Juletræning 2003 – det største arrangement nogensinde

Af Jokokan Honbu

Solen skinnede fra en blå himmel efter ugers trist og gråt vintervejr på Storebæltshallen i Korsør, hvor Jokokan forbundet afholdt årets Juletræning med Jokokan Korsør Karateskole som værter. 81 glade Jokokanere fra 7 skoler havde fundet vej til dette årlige forbundsarrangement og til tre timers sjov, underholdende og anderledes træning.

Traditionen tro – både i Jokokan og i resten af verden, står Julen i tolerancen, hjælpsomhedens og de “lette” hjerters tegn. Dette blev understreget af, at alle chefinstruktører var mødt op iført nissehuer – chefinstruktørværten endda forklædt som “Rudolf med den røde tud” til stor morskab for især de deltagende JokoKidz – og undertegnede inkluderet :-).

Årets hovedtema var igen traditionelt “Nissemands træning og Julemands hjælp”, hvilket tydeligt afspejledes i træningen, som bestod af Ukemi (Faldteknik), Jujutsu, Fælles Kihon (gående basis), Fælles kumite (arrangeret frikamp), pudetræning og en Voksen- /Børnenisse konkurrence, som børnene vandt efter hård konkurrence. Dommerpanelet var alle skolernes chefinstruktører, som uopfordret og upartisk udførte “bølger” efterfulgt af en “HO, HO, HOOO” hyldest hver gang JokoKidz havde afsluttet deres fremvisningsdel.

Pudetræningen skal også fremhæves, da den blev gennemført med sådan en entusiasme og store smil på læberne, at taget i hallen var ved at løfte sig. Måske var det en ekstra gulerod, at der stod 9 af Jokokanernes daglige instruktører og tappert holdt puderne :-)?.

Normalt er der ikke voksen graduering under juletræninger. Men året 2003 har været et helt fantastisk år for Jokokan, hvor medlemstallet er blevet fordoblet, læsere på hjemmesiden pr. måned er steget til ca. 20.000 fra hele verden, og Jokokan har uopfordret og glædelig fået sponsorater for betydelige beløb til glæde for alle i forbundet.

Forbundsbestyrelsen bestemte derfor, at denne glæde og succes skulle komme alle i forbundet til gode, da alle har været med til at skabe og bidrage til det “ny” Jokokan. Derfor sponsorerede forbundet alle JokoKidz gradueringsgebyrer, og afholdte en ekstraordinær graduering for de indstillede voksne. Den fælles Jokokan succes skal selvfølgelig komme alle til fælles ros og gode, – og den blev vel modtaget, som billederne tydeligt viser :-).

Stemningen og humøret var stigende igennem hele 3 timers træningsarrangement, indtil taget var ved at løfte sig af hallen. Dette både blandt deltagerne på gulvet og de engagerede tilskuere, hvilket også blev kraftigt understreget af tilskuere, forældre og deltagere efter træningen. Tak for det!

55 Jokokanere fortsatte efter juletræningen til en flot værtsarrangeret Julefrokost på den lokale kinesiske restaurant, som både bød på suppe, buffet ala carte og Mongolian barbecue. Stemningen var fantastisk. Det var meget givende, lærerigt og humørfyldt at “cirkulere” blandt de stemningsfyldte Jokokanere, og få en god snak om, hvad der rører sig lokalt og personligt. Tak for tilliden og den flotte feedback..

Jeg vil samtidig benytte lejligheden til, at ønske alle Jokokanere og deres familier, Jokokans støtter, sponsorer og venner, og alle vore trofaste læsere, en rigtig glædelig Jul, en tak for det forgangne år, og et rigtigt godt og fremgangsrigt nytår. Tak for alle de glæder og gode stunder I har beriget Jokokan med.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login