2003 – det forgangne Jokokan år

Af Jokokan Forbund

Året 2003 vil blive husket som et mærkeår i Jokokans historie, da så skelsættende begivenheder og omvæltninger fandt sted i dette år. Heldigvis faldt det ud til Jokokan forbundets fordel.

To nye Jokokan skoler så dagens lys. Efter en dejlig sommer åbnede Jokokan Ballerup Karateskole dørene op i nye lokaler, hvor 200-300 mennesker med byerne Prag og Ballerup Borgmestre i spidsen overværede en flot Jokokan opvisning (Læs: Indvielse af den nye Måløvhal og Øresund-arena i Måløv). Skolen har nu knap 50 medlemmer. Måneden efter åbnede Jokokan Amager Karateskole med en rigtig gammel “ameriganer” i spidsen. Efter en blød start, har denne skole har nu også vind i sejlene.

Vinterlejren i Greve med 46 deltagere trods influenza-epedimi var en stor succes, især da denne træningslejr også rummede to nye sortbæltegradueringer efter et hårdt, langt men flot stykke arbejde (Læs: Nye sortbæltegradueringer). Hvordan sådan et forløb kan være og opleves, er beskrevet udførligt i tre artikler. (Læs: Du høster som du har sået 1, Du høster som du har sået 2 og Du høster som du har sået 3).

Efterårslejren i Skælskør med 70 deltagere var et arrangement i høj stemning, tempo og meget vel organiseret (Læs: 70 tilmeldte Jokokanere på efterårslejr), som blev efterfulgt af årets juletræning i Korsør, hvor deltagerantallet steg til 80 glade og feststemte Jokokanere, som fik taget til at løfte sig i Storebæltshallen, hvor dette hidtil største Jokokan arrangement blev afholdt (Læs: Juletræning 2003 – det største arrangement nogensinde). Efterårslejren rummede ligeledes en sortbæltegraduering af en Chefinstruktør (Læs: Chefinstruktøren bestod), som samtidig benyttede lejligheden til at se tilbage på sin Jokokan skoles historie. (Læs: Fra lille løsgænger klub til stort aktivt medlem af et fremadstræbende forbund.)

Hovedbegivenheden i året var en velforberedt “Soke Sensei Tonegawa 2003 trainingcamp” med Jokokans øverste Stormester (Læs: Soke Sensei Tonegawa kommer til Danmark igen og Jokokans Soke Sensei Tonegawa lejr 1. – 6. Juli, 2003). Forberedelserne til denne lejr havde været store; Kenjutsu 1 kursus, Hsingi 1 (Læs: Yakami-ryu Hsingi kursus 1 løbet af stablen), specialtræningslejr for 8-5.kyu (Læs: Speciel træningslejr for 8. – 5.kyu.), Instruktørlejr (Læs: Jokokan’s I-Lejr 22-23. Juni, 2003) og intensiv træning i de respektive Jokokan skoler. 45 topmotiverede Jokokanere fordelt på 3 hold sugede til sig af den enorme og bredtfavnende viden og indsigt Yakami-ryu´s Taijutsu øverste Stormester besidder. Det var en utrolig vellykket træningslejr, som vi med rette kan sige satte “kronen på værket”, og markerede afslutningen på Jokokan forbundets lange og hårde kultur- og organisations forandringsproces, hvor transformationen fra en mindre meget elitær organisation, til et demokratisk forbund, hvor der er plads til alle – både eliten som motionisten. En proces som er blevet gennemført med så stor succes, at antallet af medlemmer i forbundet er steget over 400 % igennem forandringsfasens tre hårde år til nu 250 medlemmer (Læs: 250 medlemmer, sponsorer og hjemmeside succes).

Soke Sensei Tonegawa træningslejren markerede også begyndelsen på, at japanske budokaer kom til Danmark for at træne og blive undervist i Yakami-ryu Karate-do og Yakami-ryu Taijutsu, og samtidig opleve den danske gæstfrihed, ligefremhed, humor og de smukke seværdigheder (Læs: Japanerne kommer til Danmark) vi kan tilbyde med glæde.

2003 var også året, hvor Jokokan fik sine første sponsorer, som uopfordret meldte sig som støtter til Jokokans foreningsarbejde og værdibaserede ledelsesform, hvor frivillige kræfter arbejder ulønnet for at gøre en forskel for andre mennesker.

Jokokans hjemmeside oplevede også en kolossal udvikling, med nu 20.000 besøgende om måneden, som sammenlagt bruger over 2 dage på hjemmesiden med de over 100 siders nyheder og informationer, som understreger Jokokans åbne kommunikationspolitik og Yakami-ryu filosofi, at viden og indsigt er tilgængelig for alle, som har interesse i dette.

På Soke Sensei Tonegawa´s og på Jokokan forbundets vegne, vil jeg sige tak og godt nytår til alle vores trofaste og nye læsere, Jokokanere over hele verden, venner, sympatisører, familie og sponsorer, som har gjort året 2003 til et stort, markant og minderigt år i Jokokans historie. Uden Jeres opbakning, aktive støtte og hjælp, ville denne betydelige opgave og den succes vi har oplevet have været en umuligt opgave – men den er lykkedes takket været fællesskabets styrke, tro på noget større og bedre, og lyset for enden af tunnelen, som bare blev større og større.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login