Jokokans Juletræning i Slagelse

Af Jokokan Honbu

For elvte år i træk samledes elever fra Jokokans skoler i Søndermarkshallen i Slagelse, hvor værterne fra Jokokan Slagelse Karateskole igen havde forberedt et strålende arrangement. Der var oprindelig tilmeldt 45, men på grund af vintersygdomme, måtte 5 blive hjemme under dynen.

Traditionen tro er juletræningen en meget afslappet, munter og samlende fælleskabsaktivitet, hvilket yderligere blev understreget af temaet for træningen, og Kimu Sensei og Jens Shihan begge bar nissehuer under hele lektionen.

Temaet for træningen var iøvrigt, at Julemanden havde brug for Jokokans hjælp til, at dele alle de dejlige og velfortjente gaver ud. Da julemanden vidste at Yakami-ryu er et totalt kampkunstsystem, så bestemte han sig for, at Kimu Sensei skulle trænes i den maskuline aspekt og Jens Shihan i det feminine aspekt af “Nissemandstræningen”. Denne forenede og samlet instruktørenhed skulle derefter træne alle fremmødte Jokokan elever, som forberedelse til det store juleslag; uddelingen af julegaver og efterlevelsen af højtidens dybere universielle budskaber.

Filosofien blev overført direkte til træningen; “Du kan meget mere end du påbyder dig selv” og “Lær af fortiden, lev i nuet og forbered dig på fremtiden” var to gennemgående elementer. Men at dette ikke kun var centreret omkring én selv, men også udfra én selv; “From all of us to all of you”.

Man skal ikke kun modtage på egne eller efter andres behov og betingelser, man skal også kunne give på egne og efter andres behov og betingelser. Når man f.eks er i et fællesskab, skal den stærke også kunne vise svaghed overfor den svage, hvis dette kan udvikle og opmuntre den svage til at blive stærkere igennem fornyet tro på sig selv.

At erkende både sine stærke og svage side, og blive opmuntret til dette af sine kammerater, kan skabe en langtids- og permanent virkning. Dette samtidig med, at man ovenikøbet tillader overfor sig selv og andre, at være stolt, glad og viser dette, uden at dette bliver forkert og destruktivt opfattet.

Nissemandstræningen blev afsluttet med en introduktion til næste års formelle gradueringssessioner i Honbu-dojo. Før har dette været en integreret del af de forskellige træningslejre. Dette vil stadig være gældende for JokoKidz, men ikke mere for de voksne. Grunden til denne optimering er, at alle elever skal have en chance for, at vise og yde deres bedste under optimale betingelser før og under. Det kan ofte været vanskeligere efter nogle dages krævende træning fra morgen til aften, og måske dårlig nattesøvn under en træningslejr.

Lejren afsluttedes med en traditionel dansk julefrokost i sædvanlig god og munter Jokokan stemning.”

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login