Japanerne kommer til Danmark

Af Jokokan Honbu

En anmodning om et træningsophold af 3-4 ugers varighed med daglig undervisning og træning af Kimu Sensei,7.dan Gokuden måtte reduceres til et ophold på fem skemalagte og fuldt optagede dage fra den 21.August til 25.August, da ingen instruktører i Jokokan Danmark, medlem af Jokokan Europa lever af, at undervise i Budo på fuldtid.

Takeshi Nishiwake, 21 år og 1.dan, sort bælte, er søn af Nishiwake Shihan-dai (Vice-chefinstruktør), 5.dan, Menkyo og nevø til Nishiwake H. Shihan (Chefinstruktør), 6.dan, Menkyo Kaiden fra Jokokan Iwaki-dojoen 2-3 timer togkørsel nord for Tokyo. Nishiwake brødrene er fuldtidsprofessionelle budoinstruktører igennem de sidste 30 år. Det var den selvsamme dojo som otte danske Jokokan instruktører besøgte i 1998.

Træningslejren var opdelt i to faser; først træning med brun- og sortbælter efterfulgt af træning med 8-5.kyu grader.

En anmodning fra Takeshi Nishiwake blev efterkommet, så Kimu Sensei underviste i både Iaijutsu, kenjutsu, kihon og kontante kumite øvelser til Takeshi og de 25 inviterede danske jokokanere.

Træningsopholdet i Danmark afsluttedes i Kimu Sensei´s hjem, hvor Kimu Sensei og hans familie havde arrangeret en festlig og hyggelig afskedsreception på forbundets vejne.

Der blev også tid til en arrangeret sight-seeing tur med deltagelse af forbundsbestyrelsen og Shihan-kai på skift, hvor København, Tivoli, Kanalrundfart, Hamlets slot Kronborg og det smukke Frederiksborg slot blev besøgt og nydt.

Træningslejren var en stor succes. Vi er meget stolte og glade over den anerkendelse, at japanerne nu kommer til Danmark for at modtage og lære af det vi er gode til, og knytte endnu tættere venskabelige bånd. Det lover godt for fremtidens Jokokan. Der er allerede varslet flere træningsbesøg.

Denne artikel vil senere blive efterfulgt af tre stemningsfyldte artikler af JDK´s Informationschef, Martin Hansen

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login