En milepæl blev passeret i Greve

Af Jokokan Forbund

For første gang i Jokokans historie var der over 100 tilmeldte efterårslejrdeltagere fra alle Jokokans skoler i Danmark. Både antallet og sammensætningen af deltagerne stillede ekstra krav til Kimu Sensei´s overordnede planlægning og afvikling af lejren. Men nu viste organisationsforandrings-fasens fine resultater sin værdi, da alle uddelegerede opgaver blev løst meget flot med rettidigt omhu.

I denne forbindelse skal absolut nævnes det praktiske aktivitetsudvalg, som er en del af Forbundets Fællesudvalg, JDK Operations, samt Jokokan Frederiksbergs bestyrelsesmedlem Tom & hustru, som egenhændigt havde taget initiativ til, at medbringe fire kagemænd for festligt at fejre passeringen af de magiske 100 deltagere. Forbundsbestyrelsen vil gerne takke for dette.

Med den sædvanlige glade, opmuntrende, men koncentrerede atmosfære forløb træningslejren over hele dagen i højt aktivitetstempo, som stillede stigende krav til alle deltagere på Jokokans efterårslejr, – især efterhånden som alle deltagere og instruktører blev trætte efter de ti timers jævnt glidende aktiviteter.

På nær et mindre uheld med en forstrakt nakkemuskel under faldtræningen, som uden de store problemer straks udløste Jokokans nødprocedure for håndtering af skadesforløb både udenfor og indenfor dojoen (træningssalen), forløb træningslejren planmæssigt.

Faldteknik, basis- og kumite metodik og fokuseringsøvelser afløste glidende hinanden under træningslejren, krydret med deltagernes egen fortolkning og kreativitet under gruppeøvelser, som fandt sted både uden- og indenfor dojoen.

I Jokokan finder vi det værdifuldt, at tage samfundsrelevante skismaer og emner op til samtale og revision, således at Jokokanere igennem dialog og fysisk udfoldelse flytter grænser mod en klarere og realistisk holdning til ofte grænseoverskridende emner.

Lejrens emne var “Vold i hverdagen”, med udgangspunkt i nødværgelovens §13.

Der blev diskuteret udfra ALLE slags vold; Vold i familien, værtshusslagsmål, umotiveret vold, overfald, sportsvold, indgriben i slagsmål og tyveri osv. Der blev, hvor det var muligt, taget udgangspunkt i gængs domspraksis, hvilket ikke altid er i overensstemmelse med egen vurdering af situationen.

De voksne blev på relationsskabende vis, sammensat i grupper på kryds og tværs af Jokokans skoler. Samtidig skulle Jokokidz udtrykke deres kreative syn på emnet igennem meget flotte og rammende tegninger.

Derefter blev alle deltagere på tværs af generationer sammensat i opvisningsgrupper, som skulle udmærke sig i et show efter dagens emne. Hver af de ti gruppers opvisning på 10 sekunder, skulle vurderes af “Vidner” efter forskellige kriterier.

Disse “vidner” var publikum, som igennem dagen bestod af imellem 15-30 forældre, bedsteforældre og søskende. Det blev et tæt opløb imellem især to grupper, hvor kun ét point skilte vinder og andenpladsen ad.

Træningslejren afsluttedes med en graduering af 54 JokoKidz, som alle bestod deres graduering. Men omkring 20 % af JokoKidz præstation var så bemærkelsesværdig, at dette straks igangsatte den konsekvens, at alle Chefinstruktører måtte revurdere disse deltagere en ekstra gang. Dette resulterede så i en fortjent ekstra streg på bæltet.

Forbundsbestyrelsen ønsker alle Jokokidz hjertelig tillykke med deres nye grader og streger, samt de voksne deltagere som, trods træthed og udfordringer, alle klarede skærene og de fastsatte krav. Det var meget flot! Og lover godt for fremtiden.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login