Årets instruktør og sommerlejr 2005

Af Jokokan Honbu

Årets instruktørlejr er altid speciel, da Jokokans instruktører her får mulighed for at udfordre sig selv og hinanden på mange forskellige niveauer og facetter. Instruktørlejre bygger altid videre på den forgangne sæsons meritter, temaer og pensumlæring således, at dette opleves som grænseoverskridende til en længerevarende personlig læreproces. Dette var også gældende i år.

Der er således altid primært fokus på elevens (instruktørens) virkelige niveau, som opbygges og supporteres igennem en accelereret proces med maksimalt mentalt og psykisk pres under det fysiske Yakami-ryu træningsforløb.

Træningslejre af sådan en krævende type kræver altid et opsamlingsforløb bagefter, da de fleste instruktører havde benyttet opfordringen og lejligheden til, at presse og “se sig selv” i øjnene og se, hvordan de psykiske og fysiske reaktionsmønstre er under maksimalt og konstant pres.

Tilbagemeldingerne bagefter, et sted i Københavns natteliv, var dog også, at dette havde været den hidtil bedste instruktørlejr nogensinde, da lejren både forenede den individuelle udvikling, men også omfavnede den “gruppevise” udvikling indenfor grupperne 4-6.dan, 1-3.dan og 1-3.kyu. Dette markerede derfor også afslutningen på forankringsfasen og begyndelsen på et nyt kapitel i Jokokan Honbu-dojo´s samt Jokokan forbundets historie.

Instruktørlejren i år var ligeledes også specielt på det ydre plan, da tre instruktører var oppe til graduering. De havde alle med bravur bestået de første to meget krævende stopprøver; to timers pensumtest- og fysisk test. De skulle nu bestå den mentale og psykiske stopprøve, som er delt i tre dele; Først skal de gennemgå og bestå med glans årets instruktørlejr.

Når de så derefter står udmattede og udtømte psykisk som fysisk, skal de igennem et antal fuld kontakt “street fight” kampe kun med den begrænsning at gennemførte slag og spark mod hovedet ikke er tilladt. Dette har til formål at teste elevens “sande” reaktionsmønstre og viljestyrke mod altid friske modstandere, som har til opgave at afbrænde alt deres energi på 30 sekunder. For brunbælter er dette 3-6 kampe á 30 sekunder, og for sortbælter 15-25 kampe á 30 sekunder.

Eleven vil stå “nøgen” overfor sig selv og sine kollegaer og vise det sande “indhold og vilje”. Dette er virkelig en regnskabets time og sårbarhed så det batter.

Til sidst skal de demonstrere stort overskud og overblik til andre mennesker, når alle depoter og overskud er ikke eksisterende. Dette skete igennem årets sommerlejr med 100 deltagere og 50 tilskuere, som varede 5 timer. Instruktørerne får her bundne opgaver, som de skal løse og bliver bedømt på.

Årets sommerlejr var for første gang en ren pensumlejr med en inddeling i gradueringsgrupper, samt adskillelse af voksen og børnegrupper. Dette giver en stor målrettethed og effekt på kort tid. Der var sikkert også mange som var meget tilfredse med egen indsats, men nok også meget trætte og ømme efter en sommerlejr som de fleste betegnede som den bedste nogensinde.

De indstillede instruktører bestod også denne test og dermed også deres graduering til et nyt bælte, som bekræftelse på deres kunnen og Jokokan honbu-dojos anerkendelse. De tre instruktører er:

Chefinstruktør Martin Hansen, 2.dan Omote, Yakami-ryu Gensei Karate-do, Jokokan Korsør Karateskole

Instruktør John Christensen, 1.kyu ho med ros, Yakami-ryu Gensei Karate-do, Jokokan Frederiksberg Karateskole

Instruktør Brian Jessen, 2.kyu, Yakami-ryu Karate-do, Jokokan Slagelse Karateskole

Jokokan Honbu-dojo ønsker instruktører tillykke med de nye grader, og samtidig alle læsere af Jokokans hjemmeside en rigtig god og solrig sommerferie. Vi glæder os til at møde Jer igen til næste sæson.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login