Af Jokokan Honbu

Med 125 aktive deltagere på gulvet og omtrent lige så mange støtter på bænkene, var der lagt op til et brag af en sommerlejr i det dejlige solskinsvejr.

For 10 instruktører var dette ligeledes afslutningen på et længere gradueringsforløb, som var igangsat den 7.juni 2007. Totalt udmattede skulle de nu mobilisere de sidste kræftreserver og dele ud i undervisningsøjemed af deres ikke eksisterende overskud, til alle de forventningsfulde jokokanere i alderen 6 til 63 år og af begge køn med en ligestillet fordeling.

Kimu Sensei havde som sædvanlig planlagt hele forløbet i mindste detalje, koordineret og videregivet hele forløbet til aktivitetsudvalget og instruktørerne, så alle tandhjulene var klar og velsmurte til at lave en værdig og spektakulær sæsonafslutning. En sæson som bød på en opgørelse med nu 550 jokokanere i Jokokan organisationen, fordelt med 350 i JDK (Forbund) og 200 i JHo (Honbu), samt elever med grader fra 10.kyu til 9.dan, som nu gerne skulle krones med nye højere grader efter sommerlejr og gradueringsforløb.

Sommerlejren og gradueringsforløbet er nemlig adskilt fra hinanden. Først skal alle deltagerne igennem en målrettet pensumtræning netop til deres næste grad, hvor alle gradshold rotere per halve time til en ny pensumdel udvalgt på forhånd af Kimu Sensei med input fra alle Jokokans chefinstruktører. Indholdet er nemlig også tæt relateret til de efterfølgende ”Sign off” eller del-gradueringer i pensum fra 5.kyu og op, hvor alle deltagende elever fra 5.kyu kan få deres ”del gradueringshak” mod det næste bælte under et gradueringsforløb, sammen med fuldt indstillede elever.

Herved opøves og tilvænnes alle til at stå i ”rampelyset” og perfome, – udøve deres bedste kunnen uden de værste nerver og den berømte klap som går ned. Hensigten med dette er tillige, at jokokanere aktivt kan anvende denne erfaring og tilvænning udenfor Jokokan, det værende arbejdsliv, socialt eller andre relevante sammenhænge.

I Jokokan er det vigtigt, at der ER en eksisterende sammenhæng i og udenfor dojoen (træningssalen) – den fulde cirkel.

Efter at alle roteringsforløb i pensum var gennemført, blev der gjort klar til det traditionelle fællesbillede fotografering med alle deltagere på sommerlejren. Et billede der har god mulighed for at ende i verdens førende Budo og Bujutsu magasin, det japanske men verdensomspændende ”HIDEN magazine” i nær fremtid.

Som noget nyt havde Kimu Sensei omfordelt rollerne under gradueringsforløbet.

For det første var hele sommerlejren et langt gradueringsforløb, hvor Kimu Sensei gik rundt blandt alle gradsgrupper og gjorde sine notater. Fra normalt 4.kyu tillige med en del kommentarer, dog fangede to 10.kyu, en 7.kyu og 5.kyu hans opmærksomhed, som gjorde at disse efterfølgende blev gradueret selvom disse ikke var indstillet af deres chefinstruktør pga. manglende undervisningstimer.

Men under disse omstændigheder har Kimu Sensei jo det privilegium at tilsidesætte normale gradueringsforløb, hvis elever opfylder pensumkrav, hvilket han gør til tider efter devisen ”Enten er du god nok eller så er du ikke – Du bliver gradueret når du opfylder kravene dertil”.

Gradueringsdommeren under gradueringsforløbet var den normale gradueringsleder, Jens Kyoshi, 5.dan Sr. med en ny gradueringsleder på gulvet, Søren Greve Shíshú, 2.dan. Gradueringsdommeren havde fået Kimu Sensei´s notater og bedømmelser, som der blev arbejdet videre med under hele gradueringsforløbet med ca. 110 indstillede graduanter in spe. Det velplanlagte gradueringsforløb skulle være afsluttet indenfor 1½ time.

Imens var instruktørerne igennem deres afsluttende bestået/ikke bestået og fulde evalueringsforløb sammen med Kimu Sensei. Først med hele gradueringsforløbet siden 7.juni, derefter deres tese og til slut den endelige ”karakter”.

Den afsluttende graduering blev ét langt festforløb, da Jokokan fik både nye elever i 10.kyu – 4.kyu og 3-1.kyu gruppen, samt nye 1.dan, 2.dan, 3.dan og 6.dan, sorte bælter.

Endnu et fabelagtigt kanonår for Jokokan i Skandinavien – The land of the Vikings!.

Til alle vores nu gennemsnitlige 25.000-30.000 månedlige hjemmeside Iæsere verden over siger vi alle en STOR tak fordi I har fulgt og støttet os på vores hjemmeside, og til alle Jer som loyalt og aktivt har støttet Jokokans medlemmer også en stor TAK – til slut VELKOMMEN TILBAGE TIL JER ALLE OG EN NY SPEKTAKULÆR SÆSON!

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login