Kodosoku-kai – Karatens historie

Af Agnes Schwartz, Medlem indtil 2015

Min deltagelse på Kodosoku-kai Gensei 1, var fuld af forundring. Først blev vi introduceret for en masse historie og nogle hurtige og tørre tal, hvorefter Jens Kyoshi kunne fortælle at alt var løgn.Herefter kom de rigtige facts på bordet og der blev diskuteret lystigt omkring de mange postulater omkring karatens fødsel.Vi kom ind på æresgrader, den Japanske mafia og andet snyd og bedrag. Jeg prøvede at skrive så meget ned som muligt, hvilket var meget lidt, for Jens Kyoshi er jo både en meget levende og hurtig fortæller.

Efter Ryugi gik vi igang med Ryuha.

Yaburi shiho, hvor der både skal tænkes i retninger, center, krydsspændinger og tai-sabika. Sansai kata, hvor der egentlig er samme fokus. Nanahon kumite, der var så facinerende og en gymnastisk udfordring, at jeg kun nåede 1 af øvelserne.

Efter kursus, tænkte jeg meget over hvorfor vi skulle lære noget, som ikke var i vores pensum. Kunne vi bruge kata og shiho til at træne center, tai-sabaki, generering af kraft samt krydsspænding? Kunne vi bruge det til samligning?

Var det historik?

Jeg ved det ikke endnu, men det har sat gang i nogle tanker, som resulterer i mere søgning omkring vores rødder i Shindenkan

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login