Yakami-ryu Hsingi kursus 1 løbet af stablen

Af Jokokan Honbu

Den 12. april og 29. Maj, 2003 blev Yakami-ryu Hsingi kursus 1 afholdt. Kurset er det første af i alt 5 pensumlagte Yakami-ryu Hsingi kurser. Dette trænings- og indsigtskursus er et af i alt 40 “inspirations- og forståelseskurser” i andre bevæbnede og ubevæbnede kampkunstsystemer fra både Kina og Japan, som står i Yakami-ryu’s pensum.

I Jokokan lægger vi vægt på, at have indsigt og viden om andre systemer for bedre at forstå, respektere og lærer af andre systemers kunnen og essens. Dermed vil Jokokanere i længden forøge kunnen, indsigt og kompetence indenfor Yakami-ryu,- og i os selv.

Yakami-ryu Hsingi kommer fra den meget respekterede og berømte kinesiske Chuan Fa Stormester, Shakua Sei også kaldet Sunwindshine, som Soke Sensei trænede med igennem en årrække i begyndelsen af firserne. Shakua Sei Sensei

(1903-1995) er meget respekteret og kendt i både Kina og Japan. Han var én af de kinesiske kampkunstmestre, som var udsendt af den kinesiske regering under et kulturudvekslingsarrangement Japan og Kina imellem.

Som led i den kommende Soke Sensei Tonegawa lejr 1-6. Juli, 2003 i Danmark, blev Yakami-ryu Hsingi kursus 1 lanceret for optimalt udbytte under SST-03 lejren. Kurset blev åbnet fra 6.kyu og opdelt i 2 delkurser af hver 3-4 timers varighed. Det var en samlet service- og udbyttepakke. Normalt er kurset ét kursus, men pga. SST-03 udvides kursuset over i to delkurser. Dette gav plads og mulighed til fordybelse, spørgsmål, og bedre træning af teknikkerne og forståelse af tankegangen bag.

Efterfølgende Yakami-ryu Hsingi 1 kurser bliver “fast track inspirationskurser”, hvor deltagerne presses til det yderste for at opfylde gradueringspensummet. Man kan sammenligne det med valget imellem “Matematik på B-niveau eller matematik på A plus niveau i gymnasiet”. Matematik er matematik, indholdet er grundliggende det samme, men på forskellig indsigts- og indlæringsniveau”

SST-special edition kurset var derfor et sammenhængene kursus. I stedet for én hel dags træning 2 x 3 timer, skulle alle deltagere hjem i lokalskolerne og øve efter første del af kurset, så de blev bedre rustet til anden del af kurset, og dette gjorde langt de fleste så. Stemningen og koncentrationen var i top.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login