tredje vådtræning

Lørdag kl. 10.00 startede den tredje vådtræning og igen lagde Kimu Sensei ud med at repeterede POMW Skyttehåndbog og vi gik derefter i gang med at træne vores baneskydning med samme Ruger Mark III model 512, kaliber 22 pistol.
Herefter skiftede vi igen til CZ Shadow og denne gang havde jeg virkelig haft stor glæde af tørtræningen. Pistolen lå bare bedre i hånden efter tørtræningen og dette viste sig også klart i min skydning.
Det var en fed følelse også fordi der kom en god konsistens ind i skydningen. Igen var det POMW skydetekniske håndbog med den relevante basistræning der gjorder udslaget. Rytmen, Eftersigtet og Rekyl kontrollen.

IPSC A-licens teori.

På denne tur var der også lagt tid ind til at tage den teoretiske del af IPSC A-licens og der var rigtig mange spørgsmål der skulle besvares men den gode træning jeg fik sammen med mine chefinstruktør kolleger var fantastisk – så jeg bestod den teoretiske test med maksimalt antal point på 100 den og det var rigtig godt.

Fjerde vådtræning

Søndag kl. 10.00 startede den fjerde vådtræning og igen lagde Kimu Sensei ud med at repeterede POMW Skyttehåndbog og vi gik derefter i gang med at træne vores baneskydning med samme Ruger Mark III model 512, kaliber 22 pistol.
Herefter skiftede vi igen til CZ Shadow og denne gang havde jeg virkelig haft stor glæde af tørtræningen. Pistolen lå bare bedre i hånden efter tørtræningen og dette viste sig også klart i min skydning.
Det var en fed følelse også fordi der kom en god konsistens ind i skydningen. Igen var det POMW skydetekniske håndbog med den relevante basistræning der gjorder udslaget. Rytmen, Eftersigtet og Rekyl kontrollen.

Shoot out – stor kaliber

Den sidste dag skød vi 2 pistoler Glock 40 og Glock 45, 2 revolvere Magnum 357 og Magnum 44 samt en pumpgun med 2 forskellig slags ammunition. Det var lærerigt at prøve dette for rekyl kontrollen skulle gøres endnu hårdere end på 9 mm. Det viste sig at vi rent faktisk kunne skyde med disse våben og ramme målet – det eneste det krævede var at vi fulgte POMW skydeteknik.
Nemt ikke 🙂

Afrunding

Det gik op for mig hvordan jeg også kan bruge POMW som metode til at lære mig selv at kende. I virkeligheden er der ingen begrænsninger på hvad man træne med og lære sig selv at kende – det hele ligger i indstillingen og fokus på hvad der er vigtigt.
Det er også et kursus der tester min psyke, trigger min utålmodighed eller pirrer min præstations angst
Jeg må indrømme at det var ret hårdt at skyde så meget men jeg synes at det var et rigtig fedt kursus med en veloplagt Kimu Sensei og et rigtig gennemarbejdet kursusforløb.
Min anbefaling er I skal skynde jer at blive klar til næste POMW kursusforløb.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login