Soke Sensei ærer Jokokan Europa, herunder Skandinavien og Danmark

Af Jokokan Honbu

Jokokan International og Bujutsu Kodosoku-kai øverste japanske Budo og Bujutsu Stormester, Yakami-ryu 34´te Soke, Soke Sensei Tonegawa, har beæret Jokokan Europa, herunder Skandinavien og Danmark med egne selvstændige organisations- og systemnavne, under Yakami og Jokokan paraplyen.

Hvorefter Jokokan i Europa, herunder Skandinavien og Danmark fra 1.februar, 2008, vil få status og prokura som selvstændig organisation og system, og fortsat som fuldgyldigt medlem af Yakami og Jokokan paraply organisationen. Lederen vil uændret være Yakami-ryu stormesteren Yamana-Itotani Sensei.

I februar 1996 blev Yamana-Itotani Sensei gradueret Menkyo Kaiden (Initiated master of all the martial arts) under en træningslejr i Japan. Herved blev han automatisk også selvstændig organisationschef indenfor Jokokan organisationen.

I Juli 2000 blev Yamana-Itotani Sensei gradueret Gokuden under en træningslejr i Danmark. Herved blev han automatisk også selvstændig system- og organisationschef indenfor Yakami-ryu og Jokokan organisationen. Begge automatisk tildelte prokura er dog aldrig blevet annonceret efter Yamana-Itotani Sensei ønske, og han har derfor aldrig ansøgt om den formelle og officielle tilladelse.

I Maj 2007 blev Yamana-Itotani Sensei gradueret Inka under en træningslejr i Japan, og ønskede stadig ikke at ansøge om den formelle og officielle tilladelse, da han stadig ikke følte behov for denne officielle og internationale anerkendelse. For som han sagde “Kunne han jo ikke være andre end den han allerede er”.

Igennem årene har Soke Sensei Tonegawa dog i stigende grad skubbet på og i nytåret 2007/2008 kom så det største skub, som medførte en formel ansøgning fra Yamana-Itotani Sensei. Denne ansøgning blev imødekommet med glæde med det samme, og med alt hvad dertil hører af officiel prokura indenfor og som medlem af Jokokan og Kodosoku-kai paraplyen.

Dette betyder blandt andet også at Yakami-ryu Gensei karate-do har fået et nyt selvstændigt navn, selvom 20 % af pensum i systemet stadig er hele det oprindelige traditionelle Shukumine Gensei-ryu system, som kom hertil med Soke Sensei i 1967. Yakami-ryu Gensei karate-do hedder fra 1.februar, 2008; Yakami Shinsei-ryu Karate-do, i daglig tale Shinsei-ryu.

Hermed vedkender vi stadig vor arv fra traditionel Gensei-ryu siden 1967 fra Soke Sensei Tonegawa, som nu i dag kaldes Gensei-ryu af Kodosoku-kai, men samtidig også at Jokokan hverken primært eller sekundært træner eller underviser i traditionel Gensei-ryu af Kodosoku-kai, men Yakami Shinsei-ryu Karate-do, under Yakami og Jokokan paraplyen.

Gensei-ryu af Kodosokukai varetages primært i Danmark af vor søsterorganisation, Genshi-kan, som er medlem under Bujutsu Kodosoku-kai paraplyen.

Nye organisations- og system navne til Jokokan Europa, herunder Skandinavien og Danmark

Som mange af vore 25-30.000 månedlige læsere verden over ved, er Yakami-ryu inddelt i “1 + 3 = 4 trin”, som er naturligt opbygget i forlængelse af hinanden, således der i sandhed er plads til alle. Mere end 9 ud af 10 af vore 600-650 medlemmer (feb.2008) i den samlede organisation i Skandinavien, træner trin 1, som er kampsport og indgangssystemet efter år 2000.

Dette system er hovedværktøjet til, at vi på blot 7 år er vokset omkring de 1.500 %. Der er plads til alle og vi har opbygget et unikt koncept om hvordan dette trin skal være og opleves. Mindre end 1 ud af 10 af vore 600-650 medlemmer (feb.2008) i den samlede organisation i Skandinavien, træner trin 2 til 4, som er Yakami-ryu kampkunstsystemerne før år 2000.

Disse systemers historie rækker over 1.000 år tilbage i tiden og er total kampkunstsystemer afprøvet og forfinet i over 100 slag igennem årene. Der er plads til alle der vil og kan. Denne forskel er stadig uforandret, men gjort mere klart og gennemskuelig ved, at hver af de to hovedgrupper har fået hvert deres system og organisationsnavn.

1. Shinsei-ryu er indgangs- og kampsport systemet i Shidenkan under Yakami paraplyen, og Shindenkan det overordnede navn for hele Jokokan organisationen i Europa.

  • Systemet Shinsei-ryu betyder ” Den der bærer den ægte og forenede vilje i hjertet til den oprindelige Budo vej”.
  • Shindenkan betyder “Den ægte og essentielle Budo undervisning med plads til alle”

2. Hassei Yakami-ryu er de efterfølgende kampkunst systemer for inviterede Densho grader under Yakami paraplyen, og Kaidenkan det underordnede navn for Jokokan organisationen i Europa.

  • Systemet Hassei-ryu betyder ” De otte kræfters forening til ét – den oprindelige og mægtigste kræft – Big Bang power – Skabelseskraften”
  • Kaidenkan betyder “Den ægte og fulde Budo og Bujutsu undervisning og vej for alle der vil”
Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login