Præsentation af Shindenkan Danmark på DGI’s Idrætskonference

Lørdag d. 5. februar 2011 afholdt DGI landsudvalg i Kampidræt, den årlige Idrætskonference i Vingstedcentret, som er DGI’s hovedcenter. Som noget nyt havde DGI Kampidræt i år inviteret udvalgte samarbejdspartnere med til konferencen for at høre mere om deres organisationer og deres som inspiration for DGI Kampidræts fremtidige vision.

I denne forbindelse havde DGI rettet henvendelse til Shindenkan Danmark.

Præsentationen af Shindenkan.

I Shindenkan Danmark er vi stolte af det vi har og det vi kan og vi stiller selvfølgelig altid op for at give en uddybende præsentation af Shindenkans Danmarks organisation, vores kompetenceniveau og ikke mindst vores flersporede kampsportssystem.

Shindenkans vision.

Ikke mindst er vi stolte af den vision som vi grundlæggende lever efter i Shindenkan, en vision som er skabt af Yamana-Itotani Sensei, der er meget enkel og dog samtidig med dybe rødder i traditionel kampkunst og som kort kan udtrykkes sådan: ”Tænk hvis ingen viden nogensinde gik tabt – god som dårlig”

Shindenkan betyder “Den ægte og essentielle Budo-undervisning med plads til alle” og sammen med vores vision er dette et udtryk for hvordan vi i Shindenkan konstant søger at styrke, konsoliderer og udbygge vores kompetenceniveau.

Yakami Shinsei-ryu en Flersporet kampsport.

Værktøjet er det flersporede kampsportssystem Yakami Shinsei-ryu Karate-do som betyder: “Den der bærer den ægte og forenede vilje i hjertet til den oprindelige Budo vej”.

I Yakami Shinsei-ryu Karate-do tænker vi i helheder og vi trækker selvfølgelig på al den viden der ligger i vores 1000 år gamle rødder, for vi ved at hjulet og dybe tallerken er allerede er opfundet!

Flersporet kampsport som oprindelig trænet betyder uddannelse i såvel ubevæbnet kamp, herunder både nærkamp og distancekamp, som bevæbnet kamp, herunder ligeså både nærkamp og distancekamp. Dertil kommer og så din personlige udvikling, der gør at du ende med at være leder af dit eget liv.

I Shindenkan er kampsport et værkstøj til at forstå livet og ultimativt er forståelse af livet lig med forståelse af dig selv; Livet er med andre ord en fuld cirkel.

Shindenkan Honbu-dojo Kurser.

Kurserne i Yakami Shinsei-ryu Karate-do består som vist på figuren oven for af 3 overordnede spor, et ubevæbnet spor, et bevæbnet spor og et personlig udviklings spor. De 2 første overordnede spor er underopdelt i hhv. distancekamp og nærkamp og herunder er kurser op delt i trin som f. eks det ubevæbnede spor til 1. dan i Yakami Shinsei-ryu Karate-do:

Alle kurserne i Yakami Shinsei-ryu Karate-do’s forskellige spor er gennem de sidste 10 år blevet gennemført, derefter optimeret, gennemført igen og så fin tunet til Shindenkan Danmark og der har været hundredvis af Shindenkan Danmarks medlemmer igennem hvert kursus. Derfor er Shindenkan Honbu-dojo’s kursus pakker i dag er så vel afprøvet, at de med stor fordel og udbytte kan tilbydes til andre, der står uden for Shindenkan Danmark, som f. eks DGI.

Shindenkan kompetenceniveau.

Vi er meget stolte af vores kompetence niveau i Shindenkan Danmark hvor vi har Instruktører med meget høje Densho grader. Men hvad er en Densho grad egentlig?

Der er forskel på Densho grader og Dan grader.

En Densho grad er et udtryk for kompetencer i et flersporet kampkunstsystem som blev trænet af de oprindelig samurai krigere. Det betyder kort at der skal bestås kompetencer i flere spor før en Densho grad kan opnås. I Shindenkan tager det gennemsnitlig 12 år, at blive Densho Shoden, hvilket er den første Densho grad i Koryo Budo og Bujutsu.

En Dan grad er et udtryk for kompetence i et Specialiseret moderne kampsportssystem. Det betyder at der skal bestås kompetencer i et spor før en dan grad kan opnås. Ifølge DKF tager det oftest ca. 12 år at blive 3. – 4. dan i et specialiseret system.

Hvad er så forskellen? Den afgørende forskel er Gradueringskompetence fordi en Densho grad er et udtryk for både brede og dybe kompetencer og medfører gradueringsprokura.

Lad mig gentage det igen – Vi er meget stolte af vores Densho grader i Shindenkan Danmark, hvor vi har en Inka med Menkyo Kaiden i alle vores spor – dette er det afgørende for vores udvikling og progressions muligheder.

DGI og Shindenkan Danmark

Præsentationen af Shindenkan Danmark på idrætskonferencen d. 5.2.2011 blev modtaget med både anerkendelse og refleksion af DGI’s landsudvalg. Præsentationen af Shindenkan Danmark er selvfølgelig en understregning af, at DGI nu ønsker at samarbejdet skal gøres mere konkret.

 Det næste skridt i samarbejdet mellem DGI Kampidræt og Shindenkan Danmark bliver derfor konkrete forhandlinger om hvor enderne kan mødes. DGI har et ønske om at højne niveauet i DGI Landsorganisation for Kampidræt og vil bringe det helt op til internationalt niveau og det er til dette formål DGI ønsker at anvende vores kompetencer igennem Shindenkan Honbu-dojo’s kursusorganisation.

Fremtiden vil vise hvordan DGI og Shindenkan Danmark kan samarbejde bedst muligt og hvordan Shindenkan Danmarks kompetenceniveau og kursus udbud kan tilbydes til DGI.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login