Xmas stævne 2012; Shindenkan Gangnam Nisse style

Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Hvad skal vi efterhånden gøre for at overgå os selv i Shindenkan, vores stævner er både store og succesfulde og der er en rigtig god stemning. Så i det mørke december, hvor vi nærmer os årets korteste dag og den søde juletid står for døren og det årlige X-mas stævne skal være endnu bedre, må vi kigge i underholdningsbranchen og hvad som hitter nu og her – Gangnam style. Hvorfor og hvordan denne intetsigende musik og underlige dans er blevet så moderne er en gåde, men ikke noget man skal tænke så længe over, da det faktisk er ret underholdende :-).

I forberedelsen til årets X-mas stævne havde to af instruktørerne – Martin Renshi og Søren Renshi fået til opgave at gøre opvarmningen og nedvarmningen underholdende og sjov. Til hvert stævne forsøger de at efterleve dette gennem et tema, hvor Kimu Sensei i år syntes det kunne være sjovt og oppe i tiden at forsøge sig med lidt Gangnam Nisse style 🙂 Som sagt så gjort og efter at Kimu Sensei i vanlig nissestil havde budt de over 220 deltagere på gulvet plus lige så mange publikum velkommen til xmas stævne 2012, blev der ellers varmet op og danset Shindenkan Gangnam style woop woop…..

Hele setup’et bag ethvert stævne er, som med alle andre Honbu aktiviteter designet af Kimu Sensei, hvorfor der også er plads til så mange elever og der fortsat er plads til flere. Det er velorganiseret og det hele er forberedt til mindste detalje, selv nissehuerne :-), hvilket man som deltager og publikum ikke altid lige kan se, men det er jo også fordi det bare køre som spegesild i olie :-). Det handler naturligvis også om lederuddannelse, hvorfor de udnævnte honbu hjælpeinstruktører får til opgave at fylde rammerne ud, hvilket typisk sker på deres egen lejr (Læs artikler om SBTLUS sort), hvilke så skal udføres til UG med kryds og slange under xmas stævne for alle. Ud over dette har udvalgte og frivillige (som oftest brun og sortbælter) også til opgave, at alle de praktiske rammer fungerer. For at et stævne af den størrelse fungerer, kræver det også maksimalt udnyttelse af ressourcer, hvilket også bliver planlagt sammen med resten af forberedelserne flere dage før stævnet, så de største TG-grupper også får tildelt flest instruktør ressourcer.

Efter opvarmningen blev eleverne delt i grupper efter erfaring dvs. TG-grupper og sendt ud til hvert deres instruktør team, hvor dagens første lektion omhandlede Senkai i form af shiho afslutninger. Ikke nok med det, da Kimu Sensei naturligvis har planlagt det hele efter en rød tråd, og derfor er der også et tema for træningen. Dette års tema som også havde været gennemgående i SBTLUS var ”Hvorfor ikke være god ved sig selv – og lære det rigtige fra begyndelsen af? – og fortsætte med dette – hele tiden?” eller sagt med andre ord ”Det er bedre at lede efter den bedste læremester i 10 år end at træne under en dårlig læremester i 10 år”. Der er mange Shiho’er i Yakami-shinsei ryu pensummet, og det er da også et af de fundamentale værktøjer i den komplette værktøjskasse. Faktisk er Yakami Shinsei-ryu et af de eneste systemer, der træner shiho i det hele taget. Derfor er det også rart, præcist at finde ud af, hvad dette værktøj bruges til og hvorfor det har en afslutning. Da der er mange shiho’er, er der også mange afslutninger og det kan være en opgave i sig selv at huske, hvilken afslutning og præcist hvor man slår, der hører sammen med shiho’en. Det blev der så trænet på i knap 50 minutter, hvor der efter en ganske kort pause blev kørt direkte over i lektion 2.

Lektion 2 var forbeholdt kata, og jo højere TG-gruppe jo flere kata’er, og desto mere travlt havde grupperne med at få trænet kata efter samme tema som i senkai, og have kata’erne i frisk erindring til eftermiddagens graduering og kataudskilningsløb. Der var stort fokus hele vejen rundt og tiden gik hurtigt, og det føles jo altid sådan, når man har det sjovt og en masse der skal nås. For hver TG-gruppe var der ud over et tema også et fokusområde f.eks. skulle de højest graduerede nå igennem alle kata til næste grad plus lidt ekstra, hvor kata’erne skulle trænes i 3 forskellige tempi, hvilket har til formål at indøve detaljer i henhold til tema’et og dernæst vise sit bedste i det maksimale tempo, hvor det stadig er korrekt udført. Det var med sved på panden og fordybelsens blikke at Kimu Sensei sluttede lektion 2.

Efter kata lektionen stod Søren Renshi for underholdende nedvarmning inklusive Shindenkan Gangnam style og den ”menneskelige nytårsraket imitation”, det skal jo ikke gå stille for sig når vi slutter året i Shindenkan med bulder og POMW 🙂 Inden det traditionelle fællesbillede som denne gang var endnu større grundet det store publikumsfremmøde ønskede Kimu Sensei alle held og lykke med gradueringen.

Til slut en stor tak til alle Shindenkanere, støtter, venner, familier og sponsorer for et dejligt Shindenkan år, hvor endnu en ny skole Jokokan Furesø slog dørene op med et rutineret og gråhåret 🙂 instruktørpar velkommen til – så nu er der blot tilbage, også her fra at ønske en glædelig Jul og et godt Nytår til alle.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login