En artikel om kotachi kursus pakke 2

Af Mike Cords, Medlem indtil 2015

Det startede med et langt foredrag, som jeg synes var meget godt, fordi de startede med at genopfriske kotachi kursus 1, som jeg ikke så godt kunne huske, da det var meget lang tid siden jeg havde haft det. Vi sad også i nogle grupper, hvor vi så et par gange skulle snakke sammen om nogle spørgsmål, som de havde skrevet på tavlen. Det var en anderledes og god måde at gøre det på at vi skulle sidde i grupper, da de fleste fik sagt noget inklusiv mig selv.

Så efter foredraget skulle vi så ned og træne kotachi i 3 timer, hvor vi kørte 9 trin og 9 teknikker igennem, som Kimu Sensei med Jens Kyoshi som partner stod og viste. Vi kørte så trin 1 og alle 9 teknikker igennem, som var en kotachi afstand, hvor man startede med at måle afstand, så ens kotachi lige rørte hinandens kisaki også gik man 2 skridt tilbage. Så skulle det passe med at efter man havde lavet en af de 9 teknikker, og gået et skridt frem, så kisakierne var som da man startede. Trin 2 og trin 3 var næsten det samme i alle 9 teknikker, som trin 1, fordi i trin 2 skulle man måle afstanden til Kisaki på kotachien, og tage 1 skridt tilbage, og i trin 3 skulle man måle afstanden til kote og tage et skridt tilbage.

Det var en del svagere, da man nåede til trin 4 og 5, som var med unsoku flyt, og hvor man i trin 4 skulle måle afstanden til kisaki, og i trin 5 måle afstanden til kote. I trin 6 til 7 satte man de 3 første trin og de 2 andre trin sammen, ved at man skulle lave skridt og step i begge 2, og forskellen var at man i trin 6 havde afstanden til kisaki, og i trin 7 havde afstanden til kote.

Det blev lidt anderledes i trin 8 til 9, da det var kumite, men med de samme flyt, som man havde i trin 6 til 7. Forskellen var i trin 8, at det var kumite med fast afstand, og at man havde en a og b version. I a versionen skulle angriberen tage et flyt og et skridt, hvor ham som forsvarede sig skulle tage et skridt og et flyt.

I b versionen var det bare det omvendte af a versionen, og i trin 9 var det en fri kumite med en a og b version, men nu måtte man selv bestemme afstanden. Det var meget vigtig at holde afstanden og gå efter centret, ellers bliver komfortzonen ændret TAK MITT CT, og det lærte jeg rigtig meget af på der her kursus på grund af alle de trin og teknikker. Det er også vigtigt at man kører i et korrekt tempo, fordi hvis man bare køre rigtig hurtig i starten kan man ikke følge med, når det virkelig går hurtig, som det eks. gjorde til sidst i træningen. Det er fordi man køre for hurtig i starten, hvor man skulle køre langsom for man ikke øvet sit TAK MITT CT så godt, som hvis man startede langsom. Jeg lærte også at det var meget svært at holde det tempo, som de sagde, da man hurtig kunne komme til at kører for hurtigt, hvis ens modstander satte tempoet op.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login