Holdinstruktør – Shindenkan Instruktørkursus 3

Lørdag den 15.maj, 2010 blev det Shindenkans Instruktørkursus 3 afviklet for første gang. Kurset varede i ca. 4 timer og blev afholdt i Greve med 23 friske deltagere som alle var nuværende eller kommende holdinstruktører, der i den kommende sæson skal undervise lokale hold på TG1 niveau, TG2 niveau eller TG1 og TG2 niveau sammen.

Som på alle andre kurser er det Kimu Sensei der har givet rammerne og har som styregruppeformand, været den der har holdt fast i den røde tråd i kurset. Selve udarbejdelsen af kurset og kursusmaterialet blev lavet af Jens Kyoshi med hjælp fra den samlede Chefinstruktør­gruppe (Shihan-kai). Til sidst blev kurset testet og godkendt af Kimu Sensei.

Shindenkan udarbejdelses proces er designet til at sikre optimal opsamling og videregivelse af viden og erfaringer til SNIG (”Shindenkan Next Instructor Generation”).

Der er i alt 8 Instruktørkurser som gradvist uddanner og opbygger instruktør kompentencen til honbu niveau. Ud af de 8 Instruktørkurser er kursus 1,2 og 5-8 allerede er afholdt tidligere. Så det var første gang at Shindenkan afholder Instruktør kursus 3.

Shindenkan Instruktør Kursus 3 er uddannelse til kompetent lokal holdinstruktør og kurset er en forudsætning, erfaringsbase og fundament for det videregående Instruktør Kursus 4, ”Chefinstruktør for lokal skole”.

Formålet med Shindenkan Instruktørkursus 3 er at træne kursusdeltagerne i anvendelse af Shindenkans metoder, værktøjer og gennem praktiske case eksempler, og udvikle deltagerne til kompetente holdinstruktører.

Det er et praktisk lederkursus med hurtig og kontant opstået kaos, når der ikke er ledelsesmæssigt overblik, handling og ledelse bag. Dette kursus er målrettet, at deltagerne også kan anvende denne viden og erfaring om andre og dem selv, i og udenfor dojoén (træningssalen).

Kurset har til formål på kortest muligt tid, at sætte instruktørerne i en situation under størst mulig pres fra flere sider på kortest mulig tid, således de undervejs og efterfølgende kan lære af egne reaktioner og lederegenskaber. Således dette kan tjene dem indenfor og udenfor dojoen. Dette betyder også at Kimu Sensei havde tilrettelagt kurset og eksekveret af undertegnede med ”en høj puls af urgency”, således det meste optimale forum for atmosfære for læring af formål, kan finde sted. Der er derfor ingen grund til, at sætte deltagerne en i situation, som de til hverdag er vant til at håndtere, da kurset er et praktisk lederudviklingskursus.

Instruktør kursus 3 har en vægtning på 20 % i klasseværelset og 80 % praktik i dojoen. De 23 elever blev inddelt i to undervisningsgrupper og blev ført igennem 2 cases med to gennemløb i hver, som blev forstærket af forskellige rollespil, som alle havde sit udspring i virkelighedens erfaringer.

Hele kurset blev afviklet efter en meget stram tidsplan med Jens Kyoshi som indpisker og de meget erfarne chefinstruktører, som igennem roller kunne forstærke virkning og læring i de forskellige grupper, som enkeltvis skulle agere som ledende holdinstruktør under hver case, med efterfølgende gruppeevaluering og opsamling af chefinstruktører.

Jens Kyoshi opsummerede den samlede læring og erkendelse fra dagen, med følgende budskaber:

  • Start altid med din egen indstilling – Det er afgørende
  • Mød positiv og veloplagt frem til dagens træning.
  • Udvise nærhed, inspiration og glæde ved såvel undervisningen som ved træningen.
  • Skab en stemning der gør at eleverne har lyst til at komme til træning igen.
  • Vær aldrig konfliktsky, vær i stedet konstruktiv og proaktiv om de situationer der opstår

Oprethold altid dojo-kun, fordi dojo-kun giver

  • Korrekt Sikkerhed i dojo’en.
  • Et korrekt læringsmiljø
  • En korrekt Indstilling hos eleverne
  • Er en forudsætning for at man kommer igennem med sine budskaber
  • Er en forudsætning for at der er plads til alle
  • Planlæg træningen og følg planen.
  • Planlæg altid budskaberne ind i planen så de kommer naturligt frem.
  • Brug mange gentagelser og understreg dine budskaber med handlinger.
  • Afslut med at gentage budskaberne.

Husk – Det er instruktøren der skal sikre den rette forventningsafstemning hos holdets elever, dvs. huske at kommunikerer pensumhåndbogens krav, kravene om hvornår man skal have bestået de forskellige kurser til at forklare vigtigheden af fremmøde og deltagelse i kurser, hvis man gerne vil gradueres – igen og igen.

Som afslutning på Shindenkan Instruktørkursus 3 udfyldte hver deltager en SWOT på dem selv og deres evner som lokal holdinstruktør. (En SWOT = Strength, Weakness, Opportunities, Threats).

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login