Sommerstævne 2011 – Der er stadig plads til fornyelse

slejr-2011-5

En sæson skal altid sluttes af med manér og for Shindenkan betyder det – Sommerstævne. Dette års sommerstævne blev skudt i gang på en typisk dansk sommerdag, hvor det både regnede og blæste, men hvor der også blev plads til lidt solskin efterhånden som dagen skred frem. Vejret passede meget godt til indholdet på lejren der startede med en trist nyhed, men blev fint fulgt op at positive nyheder og et helt nyt tiltag som skrev Shindenkan historie.

Lørdag d. 18 juni vil nok blive husket af mange af de 150 aktive Shindenkanere, der var mødt frem, som en meget indholdsrig og lang dag. Den startede for de fleste kl. 13.30 og sluttede omkring kl. 18.00, så det var 4 ½ time med træning, shows, kompetencegraduering og graduering med efterfølgende ceremoni. Men intet stævne uden en indholdsrig introduktion af Kimu Sensei, der altid har nogle vigtige budskaber, som skal ud til alle i organisationen, og til dette er et stævne en rigtig god lejlighed. Samtidig har vi i Shindenkan Danmark en åben kommunikationspolitik og ingen jantelov, så alt kommer frem i lyset og intet står tilbage i tavshedens skygge. Men samtidig sker det altid på en sober og konstruktiv facon, så ingen bliver udstillet eller trådt på. Kimu Sensei indledte med en af de mest triste nyheder i mange år, da det blev meddelt at Brian Jessen, chefinstruktør for Jokokan Holbæk Karate Skole, er blevet ekskluderet af Shindenkan Danmark. Samtidig er Brian Jessen officielt frataget  alle titler, grader, status og ære opnået under og i Soke Sensei Tonegawa organisationer og systemer, herunder den selvstændige del Shindenkan, dette kaldes også Hamon på Japansk. En så stor og kedelig beslutning bliver ikke truffet fra time til time, der skal meget til før den er en realitet. Hvorfor denne beslutning blev truffet og havde fuld enighed i Shihan-kai, kan du læse mere om i referatet fra dette års Generalforsamling , der kom forud for stævnet.

Men de næste informationer var af noget anden karakter, da det endelig officielt kunne nævnes  at vi åbner 3 nye Skoler i Shindenkan Danmark med starten af næste sæson. Det er de tre chefinstruktører fra Jokokan Ballerup, Amager og Korsør der åbner nye såkaldte satellitskoler i oplandet til de eksisterende Shindenkan skoler.  Det er selvstændige skoler, men at de er satellitskoler betyder ikke at de står ringere stillet end de nuværende skoler, men at de nyder godt af ressourcer, erfaring og back-up fra ”moderskolerne”, således ”den dybe tallerken og hjulet” ikke genopfindes igen igen. Det kræver naturligvis ressourcer på instruktørsiden, hvorfor at det var perfekt timing at der til dette års sommerstævne var indstillet hele 3 nye sortbælter og 10 brunbælter, hvoraf en del af disse vil være at finde i de nye satellitskoler som instruktører efter sommerferien.

Efter en god halv times tale var deltagerne blev lidt stive i benene så der blev varmet op med fællessang naturligvis og obligatorisk udstræk inden dagens første lektion som var ukemi (fald teknik).

I har hørt det før, men det er værd at nævne at ved hvert stævne er der elever der giver en ekstra hånd med og sørger for at måtterne bliver kørt frem og tilbage i store trailere adskillige kilometre fra Vestsjælland og til Måløv, som gør det muligt at vi andre kan træne faldteknikker på måtter og ikke få ømme rygge på trægulvet. Der er også dem der møder tidligt for at hjælpe med alt det praktiske så som måtteudlægning, bygning af podium, afkrydsning etc. Det  er meget værdsat, hvilket også bliver fremhævet til hvert stævne og denne gang var ingen undtagelse.

Som sædvanlig var dette års sommerstævne inddelt i TG-grupper der hver havde deres instruktør/instruktører, som fulgte dem gennem alle 3 lektioner som for de fleste ud over ukemi var senkai og kumite. Opdelingen i TG-grupper er i tråd med pensum og giver størst muligt udbytte både for deltagerne, men også for instruktøren der skal tilrettelægge træningen.

De der var med på lejren tænker straks, der mangler da et eller andet som fyldte rigtig meget under dette års sommerstævne….det er rigtigt J Shindenkan lotteri. Som noget helt nyt og ekstraordinært blev alle Shindenkanere og støtter i form af familie, venner , hunde, katte og hvad der ellers kan krybe og kravle og som har lidt mønt på kistebunden introduceret for et støttelotteri til oprettelse af en SatØkoHjælp fond, som netop bliver etableret for at kunne yde økonomisk støtte til de 3 nye satellitskoler og naturligvis også fremtidige skoler når andre senere får blod på tanden. En ting var sikkert det var et positivt og spændende initiativ, der blev vel modtaget og holdet bag gjorde en god figur for at sælge budskabet og lodderne på en sjov måde. Så det er nok ikke sidste gang at I skal have sparepengene frem og købe lodder til et stævne.

Ud over lotteritiltaget var det også første gang, der blev holdt sortbælte lejr op til stævnet. Det var 27 timer fyldt med fornøjelser som i også kan læse meget mere om i ”Hjulet og den dybe tallerken” hvor deltagerne har vredet hjernevindingerne for at servere nogle artikler med dybde og erfaringer til Jer der kommer til som de næste i rækken. I mange år har det ellers kun været chefinstruktørerne der har haft det privilegium at få flere dages individuel undervisning af Kimu Sensei, men nu har flere altså fået muligheden. Det kunne også svagt anes af det kvikke øje at dem der havde været på sortbæltelejr var en anelse trætte J i øvrigt var flere af dem Jeres instruktører under stævnet. De 27 timers træning havde samtidig fungeret for stoptest for de af deltagerne der var oppe til graduering. For brun og sortbælte graduanter er der jo 5 stoptest undervejs – en fysisk test, en pensumtest, en ryugi (teori) test, en kumité test og endelig en staminatest som normalt bliver afholdt, som afslutning på et stævne, da det tapper graduanterne fuldstændig for kræfter. Det var også tilfældet i år, hvor vi skulle gennem flere hold af stamina test (gå amok på pude).

Men før de kunne afholdes var der 3 opvisningsshow som sortbælte lejrens deltagere havde forberedt som en del af deres bundne opgave der følger i kølvandet på sådan en lejr. Det var 3 rigtig gode shows med gode budskaber om den mangfoldighed vi har i Shindenkan godt præsenteret af Jens Kyoshi, der fungerede som konferencier, der krydrede opvisningerne med humoristiske men rammende kommentarer J

For første gang blev der også afholdt kompetencegraduering i Jo-jutsu (mellemlang stav), hvor omfattende kompetencetræning og sparring mellem skolerne skulle stå sin prøve. Resultatet var meget tilfredsstillende da Kimu Sensei senere kunne bekendtgøre at alle var bestået deres kompetencegraduering og niveauet var højt til det fastsatte mål.

Det mest ventede for mange af deltagerne, nemlig gradueringen kunne nu begynde. Den forløb smertefri og alle gjorde det rigtig godt og flere at Jokokidz’ne fik fuldt fortjent 2 streger på bæltet, som man kun får ved at gøre en ekstra indsats og være en rollemodel for andre. Et stort tillykke til alle der fik en graduering i hus, det blev faktisk til hele 93, ud over de nævnte sort og brunbælte gradueringer, som fik flere streger eller en anden farve på bæltet.

Alle der skulle til stamina og dermed afsluttende stoptest gjorde det rigtig godt. Alle var velforberedte gennem måneders hård træning og for de 4 sortbælter, der havde svoret de ville nå verdenselite kondital var det kun den ene – den yngste og oven i købet en pige – Elisabet Shishó J der nåede det og dermed satte 3 voksne mænd på plads, men de gjorde det nu meget godt alligevel og springer konditalstabellen for den almindelige befolkning alligevel. 

Endnu en gang siger vi også tusind tak til alle vores læsere verden over fordi i fortsat støtter os. Samtidig ønskes I en rigtig god sæson 2011-2012 og vi håber den nye sæson byder på masser af spændende timer i selskab med Shindenkan.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login