Sommerlejr & graduering

Af Karsten Nielsen, Medlem indtil 2016

Det var lørdag morgen, og endelig blev det tid til Shindenkans årlige sommerlejr, jeg glædede mig som et lille barn, fordi det var i dag jeg fandt ud af om jeg blev gradueret 3 kyu (brunt bælte).

Den startede med at jeg blev hentet på min adresse i Korsør, af Ibrahim, hvorefter vi kørte til Slagelse for at hente Jesper, og så gik turen mod Måløv.

Lejren bestod, for mit vedkommende, af træning med kotachi, hvor vi gennemgik de forskellige teknikker vi havde lært på kotachi kurserne, dette var meget rart, da der kom en gradueringssektion senere på dagen.

Derudover havde vi også pude træning, det foregik på små slagpuder, så her gjaldt det om at være præcis og få den rigtige kontakt med puden.

Faldteknikkerne fik vi også trænet en del på lejren, hvilket altid er godt at få trænet igennem.

Vi fik også trænet lidt fra stillingen sankaku dachi (trekant stilling) her kunne man tydeligt mærke hvor vigtigt det er, hele tiden at have korrekt balance.

Det var en god træningslejr, hvor tiden fløj af sted, og jeg kunne nu mærke nervøsiteten havde meldt sin ankomst.

Gradueringsforløbet, den foregående uge, bestod af en fysisk test og en pensum test.

Den fysiske test foregik i et fitness center i Slagelse, hvor jeg skulle igennem 3 bronze cirkler, og derefter 12 minutters løb.

Den fysiske test gik fint, selvom jeg var træt af løbebåndet til sidst.

Pensumtesten fandt sted i den lille hal, ved Måløv hallen, hvor Kimu Sensei bad os udføre forskellige teknikker fra pensum, og her slap jeg lige akkurat gennem nåleøjet.

Den sidste del jeg skulle igennem var lejren, og her følte jeg virkelig, at jeg havde noget jeg skulle bevise, ikke mindst under selve gradueringen i slutningen af lejren.

Jeg følte, som jeg gjorde, fordi jeg havde været en skygge af mig selv under pensumtesten og jeg vidste jeg var bedre end hvad jeg viste den dag. Alt det skulle nu skylles væk, så tankerne om pensumtesten, var jeg nød til at slå ud af hovedet, jeg var nød til at kigge fremad og koncentrere mig 100 % omlejren.

Selve gradueringen på lejren bestod, for vores vedkommende, af ”gå amok” træning, hvor vi skulle slå, eller sparke, på de lidt større puder indtil Kimu Sensei sagde yame (stop).

Det var utrolig hårdt, fordi vi ikke vidste hvor lang tid vi skulle være i gang, det betyder at, man blev presset både fysisk og psykisk.

Det var en fed oplevelse, at gå igennem de 3 graduerings forløb, fordi man lærer meget af dem.

Den fysiske test lærte mig at forberedelse er meget vigtig, det er vigtigt at få rigeligt med søvn og at drikke og spise rigtigt op til en sådan test eller f.eks til en eksamen i skolen.

Pensum testen lærte mig at, stå ansigt til ansigt med en enorm nervøsitet, som jeg aldrig har prøvet før, har prøvet at være nervøs før, men ikke på denne måde.

Nervøsitet er godt, hvis der ikke er alt for meget af den, den hjælper dig med at sætte dig selv op i gear, og holde fokus på det du nu skal lave.

Nervøsiteten fik mig til at tænke på, om jeg nu var god nok, om jeg ville det nok, den tvivl der var i mit indre skulle der arbejdes med, og jeg måtte finde svar på mine spørgsmål.

Lejren lærte mig at hvis man giver op, så kommer man i hvert fald ikke videre, så man er nød til at give alt hvad man har i sig og kæmpe, eller sagt på en anden måde, du kan meget mere end du påbyder dig selv.

Det er som om at jo højere du kommer op i graderne, jo vigtigere bliver den mentale indstilling.

Der hvor der er vilje er der vej, det lærte jeg gennem lektionerne på sommerlejren.

Til slut vil jeg godt sige tak til alle for en god lejr, hjertelig tillykke med de nye grader, glæder mig til at se jer på næste lejr og god sommer

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login