Af David Ugle, SDKSkyt, Ballerup

At træde ind i ukendt territorium kan være både spændende og udfordrende, men også ret skræmmende. For mig var det at skifte til at skyde med 9mm en sådan begivenhed. Efter sessioner med kaliber .22 i tidligere POMW forløb, var dagen endelig kommet, hvor vi skulle tage springet til den store kaliber. Forventningerne var høje, og spændingen var til at føle.

Inden vi kastede os ud i skydning med 9mm, havde vi grundigt forberedt os hjemme, gennem utallige timers tørtræning. Det var ikke kun øvelse i at beherske pistolen; det var også træning i fokus, koncentration og kontrol.

Dagen startede ud med kaliber .22-skydning, hvor vi lige kunne vænne os til at skyde igen, da det alligevel var et par måneder siden, vi sidst havde skudt. Det tog dog ikke længere end at tømme et magasin eller to, før det føltes som det plejede, og alle de gode vaner og rutiner var en del af skydningen igen. Efter at have finpudset vores skydefærdigheder og forberedt os mentalt, var det tid til at tage det næste skridt.

Overgangen til 9mm var meget mere end bare et skift i ammunition. Det var en mulighed for at teste vores grænser, både fysisk og mentalt. Personligt var jeg overrasket over, hvor “rigtigt” og naturligt skiftet til 9mm føltes. Rekylen var ikke nær så kraftigt eller svært at håndtere som forventet, hvilket var med til at give mig en øget følelse af selvsikkerhed og kontrol, på et højere niveau end jeg tidligere havde oplevet. Skydning er meget mere end bare at håndtere en pistol og trykke på aftrækkeren. Det er en rejse ind i ens egen selvkontrol og selvtillid. At skyde med 9mm var også en lektion i ansvar, da det trods alt ikke er våbnet i sig selv, som er farligt, det er personen bag det. Denne erkendelse gik virkelig op for mig efter at have skudt med 9mm, og ændrede fuldstændig min tilgang til skydning, og gjorde mig til en langt mere selvsikker skytte. Det føles ikke længere som at stå med en atombombe i hånden.

Denne oplevelse var ikke kun en træning i skydning, det var en rejse med personlig vækst som resultat. Jeg har følt mig vokse, ikke kun som skytte, men også som person. Min selvtillid er i høj grad styrket, og jeg føler mig mere tryg i min egen kunnen. Noget der også var med til at gøre denne oplevelse så speciel, var det som altid stærke sammenhold mellem os alle, både deltagere og instruktører. Gennem alle udfordringer og triumfer var vi der for hinanden, uden undtagelse. Sikkerhed var altid i fokus, og jeg har på intet tidspunkt følt mig utryg.

At skyde med 9mm for første gang var en fantastisk oplevelse. En oplevelse af selvtillid, vækst og sammenhold. Jeg er taknemmelig for at have haft muligheden for at dele denne rejse med nogle af de mennesker, som betyder allermest for mig.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login