Jujutsu kursus 1 – faldteknik

Et fald, er ikke et ”smart move” man laver i en kamp.

Et fald er en uønsket og oftest desperat situation. Og der uanset om det sker som en del af en kamp hvor modstanderen kaster dig; om du overså en plet is viceværten ikke har fået gruset; eller om nogen er kørt ud foran din cykel og du nu befinder dig i luften på vej mod jorden.
Og så er det nu det gælder! For nu skal du få det bedste ud af den situation 🙂

For de 15 Shindenkanere der deltog på kurset, skete det ved at lære at falde korrekt. I Shindenkan gør vi det ved at træne i slowmotion og programmere kroppen. Så kommer vi også til at kende vores krop, tyngdepunkt og balance endnu bedre.
Også i den forbindelse hjælper det at bruge sin fantasi. For Jokokidz, der jo er vant til at tumle, betyder det at lege bænkebider, der ruller sig sammen.
Det billedekan voksne også bruge, men taget i betragtning at kurset startede kl. 10 søndag formiddag, var det også muligt at forestille sig at man folder sig sammen og ruller…. Ned for at lige tage en time til på øjet 🙂
Alle fik lejlighed til at vise at de var bløde og lækre, og rullede lige så godt som en bold – både forlæns og baglæns, og at de kunne falde både på den ene og den anden side.

I slutningen af kurset, var der også lejlighed til at træne vejrmøller, og ved brug af Shindenkans trin for trin indlæring, lykkedes det alle at lave vejrmøller – selv dem der havde forsværget det.

Kurset sluttede efter 3 timer, og alle gjort en god indsats, brudt en grænse eller to, og var nu bedre rustet til at møde den sidste rest vinter og isglat fortov, inden foråret får ordentlig fat i Danmark

Mvh. Kjeld Renshi-dai, instruktør på JuJutsu 1.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login