Shiatsu – fingertryk

Af Simon Bruun, Medlem indtil 2012

Shiatsu grund uddannelsen er fordelt på tre kursusdele over 2 måneder, hvor vi i den mellemliggende tid skal udføre et tocifret antal praktiske behandlinger, så vi kan lære og få en vis rutine ind. Uddannelsen afsluttes med en eksamen, hvor der er bestået/ikke bestået.

På den første del af kursets tre dele startede vi indledningsvist med at høre hvor shiatsu metoden stammer fra, hvad den bliver brugt til og hvordan den virker, da det var sat på plads at shiatsu massagen ofte blev udført af blinde japanere og at man formoder at den er ældre end akupunkturens filosofi, blev vi sat ind i de forskellige greb og teknikker.

Det mundede jo så ud i at vi blev sat i gang med at gennemgå et helt massage forløb med vores makker. Vi fik cirka fem minutter til hver teknik hvilket for det meste var nok til man kunne opnå en føling med teknikkerne og området man arbejdede i.

Efter to uger mødte vi igen op i greve og var klar til at suge læring til os. Vi lærte denne gang om meridian banernes kredsløb og lærte om flere forskellige punkter på kroppen som fx. Kan lindre hoved pine eller tarm rytme.

Også på dette kursus havde vi meget praksis, dog havde vi svært ved at nå alle teknikkerne, hvilket var en skam. Så det blev til en del hjemmelæsning og efterfølgende spørgsmål.

På det sidste kursus fik vi de to første kurser smedet sammen rent teoretisk og samlede op om meridianlæren og organuret. På det sidste kursus udførte vi kun én teknik på vores massagepartner: benforlængelse!

Formålet med benforlængelsen er at rette kroppen op, da mange mennesker ikke har lige lange ben og det kom da også som en overraskelse og med en del måben, da vi så resultatet af benforlængelsen.

Alt i alt synes jeg at kurset gav en god indsigt i alternativ sygdoms lære og jeg er også ganske sikker på at jeg vil komme til at bruge nogle af teknikkerne fremover.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login