“Gode oplevelser med Jokokan Karate”!

Af Tom og Linda, Medlem indtil 2009

Vore 2 piger, Josefine & Simone har trænet Jokokan Karate på Frederiksberg i snart 2 år, og derfor har vi blot lavet en lille status over alle de gode oplevelser, som medlems- skabet af Jokokan Karate har givet vore piger og os !

Vi kom i kontakt med John Christensen fra Jokokan Frederiksberg i sommeren 2002, hvor han var med til “idræt for sjov” for børn på Frederiksberg, og opvisningen og den efterfølgen- de træning gav mod på at starte op på det nye børnehold pr. den 01.09.2002.

Vi har altid utrolig gerne ville have, at vore piger blev gode til karate, da det giver en god mental styrke, og i en Verden, der ofte bevæger sig meget hurtigt på alle fronter, er det efter vor opfattelse ikke så fjollet, at børn får udviklet evnen til at koncentrere sig maximalt under træning, men ikke mindst, at de får opbygget en styrke og hurtighed, der også giver dem en god selvtillid.

Da Josefine og Simone i sommeren 2002 havde stiftet bekendskab med Jokokan Karate og da vi efterfølgende ved “et rent tilfælde !” lejede “Karate Kid” på video til dem, var de “solgt” og ville gerne i gang på det nye børnehold på Frederiksberg, hvilket vi aldrig har fortrudt, men udelukkende været utrolig glade for !

Til den allerførste træning var det kun Josefine og Chefinstruktør Kjeld Nyrup samt John Christensen, der var tilstede, men det ændrede ikke ved det faktum, at Lars og John tog meget vel imod hende, hvilket var starten på medlemskabet i Jokokan Karate, og ugen efter kom lillesøster også med.

Da gode oplevelser har det med at “smitte”, er flere af vore pigers veninder efterfølgende startet i klubben, og de er ligeledes glade for at være en del af Jokokan.

I December 2002 blev Josefine og Simone indstillet til den 1.graduering ved “Jule-lejren”, og vi var alle spændte på selve lejren, der foregik på en skole i Greve.

Indledningsvis var det en fornøjelse at se så mange friske sportsfolk en tidlig vintermorgen, og den gode stemning blev ligesom lagt, da Chefinstruktørerne havde nissehuer på, og så var det ellers bare en kanon-dag med god stemning, og da lejren blev rundet af med graduering af børnene (Jokokidz), gik faktorerne op i en højere enhed.

Systemet er så “børne-venligt” indrettet, at “Joko-kidz” typisk har mulighed for at blive gradueret 3 gange om året, og på denne vis kan de hurtigt se, at der sker en udvikling i bælte-graderne, når blot de passer træningen og iøvrigt “går til stålet”.

I skrivende stund har vi været med på 6 lejre, der alle har været éndags-arrangementer, og kendetegnet for alle lejre er, at det har været nogle utrolig gode dage med en fantastisk stemning i forløbet.

Man kan ikke undgå andet end at blive “revet med”, når måske 80-100 mennesker i salen begynder at trampe i gulvet – til rytmen fra “We will rock You”, og det er virkelig mental power – for både børn og voksne , hvortil skal bemærkes, at den stærkeste drik, der serveres ved den efterfølgende fællesspisning er “Maj Drik”, men dog med 2 smagsvarianter !

Josefine og Simone er nu nået til 7.graduering (lilla bælte med 3 streger), som de skal op til om kort tid, og det er hævet over enhver tvivl, at det har en stor værdi for pigerne, at de kan se fremskridtet i deres færdigheder til træning, men også på den psykologisk gode måde i form af mere kulør på bælterne.

I det seneste år er der kommet en hel del nye medlemmer i Jokokan Frederiksberg, og vi er sikre på, at der kommer mange nye medlemmer fremover, da det er en utrolig god klub, der har nogle dygtige og imødekommende instruktører i form af John Chris- tensen og Chefinstruktør Kjeld Nyrup.

Træningen foregår under betryggende former, som vi forældre værdsætter meget, og når den daglige træning så “krydres” med en god lejr hvert kvartal, hvor Kimu Sensei, Jens Kyoshi, Renshi-daierne Martin, Søren og alle øvrige Chefinstruktører sørger for nogle gode oplevelser, er der absolut kun godt at sige om Jokokan Karate, og alle de frivillige Ledere og Instruktører, der yder en kæmpe indsats i idealismens tegn.

“Børn og motion” er unægtelig nogle meget omtalte emner i Dagens Danmark, og når det for børn kan lade sig gøre at få god motion og samtidig have det sjovt ved at træne Jokokan Karate, er det klart anbefalelsesværdigt, og da der samtidig er åbnet op for, at forældre og børn kan træne på samme hold, er der mange gode grunde til at gå i gang med det, da det er en “slags aktiv familie-hygge”.

Vore piger er stolte over de resultater, som de har opnået i Karate indtil videre, og de mener, at det giver dem et godt “forhandlingsgrundlag”, når de skal forhandle lommepenge med os forældre, ha,ha.

Spøg til side.

Vi glæder os til at være en del af “Jokokan-familien” fremover.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login