Shindenkan Danmarks Generalforsamling 26/5-2011

Den afgående forbundsformand, Søren Nielsen, var akut bortrejst og kunne derfor ikke deltage, og havde derfor spurgt om, Kimu Bjarkmann på hans vegne ville holde formandsberetningen.

Kimu Bjarkmann blev også valgt til dirigent og referent.

Kimu Bjarkmann gennemgik derefter den afgående formands beretning, hvor status på strategiplan 2015 og styringsredskaberne de 5KPI blev gennemgået og resultaterne heraf.

Her følger de vigtigste hovedpunkter;

  • Medlemstilfredsheden var vokset 15 % ift. sidste sæson og organisationen var vokset 8 % fra 665 til 719 medlemmer i sæsonen.
  • Alle Honbu-dojo (hovedskole) pensum og kompetencekurser fra 10.kyu – 1.dan Yakami Shinsei-ryu (2.dan kampsport), var nu færdigudviklet og kørt succesfuldt af stablen.
  • Honbu-dojo chefinstruktør, vil nu koncentrere sig om udviklingen af pensum og kompetence lederudviklingsseminarer i gruppen 2.dan – 4.dan Yakami Shinsei-ryu (3.dan – 6.dan kampsport). TemaSeminarKurser vil køre i cyklus af 3-4 år af 2-4 måneders varighed, hvilket vil være passende, når det tager gennemsnitlig at imellem 8-12 år at udvikle en 1.dan Yakami Shinsei-ryu sortbælte (2-3.dan kampsport)
  • Forbundsudvalgene (organisation, aktivitet, økonomi, kommunikation/Information har løst de opgaver er blevet dem givet tilfredsstillende, men med god rum for forbedringer, som nu bliver den nye forbundsformand ansvar.
  • Den 5.februar 2011 præsenterede Shindenkan Danmark sine kompetencer på DGI´s idrætskonference i Vejle på DGI Kampidræts invitation. Shindenkan forventer et øget samarbejde i de kommende sæsoner med DGI kampidræt, som dog er afhængig af DGI´s strategi-, handlings, økonomi planer.
  • Tsunami katastrofen med alle dens følgevirkninger var forfærdelig. Shindenkan Danmark har afholdt indsamling og doneret penge til hjælp for ofrene, og haft den dybeste sympati. Jokokan International’s katastrofeberedskab fungerede dog ubeklageligt og meget mere effektivt end de officielle kanaler. Shindenkan har den dybeste medfølelse med vores kollegaer i Japan, og til de som mistede hjem, deres kære og må opstarte en ny tilværelse et andet sted. Den gamle Honbu-dojo i Iwaki, som kun ligger 20 km fra Fukushima atom kraftværket, som Kimu Sensei har besøgt mange gange siden 1988 og otte Shindenkan instruktører i 1998, er nu forladt pga. strålingsfaren. Vores tanker og dybeste medfølelse går til vores japanske venner og kollegaer.
  • Der er planer om at åbne tre nye Shindenkan skoler i den kommende sæson.

Den afgående formands årsberetning blev enstemmigt vedtaget.

  • Regnskabet med alle indtægter, udgifter og gæld blev gennemgået på generalforsamling i alle detaljer for allé de fremmødte, og alle spørgsmål blev besvaret. De fortsat største kreditorer til Shindenkan organisationen er fortsat stadig Honbu-dojo (20 %) og Kimu Bjarkmann (80%).

Den afgående kasserers årsberetning blev enstemmigt vedtaget.

Brian Bjarke Jessen total ekskluderet af Bujutsu Kodosokukai, Jokokan og Shindenkan af GF11
I henhold til Shindenkans åbne kommunikations politik.

Det var med stor personlig sorg og chok fra honbus chefinstruktør og alle Brians chefinstruktør kollegaer, at trods meget meget ihærdige og indtrængende forsøg de sidste knap 6 måneder, at etablere en kontakt og ordning med Brian Bjarke Jessen, så har Brian fuldstændig afvist og nægtet dette. Årsagen er, at Brian har købt ydelser, vedkendt og forbrugt disse ydelser, men når regningen så skulle betales, så har han enten afvist dette, skjult købet af ydelsen eller ikke overholdt betalingsaftaler gang på gang. Vi troede det blot var tre forskellige steder i organisationen, men det viser sig nu at det er fem steder i organisationen, – og også udenfor organisationen. Vi fandt ud af dette, da vi sammenkørte systemerne for at finde svar. Brians eksterne gæld, som han ignoreret at betale, har Shindenkan Danmarks bestyrelse kollektivt betalt. Den samlede gæld vi har kendskab til, er på ca. 32.500,- DKK. Sagen er overdraget til RKI med et evt. retsligt efterspil.

Det fulde omfang af Brians nuværende økonomiske situation kender vi ikke, og vi vil ikke forholde os til spekulationer i den retning. Vi forholder os til det vi ved.

Det er ikke det eneste og i vores øjne værste handling. Vi erfarede også at organisationen, Honbu-dojo og Shihan-kai venner ikke var de eneste som blev ladt pludseligt og uventet i stikken. Vi erfarede i foråret, at Brian har lukket den lille skole Jokokan Holbæk karateskole, uden chance for dens få medlemmer at søge over i andre skoler med Shindenkans aktive hjælp. Dertil medførte Brians tilknytning til Jokokan Slagelse Karateskole også, at dens medlemmer ved årsskiftet pludseligt blev ladt i stikken med en kort sms. Heldigvis var en tre årig transisionsfase netop ved at være tilendebragt, og den nye chefinstruktør trådte for alvor i karakter og skolen har efterfølgende faktisk oplevet en stigning i medlemstilgangen. Shindenkans beredskab trådte til med support og hjælp, og sammen med chefinstruktør Claus E. Hansen og hans elever løste vi denne pludselige, uventede og ubehagelige situation med bravour. Det var fantastisk flot og værdibekræftende. Tak for det!.

Konklusion og konsekvens;

Dette har kun kunne foregå fordi, at Brian har siddet i en betroet stilling, som lokal chefinstruktør, Shihan-kai og forbundsbestyrelsesmedlem, og dermed har kunne udnytte dette til fulde til egen fordel. Han har fået længere snor og har udnyttet dette til fulde. Det kan ske igen, men uden tillid og prokura kan vi ikke køre en frivillig og ulønnet organisation til gavn for andre mennesker og samfundet. Vi ved at andre organisationer har været udsat for samme grimme oplevelse, men valgt at gå stille med dørene om dette. Shindenkan har en åben kommunikationspolitik og vi er ikke bange for at tage ansvar for vores handlinger, succeser og – fiaskoer. Det er særdeles ubehageligt, men oftest er det det vi lærer mest af.

Soke Sensei Tonegawa er blevet underrettet om sagen og har indstillet til Shindenkans Kaicho, Yamana-Itotani Sensei, at Brian Bjarke Jessen, som har trænet siden 1979 hos Genshikan, sammenlagt 10 år hos Tosa Sensei fra Genseiryu Butokukai, og siden 1994 hos Jokokan/Bujutsu Kodosokukai/Shindenkan, officielt fratages alle titler, grader, status og ære (hamon) opnået under og i Soke Sensei Tonegawa organisationer og systemer, herunder den selvstændige del Shindenkan. Dette har Yamana-Itotani Sensei accepteret efter et enigt Shihan-kai møde.

Det er meget smerteligt for os alle, da vi i Shindenkan møder alle med tillid og menneskelighed. Vi troede vi havde en ven.. Vi har blødt, svedt, kæmpet og grædt sammen siden 1994. Vi er ikke fordømmende, selvom vi godt vidste at Brian har haft udfordringer i sit liv, og siden midten af 90´erne voldsomme økonomiske udfordringer. Vi har forsøgt at hjælpe der hvor vi kunne. Men vi havde slet ikke forventet dette, og blev chokeret da vi begyndte at grave for at finde svar på Brians flugt med pludselig og uventet total tavshed. Men vi skal gøre vor pligt, og det vi demokratisk er valgt til; at varetage Shindenkans medlemmer, interesser og værdisæt, hvilket vi har gjort i denne sag uanset hvor smertelig den har været for os.

Tillæg til Brian Bjarke Jessen eksklusion og hamon

Erhvervs- og Økonomiministeriet står bag et rapportarbejde med at komme tættere på problemerne for de gældsplagede og finde initiativer, der kan hjælpe.

  • Rapporten beskriver emnet gæld som stærkt tabubelagt for den gældsplagede del af befolkningen.
  • Personerne lever en skyggetilværelse med løgne og skam, og de ser ikke nogen vej ud af deres enorme problemer.
  • De fleste af de gældsramte oplever situationen som ydmygende og pinlig, og de taler stort set ikke med partneren om emnet.
  • De kan have en ret klar forestilling om, at de er anbragt i RKI’s gældsregister men tør ikke undersøge det nærmere.
  • For nogles vedkommende har gældsfængslet været så snærende, at de har haft sygemeldinger og depression på grund af økonomien. • For begge ovennævnte grupper gælder, at budgetplanlægning er en by i Rusland.
  • De bruger alt og ligger ikke til side, så der kan betales renter og afdrag til tiden på lån og andre gældsposter.
  • De stopper i stedet hullet med et nyt, hurtigt og kostbart forbrugslån. Det bliver også misligholdt som alle de andre. Så bliver der optaget et nyt, dyrt lån osv.
  • Professionelle skyldnere ved godt, at det teknisk set ikke er særligt svært at slippe uden om at afdrage på gælden. Skyldnerne møder op i retten og erklærer sig insolvente, og selv om udtalelsen falder under strafansvar, har fogeden ikke beføjelser til at kontrollere oplysningerne. Derved kan skyldnerne købe sig mere tid, og mange mindre kreditorer har ikke ressourcer til at følge op på den meget hårde indkrævningsproces. Nye lovbestemmelser kan dog muligvis snart sætte hjælpe mindre kreditorer.

Ekskluderingen og hamon af Brian Bjarke Jessen blev enstemmigt vedtaget.

Valg af ny forbundsformand Shindenkan Danmark, samt næstformand for en to årig periode; 2011-2013.

  • Formand; Bestyrelsen havde indstillet Jens Iversen, som også er DGI ansvarlig kontaktperson, honbu instruktør og chefinstruktør i Jokokan Ballerup Karateskole.
  • Næstformand; Bestyrelsen havde indstillet Martin Hansen, som også er, honbu hjælpeinstruktør og chefinstruktør i Jokokan Korsør Karateskole.

Begge blev enstemmigt valgt.

Den nyvalgte forbundsformand, Jens Iversen, takkede for valget og dirigenten for en god Shindenkan generalforsamling, og erklærede GF11 for afsluttet.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login