Justering af Ledelsesstrukturen

Af Jokokan Forbund

Jokokans vedtægter, love og retningslinier blev opdateret, videreudviklet, samlet og vedtaget på generalforsamlingen den 24. maj, 2002.

Den grundliggende idé i Yakami er, at man altid kan gøre tingene bedre, hurtigere og mere optimalt. Derfor har vi efter en afstemning i repræsentantskabet med senere formel vedtagelse af generalforsamlingen 2003 udformet nogle mindre justeringer i vedtægterne om bestyrelsens og repræsentantskabets roller og ansvarsfordeling. Ikrafttrædelsesdatoen er den 22. oktober, 2002.

Bestyrelsen:

Jokokan forbundets bestyrelse er den daglige ledelse i Jokokan og har 4-5 møder om året. På disse møder er der status på de forskellige bestyrelsesmedlemmers ansvarsområder; nye nødvendige justeringer bliver igangsat, og den overordnede koordinering af aktiviteter bliver fastlagt.

Da hyppigheden af bestyrelsesmøder er relativ beskeden, kræver dette til gengæld betydeligt mere af bestyrelsesmedlemmerne som ledere i forhold til deres ansvarsbevidsthed og motiverende engagement.

Det er derfor besluttet, at hver skole demokratisk skal vælge en egnet repræsentant og suppleant til forbundsbestyrelsen.

Det er op til hver skole at søge indflydelse på forbundsbeslutningerne, og det vil derfor være naturligt, at deres valgte repræsentant allerede har en naturlig prokura og indflydelse i deres egen Jokokan skole.

Hvert bestyrelsesmedlem bliver iøvrigt udstyret med en æresudnævnt, men effektiv prokura i dennes bestyrelsesperiode på 5 år, iht. vedtaget grads- og sanktions prokura.

Repræsentantskabet:

Jokokan forbundets repræsentantskab består af alle aktive instruktører med faste skemalagte undervisningstimer i en lokal Jokokan skole, Honbu-dojo eller i forbundet, og én demokratisk valgt repræsentant (en suppleant vælges også) fra hver Jokokan skole med gradueringsgrad fra 9.kyu til 4.kyu.

Repræsentantskabet mødes formelt én gang årligt til et møde, hvor det forventes at repræsentantskabets medlemmer bidrager med deres kompetencer, viden og ansvarsfulde mening. Repræsentantskabet bliver der udover løbende orienteret og rådspurgt om nye tiltænkte aktiviter, tiltag og ideer i Jokokan på emails.

Da hyppigheden af repræsentantskabsmøder er meget beskeden, hvilket ikke er gældende for repræsentskabs emails, kræver dette til gengæld mere af medlemmernes evne og vilje som ambassadører, deres ansvarsbevidsthed, ildsjæl og motiverende engagement.

Det er derfor besluttet, at repræsentantskabets meget vigtige fremtidsrolle er at fungere som Jokokans øverste rådgivende organ, til den daglige ledelse i Jokokan, forbundsbestyrelsen.

Det er op til hver skole at søge indflydelse på forbundsbeslutningerne, og det vil derfor være naturligt, at deres valgte repræsentant har et højt motiverende engagement og et dybt ønske om at gøre en forskel.

Dette gælder både medlemmer som er instruktører, samt ikke-instruktører, da alles mening og aktive indsats tæller lige meget i repræsentantskabet.

Justeringen skal sikre, at alle medlemmer som aktivt yder en indsats for fælleskabet (Forbundet), også får betydelig større indflydelse på beslutningerne og udviklingen af Jokokan. Forholdet imellem aktiv indsats og aktiv indflydelse er proportional.

Både forbundsbestyrelsen og repræsentantskabet står til ansvar overfor generalforsamlingen.

Med venlig hilsen,

Forbundsbestyrelsen

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

login