Af Jokokan Honbu

“Ichi, ni, san” – “Vi er fra Shindenkan!”. Den ny komponerede slagsang fra den nyudnævnte “Master Motivator”, Søren Renshi-dai gjaldede udover hele Ballerup og omegn fra flere hundrede stemmer i alle aldre og begge køn i højt humør flere gange under Jokokan, herunder Shindenkans forårslejr 2008.

Årets første stævne var denne gang planlagt til at være et fordybelses og bedre forståelse for temaet og sammenhængen imellem basis (fundament) og kumite (fri-kamp). Det blev en udfordring, men også en sejr for de fleste, da mange vovede at tro på Shindenkans motto ” Du er meget bedre end du selv og andre påbyder dig”.

Og gik det mindre godt i en periode, fik alle lige en opmuntring igennem den nye slagsang, som blev sunget igen og igen, til stor morskab og opmuntring for både deltagerne på gulvet og alle de fremmødte tilskuer på bænkene.

Med 113 indstillede til graduering, blev den adskilte gradueringssession afviklet. Den blev skudt i gang med en indledning med Tai-chi kata opvisning af de fremmødte Jokokanere, som netop ugen før havde deltaget i ét af organisationens inspirationskursuspakker for alle, Tai-chi kata.

Alle chefinstruktører og instruktører deltog også i denne opvisning, da kursuspakker i Shindenkan altid afvikles parallel forskudt, således de afvikles på forskellige kompetence niveauer; Kyu (farvede bælter) og Dan (sortbælter).

Det er vigtigt i Shindenkan “at møde der hvor folk er og derefter at skabe og bygge op – sammen”.

Næste kompetencepakke for Kyu og Dan vil være Kotachi (lang kniv), og alle deltagere og tilskuer vil således under sommerstævnet nyde frugterne af denne kompetencepakke i form af både graduering og opvisning.

Ud af de 113 var der tre som var oppe til brunt bælte, 3.kyu i Yakami Shinsei-ryu Karate-do. De blev indstillet under X-mas lejren 2007. Dette var startskuddet på en intens forberedelsesproces, da alle brunbælter skal bestå tre stopprøver;

1). Fysisk test, som sikre de har disciplin og fysik til at bestå de efterfølgende tests. Klik her for at læse mere.

2). Pensum test i fuldt pensum fra 9.kyu – 3.kyu, som sikre at de kan forstå formen af pensum – hele standardiserede pensum.

3). Gradueringstestforløb over forårslejr og efterfølgende gradueringssession, i alt ca. 5 timer

Alle bestod den fysiske test som blev afviklet i et Fitness.dk center den 23.02.2008, og også den omfangsrige pensumtest den 07.03.2008 i Højagerhallen, Ballerup. Trods særdeles presset, bestod alle tre også den afsluttende test, således vi nu kan byde velkommen til tre nye brunbælter fra hhv. Jokokan Amager (Lennart), Frederiksberg (Ida) og Slagelse (Claus), som ønskes tillykke med det nye bælte.

I gradueringsprocessen (klik her for at læse mere) for brun- og sortbælter er der to årlige graduerings procesforløb, som altid begynder med en indstilling.

Under forårslejren 2008 blev der foretaget følgende indstillinger af Kimu Sensei til sommerstævnet 2008; én til 6.dan, tre til 4.dan, én til 2.dan Sr. og én til 1.dan Sr, sorte bælter, og fire til 3.kyu, brune bælter. Alle i Yakami Shinsei-ryu karate-do.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login