Inspirations kursus Ki og meditation 1, 2013

Af Helle Dresdner, Medlem indtil 2014

Efter at have deltaget på nævnte kursus, blev der anmodet om, at en frivillig meldte sig, til at skrive om sine indtryk af kurset. Der blev helt stille i lokalet, og folk begyndte at kigge rundt, nogle mumlede noget om at have opgaver på arbejdet og andre så ud som om de allerede var i gang med den første øvelse i personlig meditering, ”koncentrer dig om dit åndedræt, du er langt laaaaangt væk”..

Så. Ja. Jeg meldte mig frivilligt. Og vil nu med det samme unskylde forsinkelsen i at få mine tanker om kurset ud til jer alle. En nær og fantastisk veninde sagde engang til mig, da jeg havde travlt med at jonglere for mange jern i ilden:” There really is time enough, if you plan it well. It is all about time management, and discipline. I know that you can do it.” Jeg prøver stadig på at leve op til hendes kloge ord he he.

Pia og jeg kørte sammen til kurset fra Dragør. Det blev afholdt på Tjørnelyskolen i Greve. Vi havde været der før, til introduktions kurset om Tai Chi.

Martin Renshi underviste. Der var mennesker fra flere afdelinger meldt til kurset. Det varede fra 08:30-12:00.

Det var en lærerig rejse igennem en verden af fremmede ord og udtryk. Det blev præsenteret med hjælp af en power-point præsentation. Meget overskueligt og effektivt. Og spændende.

Vi øvede flere former for meditation. Jeg fandt at det blev muligt, at finde et sted mentalt, som ikke rungede med lyden af folks knurrende maver og et par enkelte snorkelyde. Og det imponerede mig, eftersom jeg godt kan være ret lyd-følsom. Folk som slubrer eller smasker eller trommer med fingre eller lignende, kan få min hud til at kravle. Og her fandt jeg en ny måde at få magt over min svaghed for lyde.. En overraskende gevinst.

Vi gik fra kurset glade, med åbne sind. Det rørte ved min voksne tro. Troen på ”ting som ikke kan forklares eller bevises.” Selv en matematisk og videnskabelig person som jeg, der læner sig op af videnskabens bevisbyrde, kunne godt åbne sit sind for andre muligheder. Well done!

Kritik af den negative slags. Det var for koldt i lokalet! Meget for koldt. Og det ville være helt fint til kurserne, at betale lidt ekstra, for en smule forplejning. Kaffe, te, kaffefløde (ok- det er bare til mig), juice, og måske en lille bid brød eller frugt. Lav kurset en time længere, og giv pauser hvor vi kan sludre lidt på tværs af afdelingerne. Det bringer os tættere på hinanden som gruppe.

Jeg vil også gerne foreslå at man begynder et kursus med at alle skal sige sit navn, hvor man kommer fra, og hvad man laver til daglig. Så ”kender” vi allerede hinanden lidt, og måske vil det åbne for en mere involveret kommunikation på kurset.

Jeg vil gerne anbefale kurset. Det var både min tid og mine penge værd. Og vi har alle brug for redskaber til at lære at holde Fokus i livet. Hjælp til at overvinde de udfordringer som livet overrasker os med.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login