Jujutsu kursus 2

Af Charlotte Aagaard, Medlem indtil 2015

Jeg skulle på Jujutsu 2 kursus med min dreng Marcus den 12.september, 2009. Vi startede tidligt om morgen og kom lidt før tiden og stod udenfor og snakkede med de andre der var kommet. Det er altid så hyggeligt at tale med de andre, og det gør mig altid i godt humør.

Der var rigtig mange deltagere både børn og voksne.

Det var Kimu Sensei der skulle føre os igennem dette kursus.

Vi startede med teori, som jeg frygtede ville blive lidt kedeligt. Men det var faktisk utrolig lærerigt og interessant.

Kimu Sensei kom igennem rigtig mange forskellige emner og de var alle emner som fik en til at reflekterer over hvordan man ser på karate og andre ting her i livet. Lige fra forskellen på om det er våbnet eller manden bag der slår en ihjel til om kampsport er teknisk kunnen eller rå vold.

Han forklarede os om forskellene på vores Karate form og andre klubbers og andre former for kamp sport. Hvor lang tid det tog for andre at opnå sort bælte i forhold til vores klub. Det tog meget længere tid for os at nå til det sorte bælte, så kunne man sidde og være lidt stolt over sit bælte. Det undrede mig dog ikke, da jeg har været nede og få en prøve time i en anden karate klub. Der oplevede jeg at de havde en meget hårdere fysisk træning i forhold til os, men selve karaten syntes jeg vi er meget bedre til.

Kimu Sensei gjorde også meget ud af at forklare at det ikke var konkurrencer der beviste om man var god til sin kampsport. At man ikke behøver at kunne slå noget over med sine hænder. Han forklarede det på mange måder. Så vores børn (måske også voksne:o)) som har brug for at få lidt selvtillid til at vi er super dygtige selvom vi ikke konkurrere. Jeg syntes det var rigtig godt, ku også hører på Marcus bagefter at det havde haft en effekt.

Vi fik vist forskellige film som viste forskellige kampe, den første viste hvordan man kan vinde en kamp med teknisk kunnen,(imponerende) de næste var, en kamp der blev styret så der var en dommer der stoppede den når der var en der havde opnået point, en indstuderet kamp hvor angriber og modstander arbejdede sammen som et hold, (jeg var ikke imponeret), det sluttede men en meget voldsom kamp hvor der var en dommer hvis eneste opgave var at sørge for at begge deltagere overlevede (Rå vold syntes jeg, meget ubehageligt at se på)

Det indeholdte meget mere, og var rigtig godt og alt i alt fik det en til at tænke.

Vi skulle så ind og bevæge os lidt.

Vi startede med opvarmning og forlæns/baglæns fald, side fald. Så viste Kimu Sensei os forskellige måder at få en modstander let og elegant i gulvet. Det gik ud over Jens Kyoshi som måtte i gulvet flere gange, det er for mig lidt sjovt at se Jens Kyoshi som den ”lille”, da Jens Kyoshi jo for mig, altid er den bedste og min helt.

Vi blev opdelt i vægt klasser og indenfor vægtklasserne blev vi opdelt i størrelses orden. Vi lærte 3 forskellige øvelser og skulle lave dem i hurtig Tai Chi stil. Det var rigtig godt fordi så kunne man lærer dem stille og roligt. Det startede måske ikke helt så let og elegant som Kimu Sensei viste, men syntes faktisk at min makker og jeg var meget tæt på til sidst. Syntes det var rigtig gode øvelser og fik fornemmelsen af at man kunne ”ligge modstanderen ned” uden at bruge kræfter.

Tak for et lærerigt og godt kursus.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login