15 bestod deres Jokokan Shiatsu uddannelse

Af Jokokan Honbu

Scenen var sat omkring et måtteareal, hvor der var opstillet bænke på tre sider og et dommerbord på den sidste side. Efter 30 minutters skriftlig besvarelse af givne opgaver, kunne eksaminanderne gå videre til den praktiske opgave, som blev stillet af uddannelsens instruktør, breddelandstræner Jens Iversen, med Kimu Sensei som censor.

Stemningen var koncentreret og fokuseret, og steg i takt med at eksaminanderne klarede sig igennem de praktiske opgaver og demonstrationer af kunnen og forståelse. Et langt forløb på 4 måneder skulle gerne krones med et bestået resultat.

I Jokokan har vi denne filosofi: Hvis vi kan “skade”, skal vi også kunne “hele” – vi skal kende begge sider.

Shiatsu uddannelsen er den grundlæggende uddannelse, som giver viden om massage, anatomi og meridianer. Shiatsu uddannelsen bliver efterfølgende overbygget med Ki kursus 1, 2 og 3, som lærer deltagerne at generere og aktivere ki (energi) og derefter af Ki & Meditation kursus 1 og 2, som udbygger deltagernes viden og forståelse af de større sammenhænge i menneskets udviklings- og selvrealiserings muligheder, hvor dele af Yakami-ryu´s værktøjskasse med 1.000 års erfaring anvendes på en uhøjtidelig og ligefrem måde.

Shiatsu uddannelsen er opbygget af 3 moduler med teori og undervisning samt 2 obligatoriske praktik perioder, som følger efter hhv. modul 1, 2 og 3. Modulerne er afhængige af hinanden og bygger deltagernes viden op trin for trin. Hvert modul består af 3,5 times undervisning inklusiv omfattende kursusmateriale med efterfølgende 6 x 1 times dokumenteret praktik. I alt 10 timers undervisning i Yakami-ryu Shiatsu og mindst 18 timers dokumenteret praktik.

Deltagere som har bestået det samlede Yakami-ryu Shiatsu modul, kan senere tilmelde sig Yakami-ryu Ki-modulet og Yakami-ryu Ki & Meditation modulet, som udgør den samlede Yakami-ryu Helse-uddannelse med samlet 30 timers undervisning og mindst 60 timers dokumenteret praktik. Den samlede Yakami-ryu Helse-uddannelse skal være bestået inden 1.dan, sort bælte.

Beståelsesprocenten var på 72 %, hvilket er meget tilfredsstillende set i forhold til de krav, som er blevet sat for at bestå denne grunduddannelse.

Jokokan Honbu-Dojo og forbundsbestyrelsen ønsker graduanterne hjertelig tillykke

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login