Jokokan Vinterlejr 2003

Af Jokokan Forbund

Lægerne har endnu ikke officielt bekræftet at en influenza-epidemi hærger Danmark, men vi kan bekræfte at det forholder sig sådan. Vi havde over 10 % frafald grundet influenza. Men på trods af dette var der 46 fremmødte Jokokan medlemmer, supporteret af 5-10 entusiastiske JokoKidz forældre til Jokokans årlige Vintertræningslejr. Jokokan Frederiksberg Karateskole var igen værter ved dette arrangement og havde stablet et flot og fejlfrit arrangement på benene. Tak for det!.

Selve lejren var opdelt i to lektionsdele før og efter frokost, afsluttende med en social- og foredragsdel sen eftermiddag. Før frokost stod i Jokokan fællesskabstegn, hvor der traditionel blev trænet intensiv Ukemi (faldteknik) fulgt af fælles basistræning. Fælles for denne lektion var budskabet, at hvis man hele tiden sprænger over hvor gærdet er lavest, vil det i sidste ende tage længere tid at nå sine mål, da fernisen på et tidspunkt vil krakelere. Dette indebar også, at hvis man skulle have tillid og tro på andre, skulle man først tro og have tillid til sig selv. At være ægte – at være sig selv som man nu er, kan til gengæld virke som en rød klud for de, som ikke tør være sig selv. Det er forskellen på indre og ydre styrke – i sidste ende.

Efter en solid frokost var det tid til gruppesamtaler, hvor deltagerne på kryds og tværs af skoler udveksler holdninger, meninger og synspunkter om på forhånd givne emner. Her lærer deltagerne hinanden bedre at kende, at alle har noget at bidrage med for derigennem at styrke fællesskabet og det sociale liv i Jokokan.

Den sidste lektionsdel i dojoen var tilrettelagt på det individuelle islæt igennem intensiv fokus på Kumite (arrangeret frikamp). For voksenholdet var fokus lagt på, hvad og hvordan kumite er igennem praktiske partnerskabsøvelser. Dette var også gældende for det øvede hold, men her var vægten lagt på de psykiske spil – dine egne som din modstanders. Her gjaldt det om realistisk, at se på dine egne reaktioner, lære af dem og stræbe imod, at modstanderens psykiske reaktioner bliver hans eller hendes egen værste fjende. Igen her er det gennemgående tema fra forrige lektion, at du ikke kan have sand tillid til andre, hvis du ikke har sand tillid til dig selv – “Al forandring begynder med dig selv”.

Efter 2 timers kumite i højt tempo, var det tid til JokoKidz og sortbæltegraduering. JokoKidz holdet var blevet godt forberedt igennem hele dagen, hvilket afspejles tydeligt i deres meget flotte præstationer på gulvet. Det var en sand fornøjelse at se.

Bagefter var det tid til Jokokan Shiai for de øvede, da to af deltagerne skulle op til sortbælte i henholdsvis Yakami-ryu Gensei Karate-do og Yakami-ryu Taijutsu. I Jokokan har vi ikke Shiai som sådan. Men vi anvender det under brun- og sortbæltegradueringer for, at skabe realistiske og hårdføre instruktører omkring egen formåen.

Jokokans frikamp er meget hård, da der ingen vægtklasser, og næsten ingen regler er. Skal man sammenligne med nogle kendte regler, er det efter “Ultimate/Street fighting” regler, bortset man ikke fortsætlig må slå i hovedet og fortsætlig pådrage hinanden alvorlige skader. Hver graduant skal vise sin sande karakter (turde være sig selv i en ekstrem presset situation) og får imellem 3 og 25 kampe, afhængig af formål og indsats. Dette kræver selvfølgelig en rigtig god psykisk, som fysisk forberedelse.

Bortset fra en blodnæse, diverse knubs og på grænsen af knockouts deltagerne imellem, klarede alle sig rigtig flot, og de to graduanter kunne nu fejre deres sortbæltegradueringer i byens natteliv.

Jens Shihan, Landechefen for Jokokan Danmark, og Kimu Sensei, Kaicho (Europachef) havde forberedt et foredrag omkring forskellen og fordelingen af arbejdsopgaver for Forbundet Jokokan og Organisationen Jokokan Honbu-dojo. Foredraget blev dog lidt forsinket, da den berømmelige Jokokan Frederiksberg mad konstant tiltrak sultne Jokokan deltagere til udleveringsbordet.

Foredraget havde til opgave iht. Jokokans åbne kommunikationspolitik, at orientere og informere om relevante organisatoriske ansvars-, forskels- og fællesområder indenfor Jokokan. Som afslutning på foredraget blev de nye aktivitetsoversigter fra Hjemmesiden for hovedgrupperne forevist; 10.kyu-5.kyu og 4.kyu-7.dan.

Kl 19:00 blev lyset atter slukket i Honbu-dojos lokaler, og Jens Shihan og Kimu Sensei var ved det efterfølgende evalueringsmøde enige om, at stemningen og motivationsniveauet fra deltagerne havde været usædvanlig højt under året 2003 Vintertræningslejr, – så det for mange var endt ud med at være årets VintertræningsSEJR.

Vi glæder os til at se Jer igen til næste Jokokan aktivitet!.”

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login