Den bedste forbundslejr til dato

Af Jokokan Honbu

Aldrig før har vi modtaget sådan en massiv strøm af positive tilkendegivelser fra forældre, voksne og JokoKidz, som på denne 2004 Jokokan Vinterlejr i lånte lokaler af Honbu-dojo i Greve. Det var også en helt fantastisk atmosfære, intensitet i blandet en god portion humor og entertaintment, som både instruktører, deltagere som tilskuer medvirkede til i rigt mål.

Jokokan værtsskolerne Jokokan Frederiksberg og Jokokan Amager havde effektivt stablet et imponerende arrangement på benene, efter den overordnede indhold- og temaplanlægning af Kimu Sensei og implementering af instruktørteamet.

De 65 tilmeldte deltagere, hvoraf omkring halvdelen var sprudlende og energifyldte JokoKidz, gennemførte heldags træningslejrens otte timers planlagte aktiviteter med højt humør, engagement og koncentration. Dette til trods for en stadig stigende tendens med stive lemmer og træthed, jo længere dagen skred frem.

Træningslejrens motto og budskab var ” Lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest”, “Hvorfor være din egen værste fjende, når du være det modsatte?” og “Du skal behandle andre, som du selv ønsker at behandles”.

Dette blev i rigt mål trænet både i dojoén (træningshallen)som udenfor i fælleskabende gruppearbejder på tværs af de forskellige Jokokan skoler, hvor lydhørhed, gensidig respekt og forståelse søges fremmes igennem de tilrettelagte samarbejdsopgaver.

Da al forandring begynder med hvert enkelt unikke menneske, var dette års “isbryder emne”, komponeringen af dette års Jokokans “MGP” slagsang, som JokoKidz fik til opgave at løse. Slagsangen skulle derefter læres og indøves sammen med de voksne, som simultant var igang med en udveksling af meninger omkring nødvendigheden af Dojo-kun (gensidig adfærdsregulerende retningslinier i og udenfor dojoen).

Det er altid rart når en planlægning går op i en højere enhed, og et flot resultat produceres igennem kreativitet, grin og gode sangstemmer. Det var et vellykket og humoristisk team-work på tværs af generationer og køn.

En anden fællesskabende samarbejdsøvelse, var selvstændigt arbejdende og bestemmende grupper af forskellige generationer og Yakami-ryu niveau, som på begrænset tid skulle tage beslutning om varighed og sekvens af en fælles synkron kata, og samtidig producere et resultat.

Et resultat som blev vurderet af et nedsat dommerpanel af forældre og bedsteforældre, i samarbejde med instruktørgruppen. Kriterierne var gruppens synkron kata niveau, baseret på gruppens egen beslutning og vurdering af medlemmernes Yakami-ryu niveau og træningslængde. Gruppe nummer fem vandt ensstemmigt efter et tæt opløb.

En ny fast aktivitet, var øvelser med en teknisk og fysiske kontakttilvænning med et tilrettelagt og strukturet formål. Denne tilvænning igennem en kontrolleret anvendelse af slagpuder, var gældende både for pudeholder og for “angriberen”, som med det samme kunne se effektivitetet af sin Yakami-ryu teknik og anstrengelserne bag.

Træningslejren afsluttedes med en formel JokoKidz graduering for de indstillede Jokokidz, hvorefter alle fortsatte til en ny fast Jokokan aktivitet; Fastelavns tøndeslagning. Der blev efter nogle hårde Jokokan slag kåret tre kattekonger og tre kattedronninger, som velfortjent kunne nyde deres kroner og beundrende blikke fra deres Jokokan kammerater under den efterfølgende festmiddag.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login