Af Mads Villadsen, SDKSkyt, Ballerup

POMW er et helt enormt omfattende kursus. Det ved de fleste. Det kræver et kæmpe set up med masser af udstyr og dedikerede deltagere og instruktører. De fleste ville tro at det er så omfattende på grund af at vi bruger skarpladte skyde våben der kan have livs farlige konsekvenser for os selv og andre. Men jeg ville mene at de faktisk tager fejl og at det der gør det så omfattende og gør at det kursus først er til 1. Dan er at man skal have indstillingen med sig. Det er det allermest vigtige. Og i min optik det hele essensen er opbygget af.

Ens egen mentalitet skal indeholde et par ting som ikke er helt nemme at forstå, men som er superessentielle, alt sammen noget som Kimu Sensei har sagt og undervist os i, gentagende gange.

Imagination very important.

One shot one kill.

Jo større risiko / fare der er, jo større bliver afstanden.

Og at det er mennesket bag våbenet der er afgørende og ikke våbenet i sig selv. Som Minouchi Sensei’s tese sagde, som er den der ligger til grund for hele POMW-kurset, hvilket jeg synes var megaspændende. For det er en anden form for mindset du skal have når du tænker sådan.

POMW skyde teknik, som er den måde vi alle er blevet instrueret i, er en veltilrettelagt proces. Som for mit vedkommende på nogen tidspunkter blev helt meditativ. Selvom jeg havde været i gang i mange timer, og jeg godt nogle gange kunne mærke selvmedlidenheden, kunne jeg stadig finde en form for ro mens jeg skød. Men det var først efter jeg afklarede med mig selv at jeg skulle lægge alle forventninger til mig selv og min skydning til side, at jeg kunne begynde at nørde med processen og faktisk nyde det.

Og den følelse jeg havde i kroppen, var lige så relevant at tage med hjem. For hjemme stod den på tørtræning hver dag. Tørtræning er når du ikke har noget ammunition i magasinet, men stadig øver POMW skyde teknik 100% optimalt. Tørtræning er en lige så stor del af POMW som vådtræning. Det kan måske virke meningsløst at stå derhjemme og øve sig uden at der kommer nogen skud ud i den anden ende. Men der kom en stor succes følelse fra første gang til anden gang. Med hjælp fra tørtræning. Det er nok mit bedste råd jeg kan give. Sløs ikke med tørtræningen derhjemme.

Tiltro til processen var en af de ting der blev gentaget mange gange. Og en af de ting jeg havde rigtig store udfordringer med i starten. Det er lige som at møde et helt nyt menneske, for dernæst at skulle have blind tiltro og tillid til dem. Det fandt jeg enormt udfordrende på visse tidspunkter.

Ikke fokusere på resultater. Det er absolut et no go i forhold til POMW. Det var komplet lige meget hvor man ramte på skiven, selvom det går imod alt hvad der virker logisk. Man ville jo tænke at det altid handlede om at ramme i det sorte felt, men det gør det ikke. Men det som man kunne lære af at kigge på sine resultater på skiven, var at se om din skydning var konstant og samlet i et område og ikke var som spredehagl over hele skiven. Det der var formålet, var at være konstant i sin skydning. At sigte på det samme punkt hver gang og ikke hele tiden flytte den rundt for at opnå det resultat som man ønskede. Men hvis man i stedet kunne lave nogle klaser af sine skud i det samme område, kunne man pludselig lære af det. I stedet for at lave et dårligt skud og så følge op med endnu et dårligt skud. Hvilket jeg kom til at gøre mere end en gang.

At være ydmyg nok til at lære. Det hele kommer på et guld fad. Det var vise ord som Kimu Sensei sagde inden vi skulle på kurset, og det var jo rigtigt nok. Det havde jeg allerede lært på tidligere SB-BB-gange, for det nytter ikke noget at komme med den indstilling at ’’jeg ved bedre og vil ikke lytte’’. Så kommer man ingen vegne. Og kan lige så godt tage hjem.

At være afklaret med sig selv. (vil du tage pistolen op og bruge den mod et andet menneske til at skade eller dræbe for at beskytte dig selv eller andre du holder af). Det var en sætning vi alle blev præsenteret for af Kimu Sensei. Det var en ordentlig mavepuster, for mig. Den havde jeg ikke set komme. Jeg har i lang tid før POMW-kurset været meget opsat af tanken og planen om at blive soldat, og med tiden blive udsendt. Men lige op til kurset og også under er jeg begyndt at tænke over om det virkelig er den vej jeg vil gå, og om det er den rette for mig. Derfor slog den sætning så hårdt. Jeg syntes ikke at jeg på det tidspunkt var på nogen måde afklaret nok til muligvis at skulle tage et andet menneskes liv.

Alle kan finde ud af at skyde. Altså det er jo ikke svært at trykke på aftrækkeren, pistolen skal nok sørge for at der kommer noget ud i den anden ende. Formålet er derfor at træne POMW skydeteknik 100% optimalt. Det var også en sætning jeg blev konfronteret med på kurset, denne gang af vores hovedinstruktør Kjeld Renshi som blev assisteret af Pia Shidoin som nummer 2 kursus instruktør.

Man kan godt mærke at det er erfarne instruktører, der har prøvet det før, og ikke er bange for at bruge tid og kræfter på at vi de nye skytter skal få så sikker og god en oplevelse og uddannelse som muligt. Kæmpe tak og respekt for det!!

Vores 2 kursus dag kom vi alle med et stort smil der var god stemning. Vi vidste nu lidt mere om hvad det vil sige at skyde på POMW kurset med Airgun, eller det troede vi i hvert fald. Dagen ville vise sig at byde på meget mere end vi havde forestillet os.

Vi skulle gennemføre nye og sjove samt spændende udfordringer stadig med et kæmpe fokus på sikkerhed. Vi skulle igennem dagens forløb lave bane skydning fra forskellige afstande lige som sidst. Nu blev der tilføjet nye elementer som at løbe fra en lang afstand hen mod målet hvorefter man skulle finde sine sigtemidler og skyde med hjertet siddende helt oppe i halsen. Vi skulle skyde på flere mål stående og i bevægelse fra side til side. Vi skulle også skyde på IPSC bane hvor vi skulle uden om forhindringer skyde under forhindringer og undgå at ramme gidsler. Plus et lille spil for at snyde vores hjerne. Som set i bakspejlet egentlig var meget sjovt. Og meget kreativt.

Udfordringer som baneskydning, skydning på IPSC-bane, og et lille snydespil satte alt sammen gang i adrenalinen og skabte en dag fyldt med læring og sjov, sammen med et helt fantastisk hold.

Vi satte selv tid af til i vores frokostpause til at se kronprins Frederiks kroning. Det var enormt hyggeligt og fik os for en lille tid til at føles helt normale igen.

Men det var ren drengerøv – og helt vildt sjovt. Vores indre Lucky Luke og Clint Eastwood kom frem i os alle sammen. Vi følte os alle ustoppelige for en stund.

At deltage i POMW-kurset er ikke blot at lære at skyde, det er at omfavne en mentalitet, der former karakter og skaber en forståelse af sikkerhed og ansvar. Det er en rejse, der går ud over skydebanen og ind i essensen af personlig vækst.

At deltage i POMW-kurset er som at træde ind i en verden af dedikation, sikkerhed og personlig udvikling. På overfladen kan det se ud som et intensivt skydekursus, men det er langt mere end det – det er en rejse ind i en mentalitet, der former ikke kun din evne til at skyde, men også din tilgang til livet.

Denne artikel indkapsler den dedikation, læring og glæde, der udgør kernen i POMW-kurset.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login