Chefinstruktøren bestod

Af Jokokan Honbu

Medlem af Forbundsbestyrelsen og Chefinstruktør for Jokokan Skælskør Karateskole bestod sin dobbelte graduering til:

SHODEN, Yakami-ryu Taijutsu
&
1. Dan SENIOR (1½ dan), Yakami-ryu Gensei Karate-do.

Jokokan har ikke fri sportskamp som sådan i den daglige træning, men har en realistisk frikampstest i forbindelse med alle instruktørgradueringer. Jokokans frikampstest er en meget hård og realistisk form, som godt kan sammenlignes med “Street fighting” regler. Der må dog kun markeres i hovedregionen.

Dette medfører at testkampene udføres fuldkontakt med både gulv- og distance kamp med udveksling af forskellige Yakami-ryu kampteknikker.

Dette stiller store krav til graduantens – og medkombattanternes fysiske og psykiske form. Derfor bliver hver graduant testet fysisk som psykisk kort før den eventuelle graduering med Jokokans fysiske testpakke, som er tilpasset hver grad. Frikamps- og fysiske tests finder sted ved alle gradueringer fra 3. kyu, brunt bælte til 3. dan, sort bælte.

For Jokokidz, old boys/girls og wonder boys/girls finder frikampstesten sted under tilpassede forhold, som er designet og målrettet til disse grupper. Samlet set opfylder de dog hovedformålet med frikamps- og fysiske tests.

Per Nygaard Kristensen bestod uden nogen problemer den fysiske og psykiske test, og viste overblik, teknik og viljestyrke under de ni hårde kampe han fik til at bevise hovedformålet med testfrikampene. Dette var iøvrigt til forskel fra hans sidste graduering, hvor han måtte igennem 23 testfrikampe. Så en markant forbedring.

Kombineret med bestået Ryuha (Teknikker fra pensum) og Ryugi (Yakami´s filosofi og indsigt) over de sidste 4 måneder, fik Per Nygaard Kristensen derfor straks en indstilling til 2.dan, Yakami-ryu Gensei Karate-do under den kommende instruktørlejr, ultimo juni 2004. Dette er meget usædvanligt.

Jokokan Honbu-dojo og Jokokan Forbundet ønsker Chefinstruktør, Per Nygaard Kristensen hjertelig tillykke med den meget flotte graduering, og Jokokan Skælskør karateskole med deres dygtige Chefinstruktør, som de med rette kan være stolte af.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login