JuJutsu kursus 1 – sikker faldteknik

Af Rebecca Petroula Larsen, Medlem indtil 2011

Jeg var til Ju-Jutsu kursus Lørdag d. 12 juni 2010. Det var et 3 timers langt kursus i faldteknik med Renshi-Dai og Brian Renshi-Dai. Kursuset startede kl. 12 og sluttede kl. 15.00. Vi lærte forskellige faldteknikker. Rullefald både forlæns og baglæns. Vi lærte sidefald, – et fald hvor vi skulle lande på siden og slå fra med armen/hånden, et hvor vi skulle lande på vores arme og ben og vi fik også prøvet teknikker hvor vi skulle falde forlæns og baglæns.

Jeg synes at det var sjovt, og jeg fik meget ud af træningen (og ømme muskler dagen efter). Det var godt at trænerne Søren Renshi-Dai og Brian Renshi-Dai var så gode til at bakke en op og var grundige til at forklare præcis, hvordan man skulle lave de forskellige fald, og hvordan man kunne undgå at slå sig, for jeg synes at faldene var lidt svære.

De var rigtige gode og kom med meget ros og støtte til os, så en stor ros til dem også! Det at falde forlæns og baglæns, havde jeg ikke prøvet før sådan rigtigt, så det var sjovt at lære noget nyt, selvom jeg ikke rigtig turde i starten. Jeg var ret bange for at slå mig. Men Søren Renshi-Dai og Brian Renshi-Dai fortalte, at det var bedre at få øvet faldene på måtter, end at falde udenfor på grus og slå sig slemt.

Tempoet var stille og roligt, og det var jeg glad for. Det var også godt, at man fik så lang tid til at lære og udfører en teknik af gangen, så var det nemmere at finde ud af hvordan man skulle lave dem korrekt.

Jeg fik faktisk brug for en af teknikkerne her den anden dag hvor jeg faldt på min cykel. Jeg røg over styret på cyklen og ned mod jorden ups… Jeg kunne havde slået hovedet meget slemt, eller få slået alle mine tænder ud, men jeg fik taget fra med mine hænder/arme af ren refleks, og det er jeg rigtig glad for, at jeg fik gjort. Det var en god fordel. Så jeg er helt klart glad for, at jeg fik lært nogle af teknikkerne den dag. Jeg fik ”kun” hul på knæet og et blåt mærke på maven.

Kursusset gav meget mod til at falde, og det var godt at få brugt musklerne igen nu når jeg har været syg og holdt en pause fra karate. Så kursusset var en god start.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login