Jujutsu kursus 3

Af Claus Hansen, Medlem indtil 2016

Hvad er der at sige om jujutsu kursus 3, som andre kan have have glæde af. Jeg kan i hvert fald sige, for mit eget vedkommende, at jeg synes det er et super fedt kursus. Jeg havde store forventninger til det og jeg vil sige at mange af dem blev indfriet på kurset. Det mest ærgerlige er at jeg følte der var for lidt tid. Jeg kunne godt have tænkt mig at lære endnu flere ”modbydelige” ting samt have haft mulighed for øve dem noget mere.

Men det, som jeg synes gjorde det så fedt var, at jeg fandt ud af hvor effektivt jujutsu kan være. Og at man lære noget om sine egne begrænsninger samt at man får rykket sine grænser. Specielt ens komfort zoner kommer på prøve.

De indviede ved at Jujutsu 3 er gulv kamp og jeg påstår ikke at det er noget, man lære fra den ene dag til den næste, blot fordi man får en 3 timers lektion i gulvkamp. Men man kan forhåbentlig få en god fornemmelse af hvad der virker og hvad der ikke virker. Jeg blev klar over at man skal være afklaret fra starten af, hvis man kaster sig ud i gulvkamp. Tøver man bare et øjeblik kan ens modstanderen bryde fri og så ligger du selv i en lås få sekunder efter. Min læresætning er, bevar kontrollen fra starten, hold presset og kontakten hele tiden.

Man finder ud af hvor vigtigt det er at man er holder presset på modstander, da det er den eneste måde hvormed man kan passe på sig selv og bevarer kontrollen over begivenhederne. Det er også vigtigt hele tiden at holde sig i bevægelse, både fysisk og mentalt, for kun derigennem kan man holde sig foran sin modstander. Forstået derved at man hele tiden bringer sig i en bedre position og forsøge at forudse hvad modstanders kunne finde på som modtræk til ens egne træk. Det er ikke nemt for han/hun har sin egen vilje og man forsøger at påtvinge vedkommende sin vilje. Og hvis ens modstander er større eller stærkere end en selv bliver det så meget desto sværere.

En anden af de ting som gik op for mig er vigtigheden af at man har styr på jujutsu 1 og 2, som jo er fald teknik og kaste teknik. Det går specielt op for en, hvor svært det er, når ens modstanderne pludselig får lov til at gøre modstand og ikke bare ”leger” med mere. Her blive det meget vigtigt at teknikken ligger på rygraden og at man fornemmer, hvornår man kan kaste. Det er langt sværere at bringe en modstander ud af balance, end man forstiller sig. Det handler om brøkdele af et sekund, fra det er muligt at kaste og til modstanderen har genvundet balancen.
Handler man ikke i netop det øjeblik, får man i bedst fald en chance til, i værste fald bliver man selv kastet. Det er derfor vigtigt, hele tiden at husk sig læresætningerne fra jujustu 1 og 2. Hav kontakten til modstanderen, bryd hans/hendes balance, bring ham/hende ud over tipping point, bevar kontrollen og afslut. Hvis jeg husker rigtigt er der vist ikke mere i jujustu, det lyder simpelt men det her herrer svært at mestre men jutsu kan være rigtig modbydeligt og effektivt når man mestre det. Det blev demonstreret glimerende af Kimu-sensei, man kan have helt ondt af Jens- Kyoshi som var klud.

Men husk at være afklaret med det, inden du kaster dig ud i kampen og beslutter dig for at du vil i gulvkamp. Det handler om dyrisk kamp og overlevelse og hvis du ikke er klar til det taber du.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login