POMW TSM C.1; Kan Shindenkan POMW’er stå distancen….

Af Martin Hansen, Medlem indtil 2018

TLUS POMW 1 ”tørtræning” forholdene er begrænset af en helt almindelig gymnastiksal

Vi anvender derfor simuleringer af afstande, og beskytter det vi låner og anvender derfor træplader og stødabsorp

7 m simulere en afstand op til ca. 12 m og 10 m simulere en afstand op til ca. 21 m til mål

POMW anvender standard skydeskiver til 5 m afstand, og DDS DSkyU skydeskiver til 10 m, 15 og 25 m,

Vi anvender DSkyU DSF IPSC skiver 1/1 og 2/3, Airgun standard poppers og Plates, samt andre bane hjælpemidler

POMW ”Tørtræning” anvender; CZ 75 no blowback co2 airguns, professionelle SIRT laserguns, legetøjs- og vandpistoler

Som skrevet i sidste artikel omkring POMW TSM B, ville der 3 uger efter være det første opfølgende og fortsættende kursus POMW TSM C.1. Essentielt for dette kursus og hele budskabet og clue var indstilling, indstilling og indstilling som tillige så smukt linker til det igangværende Hsing-I TSM kursus også, det er jo med Kimu Sensei’s ord ingen tilfældighed, at de 2 kurser kører parallelt. Indstillingen er jo netop det, der skulle være den lille forskel J på en POMW elev med kampsportsbaggrund og f.eks. en soldat der ikke har den mentale indstilling med i deres træning. Men nok så interessant var det, om kurset efter de 3 uger allerede kunne bekræfte Minouchi Sensei’s tese, og der ville være en forskel på skydningen fra sidste kursus, hvor næsten alle deltagere ingen skydeerfaring havde og til dette kursus, hvor alle jo skulle tørtræne helst 30 min. dagligt efter POMW skydehåndbog og læresætningen ”Imagination is very important” 🙂

Det var med stor spænding, gejst og nervøsitet, at de 24 POMW elever mødte op sent fredag d. 01-06-2012 for igen at give den gas. Denne gang var det for at deltage i et rent RYUHA POMW TSM C.1. Kun 5 min. forsinket kunne Kimu Sensei sætte gang i dagens skydning. For at kunne sætte standarden for dagen ville Kimu Sensei gerne vide, hvor optimalt deltagerne havde forberedt sig de sidste 3 uger. Man kan sige at dette var en indstillingstest, da deltagerne blev delt efter, hvorvidt de havde forberedt sig og tørtrænet hver dag og så med faldende interval, hvilket naturligvis var afslørende, men også en læring, da alle jo skal have maksimalt udbytte af kurset. Deltagerne gik herefter sammen parvis og fandt ind på ”skydebanen” der ligesom ved sidste kursus var markeret med afstande til skydeskiverne på henholdsvis 3, 5, 8, 10 og 15 m. Kimu Sensei repeterede hurtigt omkring sikkerhedsregler, hvor et brud på disse ligesom sidst ville føre til en DQ på bænken (Det skal siges at vi kom igennem dagen kun med 2 på bænken 😉 ) Hernæst forklarede, han at deltagerne gerne skulle nå at skyde fra alle afstande og samtidig repeterede, at man jo havde stigende forberedelses tid mellem skudende jo længere afstand man kom fra skiven dvs. mere tid til at løbe gennem POMW skydehåndbogs trinopbygning inde i hovedet. Selve skydningen forløb rigtig flot og de første par timer fløj af sted og Kimu Sensei og deltagerne var rigtig glade, da de rent faktisk kunne ramme noget ikke bare på de 3 m, men faktisk hele vejen ud på de 10 m (21 m). Man kan fristes til at sige at den meget tørtræning i POMW skydehåndbog virkede! J, hvilket som Kimu Sensei understregede ”Der er ingen forskel på at træne basis i Yakami Shinsei-Ryu og skydning”, begge er fundamentet og har du trænet godt på det, så virker det også når du skal bruge det.

Som forberedelse til næste dags træning havde Kimu Sensei forberedt en ekstra udfordring. Deltagerne blev delt i hold af tre og på skift fik disse hold lov til at prøve kræfter med en SIRT (Shot Indicating Resetting Trigger, en lasermarkeringspistol, der simulere en ægte Glock 17/22 pistol og har vægt og aftræk som en sådanne og stort set koster det samme..). Til formålet var der ophængt 6 IPSC sportsskiver (3 fuld størrelse og 3 mindre til at simulere større afstand). Med en SIRT viser man og træner optimal POMW skydeteknik, da SIRT’ens grønne laserlys afslører alle fejl ved aftræk, håndstand osv. Alle deltager fik tid i selskab med SIRT’en, mens de andre deltagere fortsatte med air-guns ved de forskellige afstande til skiverne. Meget præcist omkring kl. 20.30 var alle nået igennem med SIRT’en og det var tid til at slutte af.

Sluttende i rundkreds, som samlet omkring et lejrbål, var det tid til inden alle tog hjem til et velfortjent hvil før næste dags TSM C.2 og C.3. Kimu Sensei så rigtig tilfreds ud med dagens indsats fra alle deltagerne. Han var mødt frem til dagens undervisning i håbet om at niveauet var højt hos deltagerne og de havde holdt disciplinen de sidste 3 uger og man kunne se en faktisk forbedring. Havde han haft en bekymring var den vasket bort med den regn der nu stod ned i stænger udenfor træningslokalet og et stort smil bredte sig på hans læber, da han sammen med deltagerne kunne konstatere, at de havde bevist Minouchi Sensei’s teori for så vidt angår baneskydning og faktisk over forventning så han nu måtte hjem og ændre lidt på næste dags kurser i POMW. Dette viser igen Kimu Sensei’s kompromisløshed og vilje til, at møde folk hvor folk er uanset tidsaspektet, for viser folk vilje skal de også få maksimalt udbytte, der er jo ingen grund til at spilde hinandens tid.

Det var mere end tydeligt at se at de 3 uger havde haft en stor betydning og at POMW skydehåndbog virker 100%, hvis ingen springer over hvor gærdet er lavest eller lader sig friste med at træne med kugler og gas, når man har fået at vide at man SKAL træne på basis, men sådan er det jo med al Yakami Shinsei-ryu. Der var faktisk en markant forskel fra første POMW kursus, hvor mange ikke kunne ramme en ”ladeport” selv på kort afstand, til nu 3 uger efter kun med tørtræning, hvor 90% af eleverne leverede såkaldte ”grupperinger” i skuddene og 80% sågar udelukkende i alfa zone (midterste sorte område på en skydeskive).

Dagens kursus var overstået og deltagerne kunne tage hjem og træne videre til næste dags udfordringer, som ville indeholde transitioner, skydning i bevægelse og måske en snert af IPSC..wauuuw 🙂 Men det kan i læse mere om i næste artikel.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login