Af Martin E. Hansen, Medlem indtil 2018

Lidt over en måned er gået siden vi alle stod der, i varmen, og klar til årets sommerstævne. Vi har efterhånden alle oplevet det store fremmøde ved vores fælles lejrer, og endnu en gang formåede vi at trække fulde huse. Det der dog var undtagelsen var, at lidt over 90 % skulle op til den efterfølgende graduering eller kompetence graduering, og det er rigtig mange.

I vanlig stil blev vi alle budt velkomme af en storsmilende Kimu Sensei, som igen formåede at holde en lang men konkret velkomsttale, også her har han evnerne til at overgå sig selv i niveau fra gang til gang . Efterfølgende skulle Shindenkans nye kampråb pudses af, så Søren Renshi-dai førte sig frem fra det opstillede podium og opildnede til fællesråb, hvilket var tiltrængt kunne man høre. Nu kunne træningslejren så endelig starte, hvilket skete først med en fælles opvarmning for at få temperaturen i Måløv hallen lidt op. Den egentlige træning begyndte med fælles kihon for at få alle i stødet til dagens øvrige aktiviteter, og samtidig blive udfordret ud over normalt pensum.

Et fast indslag på sommerlejren er faldteknik. Som noget nyt var holdinddelingen dog anderledes i år, da både Jokokidz og voksne trænede sammen i mindre grupper efter grad. Som instruktør synes jeg det fungerede rigtig godt, da alle kan lære noget af både at træne børn og voksne sammen. Efter en halv time med faldteknik og en lille pause var tiden kommet til et nyt trin for nogen på vejen mod “ægte” kumite, nemlig plethandske træning. Dette gjaldt for alle fra 7. kyu og op, resten fik lov at muntre sig med pensum træning i kihon og senkai. Jeg havde selv fornøjelsen at sekundere Kimu Sensei som instruktør og prøveklud under dette. Man kunne hurtig fornemme på forsamlingen at interessen, fokusen og intensiteten steg imens smilet på læberne blev større. Det er altid rart at få nye input og værktøjer. Mange af Jer lærte bestemt at slå hårdere og mere præcist samtidig med brugen af korrekt teknik og stilling. Til dem som har undret sig over om Kimu Sensei slog igennem på puden kan jeg sige; ja, det kunne godt mærkes hele vejen igennem.

Dagens sidste lektion fungerede som repetition for dem der havde deltaget på kotachi kursus dvs. igen fra 7. kyu (dog inkl. enkelte 8. kyu “fasttrackere”). Meget rart for de fleste at få pudset teknikkerne af inden kompetence gradueringen senere på dagen. Alle andre fik lejlighed til at træne kata, så de var frisk i erindring inden gradueringen der rykkede tættere og tættere på. Kotachi kurset der havde været afholdt inden lejren lå på et meget højt niveau, takket være deltagernes entusiasme og lærevillighed. Det afspejlede sig også i kompetence gradueringen, der fulgte efter, flot at se lidt over 60 elever svinge “kniven”.

Vi var nu nået dagens højdepunkt for de mange fremmødte – graduering. Det var en lang session på lidt over en time, hvor graduanterne i de sædvanlig grupper, efter grad, blev bedt om at vise udpluk fra pensum, afsluttende med kata. Jens Kyoshi var gradueringsleder med sortbælterne som assistenter og dommere. Samtidig var de indstillede sortbælter på skift til en samtale med Kimu Sensei omkring deres gradueringsforløb. Efter en lang dag var det flot at se at alle gjorde en god figur under gradueringen. De 3 indstillede brunbælter havde allerede ugen inden været til en time lang pensum test, som i kan læse mere om i andre artikler. Så sidste stoptest var en hård pudetræning, hvor de skulle igennem et uvist antal omgange af uvist varighed med slag og spark på pude. Puden blev holdt af deres respektive instruktører som motivations- og provokationsfaktor. De klarede sig alle 3 rigtig flot til stor jubel og bifald fra alle fremmødte tilskuere og elever. Som afslutning og i den mening at alle ikke skulle tro at sortbælterne laver noget, blev det til en kort opvisning på 10 min., hvor vi viste et lille pot purri af udvalgt pensum i kumite og kata.

Klokken nærmede sig 18.00 og alle fik ved den afsluttende gradueringsceremoni bekræftet deres indstillede grad med efterfølgende fortjente klapsalver. Alt i alt må sommerstævnet endnu en gang betragtes som en kæmpe succes, og et godt fundament for næste sæson og en velfortjent sommerferie. Vel mødt i den nye sæson.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login