JDK forbundsmedlem nr. 300 er rundet

Af Jokokan Honbu

2004 har været et hårdt, men meget succesfuldt år for Jokokan forbundet. Det har været et år hvor Jokokan for alvor er begyndt at høste frugterne af de mange års forberedende arbejde, udført af de få.

Jokokan forbundet har nu rundet de 300 medlemmer i alderen 6 til 62 år, og medlemstallet ser stadig ikke ud til at have nået loftet på de omkring 400-500 medlemmer med de nuværende instruktør-, trænings- og pladsfaciliteter. Et loft som måske allerede vil være inden for rækkevidde i 2005, hvilket tiden og den kontinuerlige indsats forhåbentlig vil vaske frem i løbet af året.

Det har ikke kun været Jokokan Danmark, medlem af Jokokan Europa, som har mærket og oplevet en tydelig fremgang og haft succes. Det har Jokokan International tillige.

Det verdenskendte, absolut førende og meget anerkendte japanske kampkunstmagasin “The Hidden, Budo & Bujutsu” bragte den første flotte seks siders artikelserie om Jokokan og Yakami-ryu kampkunst i deres december nummer, med Yakami-ryu´s øverste Stormester; Soke Sensei Tonegawa som naturlig frontfigur. Tre måneders dybdegående baggrunds research udført af “Hidden Magazine” blåstemplede Jokokan og Yakami-ryu kampkunst for alvor til offentlighedens søgelys, hvilket var et naturligt trin i Jokokans stadige udviklings- og åbningsproces, især de seneste år.

Jokokan Internationals nye Honbu-dojo er desuden under opførsel på en ø udenfor hovedøen Shikoku. Den er sponsoreret af venner til Jokokan. Tillige er nye træningsfaciliteter blevet frembragt og tilbudt ved foden af Mount Fuji-Yama til Jokokan.

2005 kalenderen er netop lagt op på hjemmesiden iht. Jokokans åbne kommunikationsform og -politik. Vi forsøger til stadighed at leve op til vores motto “Vi gør som vi siger, og siger som vi gør – hele tiden og i forreste række”.

Jokokan ønsker at gøre en forskel til gavn for andre mennesker i alle aldre og køn og uanset samfundsstatus og familiebaggrund. Dette afspejler Jokokan medlemmernes sammensætning tillige, hvor den fælles interesse drejer sig om Yakami-ryu karate teknikker, værdigrundlag og filosofiske tanker, som siger at livet er en bekræftelse og ikke en benægtelse, og ethvert menneske kan gøre en langt større forskel i livet, end dette menneske påbyder sig selv – tro og en aktiv indsats kan flytte bjerge!

Jokokan kalenderen afspejler livets konstante udvikling igennem kontinuerlige og uundgåelige udfordringer. Kalenderen afspejler derfor også denne øgede forståelse for vores forbunds og medlemmers Yakami-ryu behov. Der er derfor en række gengangere og en række nyskabelser.

Den største nyskabelse er to årlige mini træningslejre i Jokokan Honbu-dojo ICHI regi, som fortsætter direkte til den formelle forbundsgraduering. Mini træningslejrene vil have en koncentreret varighed på ca. 3 timer og medtælles i de samlede antal undervisningstimer med op til dobbelt vægt. De finder sted medio juni og december.

Mini træningslejrene vil være målrettet hver specifik målgruppes Yakami-ryu behov, og vil udelukkende målrettes, korrekt og uddybende pensumtræning for de enkelte bæltegrupper. På denne måde sikres en korrekt forståelse og udførelse af alle Yakami-ryu Gensei Karate-do pensumteknikker af alle Yakami-ryu udøvere uanset skole og baggrund.

Hovedundervisere på disse minilejre vil være Honbu-dojo´s Chefinstruktør, Kimu Sensei, Gokui Menkyo Kaiden og Honbu-dojo ICHI instruktør, Jens Iversen, 5.dan.

Jokokans store medlemssucces i 2004 har gjort, at vi måtte revidere vores oprindelige planer om et nyt Shiatsu uddannelsesforløb tidligst i 2006 til at blive udbudt igen i år. I Maj 2004 bestod og gennemførte 14 Jokokanere uddannelsen. I første halvår vil vi udbyde denne grundliggende uddannelse til et nyt hold på maksimalt 20 personer efter først til mølle princippet. Både medlemmer, familie, venner og støtter kan tilmelde sig.

Shiatsuuddannelsen er den grundlæggende uddannelse, som giver viden om massage, anatomi og meridianer. Shiatsuuddannelsen bliver efterfølgende overbygget med Ki kursus 1, 2 og 3, som lærer deltagerne at generere og aktivere ki (energi) og derefter af Ki & Meditation kursus 1 og 2, som udbygger deltagernes viden og forståelse af de større sammenhænge i menneskets udviklings- og selvrealiserings muligheder, hvor dele af Yakami-ryu´s værktøjskasse med 1.000 års erfaring anvendes på en uhøjtidelig og ligefrem måde. Ki & Meditations kursus 1 vil blive udbudt i andet halvår 2005.

Hovedundervisere på 2005 kurser vil være Honbu-dojo´s Chefinstruktør, Kimu Sensei, Gokui Menkyo Kaiden på Ki & Meditations kursus 1, samt Honbu-dojo ICHI instruktør, Jens Iversen, 5.dan på Shiatsu uddannelsen med Kimu Sensei som censor.

Jokokans hjemmeside vil samtidig takke alle sine venner, støtter, sponsorer, medlemmer og over 20.000-25.000 månedlige læsere verden over for deres interesse, støtte og positive tilkendegivelser for Jokokans frivillige og ulønnede arbejde til gavn for andre og samfundet i hele 2004. Tusind tak for det!

Vi ser ydmygt og taknemmeligt tilbage på året der gik, og målrettet og engageret frem mod det nye år 2005 – Hanens år. Med de bedste nytårs ønsker og hilsner samt ET STORT TAK til alle medlemmer, familie, venner og støtter, er denne traditionelle nytårs artikel afsluttet.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login