Jujutsu 2 – en flyvende start på weekenden!

Af Uffe B. Christensen, Medlem indtil 2010

Så skete det igen! Fra 7. kyu var vi alle linet op på linien. Nogle med striber. Andre uden….Jeg med et par blå mærker fra sidst! … Foran os lå 3 timers intensiv træning i kast med makker. Anført med sikker hånd af Kimu Sensei.

…Men øvelserne startede for en gang skyld blidt med lidt mentaltræning ud i karaktens og frem for alt ju-jutsuens indviklede verden. Godt en times spændende indføring i kampsportens udviklingshistorie. Den røde tråd var sikker!

At karate er en kunstart blev demonstreret i sin ypperste form med en lille sort-hvid filmsekvens fra midten af 60’erne, hvor stormesteren Mifune i en ganske fremskreden alder med legende lethed demonstrerede skulderkast, hoftekast og benkast.

Denne opvisning blev straks efterfulgt af eksempler på moderne judo og ju-jutsu på international topplan.

Springet var stort. Og det ville være syn at sige, at der her var tale om kampkunst. Det yndefulde var blevet afløst af den rå styrke og de steotype bevægelser. Lyden lagt de rigtige steder som et spil for galleriet. … Sidstnævnte kunne Brian Renshi-Dai og Kjeld Reshi-Dai snakke med om (Red. begge er forh. Kampsportskæmpere på internationalt topplan). De gav en lynopvisning i lydteknik på topplan. Men, som Kimu Sensei kunne forklare, så er det bare sådan, når det alene drejede sig om inden for nogle faste spilleregler at score point overfor et dommerpanel. Der er ikke megen sammenhæng mellem moderne kampsport, som vi kender det fra EM, VM og OL, og så den junglelov, der gælder, når man taler om rigtig street-fight. Her gælder det altid om at overleve!

Og så fik vi ellers syn for sagn! Endnu et filmklip blev vist fra en noget barsk topkamp med professionelle street-fighters (MMA). Kønt var det ikke. Der var tale om nådesløs nedslagtning. Dommerens opgave syntes alene at være et spørgsmål om at sikre parternes overlevelse i ordets egentlige forstand….. Men Kimus Sensei rammer jo plet! Det er virkeligheden i sin barske alvor. Og det er vel her, at selvforsvar rigtigt kommer til sin ret. Kend dig selv og stik af i tide, hvis det kan nås! ..Jeg fandt også ud af, at det er de ikke så gode til – de sortbælter – . For Kimu Sensei kunne med et smil oplyse, at de faktisk mindst én gang årligt oplevede en street-fight (MMA uden regler) sammen under den årlige instruktørlejr. Lige nu er jeg i hvert fald ikke klar til at få ørene i maskinen!

Sådan opløftet fik vi alle en flyvende start på dagens kastekursus.

Og lad mig sige det med det samme! Jeg slap for at blive radbrækket. Lektionen var endnu et eksempel på, at Shindenkan under Kimu Senseis kyndige ledelse og med et hold af dygtige instruktører efter min mening har fat i den rigtige ende. Helhedsbetragtningen – de berømte pizza slices – hvor man ikke blot søger den fysiske udfordring, men også finder roen og de indre værdier. Plads til det hele og plads til alle! – Ying og yang ! Behøver jeg at sige, at det var en forrygende formiddag!

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login