Ki & Meditation 1

Af Claus Hansen, Medlem indtil 2017

Jeg havde nogle lidt blande forventninger til KI & meditation kursus 1. Blandt andet fordi jeg for mange år siden havde den første version af kurset, som var på et meget filosofisk plan, ikke lige noget for en med natur videnskabelig baggrund, som leder efter en naturlig forklaring på al ting.

Derfor var det også med en noget blandet følelse, at jeg nærmest blev tvunget til at deltage endnu en gang i kurset, som jeg ikke havde de store forventninger til. Jeg havde forventet at det var det som jeg allerede tidligere var kommet igennem, så jeg troede ikke rigtigt på det, da jeg fik at vide at det var nyt og målrettet alle der havde interesse deri, og ikke som tidligere meget erfarne instruktører, og jeg derfor for skulle deltage i kurset.

Men jeg vil sige jeg blev ikke skuffet, det var et helt andet kursus, end det jeg tidligere havde deltaget i. Det tiltalte mig langt mere. Måske nok fordi jeg synes jeg fik flere værktøjer med og fik mere at tænke over.

Nu ved jeg ikke, hvad man snakkede om de først 25 min., da jeg var blevet forsinket af pga. de mængder af sne der var faldet de foregående dage. Men på trods af det, var kurset meget praktisk orienteret, krydret med et par gode historier af Jens Kyoshi, som supplerede de to kursusinstruktører; Søren Renshi og Martin Renshi-dai (min lillebror!).

Vi fik et par gode åndedræt øvelse, som sikkert også kan overføres til vores karate, når man får lidt tid til at fordøje det. Om ikke andet kan de bruges til at opnå en afslappet tilstand i kroppen.

Det var også lidt smagsprøve på nogle af de område der findes inden for meditation og lidt teoretisk snak omkring hvad ki er. For mig er al den snak om ki altid noget meget filosofisk, fordi det er svært målbart. Derfor har jeg valgt at relater det til noget jeg kan forholde mig til. For mig er Ki en form for energi ligesom alt andet. Jeg hørte engang en forsker ved CERN udtale at alt stof og energi kan beskrives med energi i flere dimensioner. Det kan jeg forholde mig til fordi jeg kender Einsteins formlen, E er lig M gange C i anden. (Energien er lig med masse gange lysest hastighed i anden). Derfor forekom det mig heller ikke så fjernt at svarer, som jeg gjorde, på spørgsmålet hvor gammelt er KI. Der var forskellige bud på det 1000 år 2000 år osv. For mig er svaret lige så gammelt som universet. Hvis ki er energi så har det været til lige så længe som universet og Ifølge astronomer er det godt 14 milliarder år, pænt lang tid i menneskelig målestok og svær at komme uden om. ”May the force be with you”.

Men der var jo også et par praktisk øvelser med i kurset. Her var der en bestemt øvelse som jeg synes var rigtigt fed. Og til at begynde med uforklarlig. Vi skulle alle sidde afslappede på vores stol. Gerne på den måde, som man tidlige havde instrueret i. Afslappet og på kanten af stolen. Man skulle trække vejret dybt med maven, eller ned i den, mens man forsøgte at tømme hoved for alle dagens trivialiteter. Det er i sig selv en afslappende øvelse. Under seance afspillede man en lyd fil med forskellige toner. Jeg tror det var budistiske munke som sad og ”jummede”. Med jævne mellemrum steg tonen en oktav. Når man sad der og havde tømt hovedt for tanker og lyttede til tonen, kunne man fornemme hvordan lyden bevægede sig op gennem kroppen fra mellem kødet og til ”åndehullet i toppen af hovedet. Det skulle eftersigende være de 7 sakra som skulle blive berørt af de forskellige toner. Hvilket jeg synes var helt klart at fornemme. Det tog mig lidt tid at finde den fysiske forklaring på det. Men heldigvis for mig, var der en logisk forklaring på det. Men den vil jeg overlade til jer selv at finde. Men idet hele et meget sjovt og afslappende kursus som var slut alt for hurtigt. Jeg vil ønske jeg god fornøjelse med det, jeg havde stort udbytte af det.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login