Af Jokokan Forbund

Det var oktober råkoldt, selvom solen skinnede fra en blå himmel, da næsten én trediedel af Jokokans nuværende medlemmer havde fundet vej til Skælskør, hvor værterne havde stablet en strålende efterårslejr på benene. Vi kan ligeså godt udløse spændingen og sige med det samme, at dette er den bedste Jokokan træningslejr, der endnu er søsat i form af en fantastisk stemning, engagement og fælleskabsfølelse. Dette var alle 40 deltagere enige om.

Eggeslevmaglehallen lagde for tredie gang i træk tid og rum til Jokokan-forbundets efterårslejr. Fredag aften gik 25 voksen elever igang med 3 timers fællestræning i højt humør og intensitet; efterfulgt af det obligatoriske lejrorienteringsmøde hvor deltagerne endnu engang kunne nyde en af vores sponsorers bidrag af kaffe, the og sodavand.

På alle Jokokan lejre ønsker vi at fremme integration og fælleskab skolerne imellem igennem kommunikation, fysisk aktiviteter og ansvar. Vi har derfor, det vi kalder “Gruppesamtaler”. Her sidder man med en kop kaffe eller the i hånden, i grupper af 5-8 personer fra forskellige skoler, og taler om et relevant Jokokan-emne, hvor efter en diskussion kan udfolde sig. Det er her vigtigt, at alle bliver hørt, da den grundliggende Jokokan filosofi siger, at alle har noget at bidrage med. En talsmand eller talskvinde vælges, og denne skal senere fremføre gruppens konklusioner på en overskuelig og “budskabsagtig” facon overfor lejrens andre deltagerne.

Efterårslejrens tema handlede denne gang om fælleskab, rette menneskelige relationer, og hvordan vi når sammen i mål. Det var fantastisk livsbekræftigende budskaber, de seks grupper var nået frem til – hvilket blev yderligere forstærket dagen efter, da 15 Jokokidz kom på deres endags træningslejr. Budskaber som “Behandl andre som du selv gerne vil behandles”, “Alle har noget at bidrage med”, “Erkend, respekter og accepter, at der er nogen som ved mere end dig og andre som ved mindre end dig – og vær taknemmelig for det”, “Se på andre i stedet for at kigge”, “Vi lærer hele livet – vær åben og tolerant”, “Find din indre som ydre balance – ellers vælter du for ofte”, og mange mange flere. Tak skal I have! – det var meget meget smukke Jokokan budskaber.

Alle Jokokan træningslejre afsluttes med et show “køkkenholdene” imellem. En ultrakort showopvisning, hvor grupperne viser deres kreativitet, Yakami- og skuespil teknik og ikke mindst humor!. Vi kan godt afsløre nu, at dommerne havde deres mistanke om bevidst snyd, da samme “køkkenhold” vandt både showholds konkurrencen og den efterfølgende fodboldsturnering!. Mange hviskede i krogene om betalte dommere og aftalt spil, hvilket også blev diskuteret dommerne imellem. De nåede dog frem til den konklusion, at da ingen havde modtaget polerede æbler, kager eller andet sødt, måtte det dobbelt vindende køkkenhold være af en særlig talentfuld kaliber. En kaliber de har skjult godt overfor os andre. Men vores budskab er: Vi lader os ikke narre igen! Det samme kan siges om en niårig spinkel dreng, som vandt armbøjnings- konkurrencen med 57 armbøjninger..

Ved det afsluttende sandwich-party afslørede Jokokan Danmarks landechef også et skjult talent – han gik som dressman i Jokokans nye tøj, som går under navnet “Jokokan Brands”. I kan læse om Jokokan Brands under nyheder på hjemmesiden.

Det er vist også passende at sige, at mange fandt deres skjulte talenter og sider frem under denne lejr. Det var en sand fornøjelse og lover godt for Jokokans fremtid. Tak skal I ha´ og fortsat god fornøjelse med jeres “indre som ydre” talentudvikling – “I kan meget mere end I påbyder jer selv”.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login