Instruktør 1, 29. september 2012 i Tjørnelyskolen, Greve

Af Birger Messerschmidt, 6. Kyu, Yakami Shinsei-ryu

Til hverdag er vi jo vant til at se vores instruktører i aktion, men har Du nogensinde overvejet hvordan det ville være hvis Du selv skulle stå med opgaven at drive en time – og der så opstår en uventet situation, Du så også lige skulle klare – samtidigt?

Dette billede var omdrejningspunktet for det netop afholdte Instruktør 1 kursus, med Søren Renshi og Martin Renshi ved roret.

Den enkleste og mest effektive måde at få begreb om opgaven, er at blive sat i situationen, tilsat nogle ”typiske” problemer, og så se hvordan Du klarer dig.

Til formålet prøvede alle efter tur at blive indsat som instruktør eller hjælpeinstruktør i en dagligdags undervisningssituation – tilsat momenter af forstyrrende gæster, ukoncentrerede deltagere, ustyrlige unger og meget andet – indtil man var fanget i en dødsspiral af afledninger fra den træning, man skulle gennemføre.

Der var en fantastisk og legefuld stemning med masser af energi – og en helt anden måde at bygge og træne på end ved f.eks. vores kamporienterede- og redskabsorienterede kurser; her var det de mentale grænser, kontrol over situationen og selvbeherskelse, der blev trænet.

Oplevelsen giver en idé om hvad man også skal kunne klare som instruktør, erkendelse af hvordan din autopilot agerer under pres, og stof til overvejelse om hvor Du skal forbedre- og forberede dig på den dag, hvor scenariet måske bliver virkeligt. Og så får man en herlig oplevelse med vennerne oveni 🙂

Birger Messerschmidt, 2012
Glad deltager

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login