Ki og meditations pensumkursus 2010 – Ægte vikinger kigger ind i sig selv.

Af Instruktør teamet, Jokokan Honbu

Som hos ægte vikinger, så skal der mere end en smule sne til at holde shindenkanere væk fra et planlagt kursus. Denne sidste lørdag i januar var ingen undtagelse. Sneen havde lagt sig som en tung dyne over det meste af Sjælland. Alligevel valgte 38 deltagere at trodse sneen og møde trofast op til Ki og meditations kursus 1. Grundkurset i Shindekan regi.

Dette kursus var blevet ny tilrettelagt og designet af Yamana- Itotani Sensei i direkte relation til Yakami Shinsei-ryu pensumhåndbog og gradueringskrav. I invitationen havde det vagt deltagernes nysgerrighed på spørgsmålene: ”hvad er meditation?”, ”hvad er KI?”, ”hænger de sammen og hvordan?” og ” hvordan og hvorfor bruges det i Shindenkan?”.

Kurset var planlagt til at vare 3 timer fordelt med teori og praktiske øvelser. Undervejs i kurset blev der også tid til at deltagerne skulle lege. Dvs. som en del af selve kursusindholdet.

Kurset er bygget op som en information om dels hvad Ki og meditation er og dels hvordan det kan bruges både i hverdagen og i kampsport/kampkunst. Samtidig giver det et indblik i, hvordan sammenhængen er i Shindenkan/Kaidenkan. Kurset giver også deltagerne stof til eftertanke.

Forventningerne til at finde ud af hvad Ki og meditation egentlig er for en størrelse, var store hos deltagerne. Efterhånden som kurset skred frem dukkede der da også flere og flere ”ahaaa” ansigtsudtryk op. Dette skyldes sikkert også, at videnskaben efterhånden har fundet grundlag for de positive ting, der sker med kroppen, når man mediterer og trækker vejret korrekt.

For mange mennesker er Ki og meditation en størrelse, der kan være svær at håndtere pga. den mystificering, der kan finde sted, i alt den information, man bl.a. kan finde om emnet på nettet. Kurset havde således til formål at afmystificere emnerne og gøre dem jordbundne og forståelige. Samtidig fik deltagerne et gør – det – selv værktøj udleveret, som de kan bruge til at få styr på livet i en hektisk hverdag.

Det er videnskabeligt bevist, at meditation kan skabe mere en mere afslappet tilstand end søvn kan. Hvilket ikke faldt helt i god jord hos den mandlige del af deltagerne. Bedre blev det ikke da de fik informationen om at korrekt vejrtrækning med maven, skaber grobund for at ”vaskebrættet” kan forvandles til en badebold. På trods af at et par af de mandlige deltagers forsøg på at dække deres ”badebold” ind under denne kategori, så gav det mere mening for dem, under de første øvelser som gik ud på at trække vejret korrekt.

Den efterfølgende ”leg” med Ki, skabte en del eftertænksomhed og målløse ansigt udtryk hos deltagerne, da de fandt ud af hvor naturligt Ki er.

I de sidste tre meditations øvelser fik deltagerne indsigt i, hvad der sker indvendigt, når man lukker øjnene uden at skulle falde i søvn. Der var ingen snorkelyde, hvilket betød, at alle deltagerne arbejdede ihærdigt på at få vejrtrækningen på plads og på at få koncentrationen til at pege på det den nu skulle. For de flestes vedkommende havde meditationerne den indvirkning, af de blev meget afslappede og følelsen af at kroppen faldt på plads celle for celle var meget markant.

Instruktørteamet vil gerne benytte lejligheden til at takke alle deltagerne for deres åbenhed og spørgsmål under kurset. Samtidig vil vi også gerne takke Yamana – Itotani Sensei for den læringsproces kurset har været for os.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login