POMW IIB – En afslørende oplevelse

Af Magnus Breinstrup, SDKSkyt, Ballerup

Når vi træner kampsport til lokaltræningen, laver vi ofte mange fejl vi ikke selv er klar over, og selv hvis vores træner påpeger fejlen kan det være svært selv at mærke hvad det er man egentlig gør forkert. Hvor rart ville det være hvis der var et værktøj til at gøre alle dine små fejl meget tydeligere, og som lod dig føle i din egen krop hvad du gør forkert?

I POMW IIB fik vi afprøvet sådan et værktøj for vores skydning. Kurset begyndte som en fortsættelse af det forrige POMW-kursus hvor vi skød med 0.22 kaliber pistoler, men denne gang skød vi på 25 meter i stedet for 15 meter, og i naturligt sollys i stedet for det kunstige lys indenfor. Det naturlige lys var meget rarere at se i, men den øgede distance gjorde det ikke lettere at se målet, og jeg lagde selv mærke til et problem med min selvtræning derhjemme. Jeg havde kun lavet tørtræning med et mål der var 3 meter væk, så mine øjne var ikke vant til at se et mål der var 25 meter væk, og derfor havde jeg mange problemer i løbet af kurset med at jeg ikke kunne finde min egen målskive. Det gjorde det også svært for mig at finde ud af hvordan jeg egentlig skød, da der ikke vare nogle huller i min skive som jeg kunne analysere. Men på trods af de manglende huller i skiven kunne jeg stadig lære noget af min skydning så længe jeg fokuserede på processen og mærkede efter hvad der føltes rigtigt og hvad der føltes forkert.

Senere i kurset fik vi til gengæld lov til at prøve noget anderledes fra de tidligere POWM-kurser, og det er det værktøj der gjorde alle fejlene meget tydeligere. Nemlig, en 9 millimeter pistol, magen til den vi har brugt til tørtræning. Når vi trænede med den, stod vi lidt tættere på målet, så vi stod på det frie græsareal, og stod derfor tættere på hinanden, uden noget imellem os. Allerede ved at være i nærheden når instruktørerne demonstrerede kunne man mærke rekylen fra pistolen i hele kroppen. Det var en helt anden oplevelse, og det gav meget mere respekt for de skydevåben vi stod med i hænderne.

Når jeg selv skød med en 9 millimeter pistol for første gang faldt den næsten ud af hænderne på mig, da jeg ikke var forberedt på hvor meget større rekylen var. Og det var den store rekyl der gjorde pistolen til sådan et godt værktøj til at afsløre de fejl jeg lavede i min skydning. Alle de fejl man laver med sin skydning, bliver forstørret af den større rekyl. Så hvis man har skævt aftræk ender pistolen med at pege meget ved siden af efter et skud, og hvis man ikke havde korrekt håndstilling blev det også meget tydeligere.

Fordi vi stod ude på græsarealet uden noget imellem os, blev vi også ramt af hylstrene fra hinandens pistoler når sidemakkeren skød. I kombination med den høje lyd fra pistolerne og det at man kunne mærke rekylen fra siddemakkerens pistol i kroppen, var der meget der kunne forstyrre fokusset. Og ved at skyde i et miljø hvor ens fokus bliver let forstyrret får man rigtigt afprøvet hvor god man egentlig er til at skyde.

Alt i alt var den en meget fed oplevelse jeg helt klart ikke fortryder, og den gav mig meget indblik i hvilke fejl jeg lavede under min skydning, og hvad jeg burde øve mig på med tørtræningen derhjemme, så det var en meget lærerig oplevelse der helt klart kan anbefales.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login