Taskfighting Afstand – Holder min teknik?

Af Lasse Pedersen, Medlem indtil 2019

Taskfighting, det handler kun om at tæve løs på hinanden!! Og man kan ikke bruge det noget som helst ude i den virkelige verden Det var min første tanke om dette kursus, jeg var på vej til tidligt lørdag morgen, men disse tanker blev gjort til skamme, senere på dagen.

Kurset startede med at Keld Renshi-dai og Brian Renshi-dai fortalte om deres karate baggrund. Jeg blev ret overrasket over at i en anden gren ad karate skulle man bare lære en ny kata for at bestå graden 3.dan, og jeg tænkte med mig selv, at jeg er glad at jeg valgte Shindenkan i stedet for sportkarate. Keld Renshi-dai og Brian Renshi-dai fortalte os at vi skulle være åbensindet og ikke begrænse os selv. De fortalte også om motionisten og eliteudøveren, om indstilling for motionisten der kommer til træning for at holde sig i gang og har afslappet forhold omkring kamp, hvilken grad man nu har og om eliteudøveren der hele tiden søger efter mere viden, flere måder at udvikle sig som karateudøver, som menneske og deres indstilling til kamp.

Efter en god halv time, var det blevet tid til at komme i salen og træne på det, vi lige havde hørt foredrag om. Først skulle vi træner med pude, hvor vi bare skulle marker på puden, der kan være svært når man er vant til at skal slå igennem ved pudetræning. Vi fik at vide at den afstand som puden har, var den afstand vi skulle holde hele tiden. For at ingen skulle komme til skade og det drejer sig om at bruge sin teknik, teknik for at holde en afstand på 10 cm, det kan da ikke være så svært! Men vi blev klogere for det er svært at holde afstand hvis man ikke bruger sin teknik korrekt, for hvis jeg ikke bruger min teknik så brager jeg frem som et næsehorn der er gået amok og min modstander har let ved læse det jeg gør og finde et modsvar til det. Og i en virkelige kamp har jeg kun en chance ellers er jeg den der taber. Så teknik er alfa og omega for at vi kan være i den rigtige afstand til vores modstander og måske være den der ikke taber.

Dette kursus var meget mere end jeg troede det var, for uden den rette teknik, kan vi ikke bruge de ting vi lærer i dojo’en,uden den rette indstilling er vi dømt til at fejle. Hvis timingen til de forskellige parader ikke kommer på rette tidspunkt, ville vores parader ikke være til nogen nytte og muligheden for et kontraangreb er ikke til stede. På den måde kan regel nummer et ikke overholdes (regel nummer et, undgå at blive ramt) Det er nok de tre ting, jeg har lært denne lørdag og jeg glæder mig til at udforske task fighting 2 om 2 uger

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login