Samba, Fussball og sommerlejr

Af Jokokan Honbu

På trods af verdensmesterskaberne i fodbold, var der mødt over 150 deltagere op på Jokokans sommerlejr 2006. Med over 100 aktive og svedende deltagere i samme store sal fordelt på fire områder, blev dette en meget intens træningslejr, som dog altid afvikles med humor og store smil på læberne, som er kendetegnende for Jokokans forbundslejre.

I Jokokan forbundet ligger vi ikke vægt på at se seje ud, men at være seje indvendigt med et overskuds smil på læben og et godt glimt i øjet. Der er plads til alle på forbundets træningslejre, men vores værdigrundlag viser vi ved, at respektere og acceptere hinanden med et naturligt og fremmende niveau af disciplin og atmosfære, således alle kan koncentrere sig om det væsentlige; træne Yakami-ryu, glædes over fællesskabet og udvide egne og andres grænser.

Der trænes normalt i to haller, men i år var specielt. Foruden vi altid forsøger at forbedre og udvikle forbundslejrene, var der tre instruktører og to hjælpeinstruktører i det afsluttende gradueringsforløb.

Der trænedes derfor i én stor hal under denne lejr, således at graduanterne kunne bedømmes samlet.

Træningslejren begyndte med fælles opvarmning, efterfulgt af Ukemi (fald træning) på 4 områder; voksne øvede, voksne begyndere, Jokokidz begyndere og Jokokidz øvede. Efter en kort drikke pause, blev de 110 deltagere fordelt på fire hovedhold efter grad. Som noget nyt, blev hovedholdene inddelt efter grad og ikke efter alder. Dog blev hvert hovedhold delt i to efter alder; over og under 14 år.

I højt og koncentreret tempo blev hvert hold ført igennem udvalgt pensum i Kihon (grundteknik), Senkai (fire retninger grundteknik) og kumite. De øvede voksne blev for første gang kort introduceret til arrangeret knivkamp – forsvar mod kniv. Hvilket efter smilene at dømme var en stor succes – især blandt mændene.

Afstandsbedømmelsen er i første omgang vigtigere end at slå og sparke hårdt, selvom dette for de fleste deltagere bragte tilfredse smil på læben. Der var derfor arrangeret fokuserede slag og spark på puder, så dette blev indlært og trænet.

Sommerlejren afsluttedes med sæsonafslutningens gradueringssession, som slog ny rekord med 83 tilmeldte og instruktør indstillede Jokokanere.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login