Af Jokokan Honbu

På en solbeskinnet lørdag stod 120 engagerede og smilende mennesker linet op i to rækker til et større forårsstævne i Måløv idrætspark, og med fællesråbet ”Hvem kan? Jokokan kan!” blev stævnet igangsat. Aldersspredningen var stor, da Jokokans motto ”Plads til alle – du bliver aldrig for gammel til at lære” blev efterlevet, således at stævnedeltagerne i alderen 6 til 64 år kunne bekræfte dette konstant under heldagsstævnet.

Værten var Jokokan Ballerup Karateskole, og arrangøren den hastigt voksende Jokokan organisation med over 550 medlemmer i Danmark alene. På verdensplan ledes Jokokan af den verdensberømte japaner Soke Sensei Tonegawa, som ofte optræder i kampkunst magasiner. Sidst i THE magazine for kampkunst og kampsport; det internationale HIDEN, Budo & Bujutsu i februar 2007 udgaven.

I organisationen Jokokan trænes der fire kampkunstsystemer, herunder kampsportssystemet Yakami-ryu Gensei Karate-do, som har sine danske etablerings rødder tilbage til 1967. Yakami-ryu Gensei Karate-do er indgangssystemet i Jokokan, og det kampsportssystem som de 120 faste og 130 skiftende deltagere skulle dyste i med sig selv og hinanden over hele dagen under stævnets motto ”Du kan meget mere end du og andre påbyder dig selv”.

Dette motto blev bekræftet igen og igen hele dagen, af både børn, unge, voksne, ældre, piger, drenge, kvinder, mænd, mødre, fædre og bedsteforældre, som efter en ni timers lang dyst med et stort smil på læben kunne afslutte det succesfulde Jokokan stævne.

Med det rungende fællesråb ”Hvem kan? JEG kan!” kunne de over 200 deltagere velfortjent nyde påsken, og se frem til det næste Jokokan stævne i slutningen af Juni måned.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login