Af David Ugle, SDKSkyt, Ballerup

Dagen var endelig kommet, og det var nu tid til den første praktiske del af POMW-forløbet – målskydning med airguns. To dage forinden havde vi været på introkursus, hvor vi havde fået udleveret vores airguns. Det var svært at holde fingrene fra den hjemme, men det gjorde ikke noget, da vi havde fået at vide, at vi skulle øve håndteknik derhjemme, inden vi skulle skyde.

Ved ankomst i Højagerhallen hjalp vi hinanden med at sætte de sidste ting op, hvorefter vi kunne påbegynde POMW Ib. Vi startede med at få en kort opsummering af de vigtigste pointer fra introkurset: Korrekt kropsholdning, korrekt håndstilling, effektiv brug af sigtemidler og selvfølgelig en masse fokus på sikkerhed.

Så var det blevet tid til at skyde vores første par skud mod målskiverne, og det gik faktisk overraskende godt, synes jeg selv. Vi startede med at skyde på tre meters afstand, og senere blev vi udfordret med distancer på 5, 7 og 12 meter. Jeg har tidligere en enkelt gang skudt med .22 riffel, og så har jeg også skudt en del med luftgevær i haven som barn. Ikke desto mindre var dette min første oplevelse med håndvåben.

Jeg lagde hurtigt mærke til, at mine skud konsekvent ramte skråt op og til venstre på målskiven. Først tænkte jeg, at det måtte være pistolen, der skød skævt. Dog, da vi senere skiftede til SIRT laserpistol og jeg opnåede samme resultat, gik det op for mig, at fejlen lå hos mig selv. Selvom jeg er højrehåndet, er det mit venstre øje, jeg bruger mest, så helt naturligt var det også det øje, jeg brugte til at sigte med. Men da jeg så prøvede at sigte med det højre øje, ramte mine skud pludselig ikke længere skævt. Det var en øjenåbner for mig, bogstaveligt talt!

Det var fascinerende at se, hvordan små justeringer i teknikken kunne have så stor indflydelse på skyderesultaterne. Kjeld Renshi var opmærksom på individuelle udfordringer, og kom med nyttige råd til forbedring og holdt øje med at vi havde styr på sikkerheden. Det var tydeligt, at pistolskydning ikke kun kræver håndelag, men også en forståelse af ens egen kunnen, styrker og svagheder.

Vi sluttede af med en evaluering, og fik derefter feedback fra Kjeld Renshi og Pia Shidoin. Det var tydeligt, at selv små forbedringer i teknik og fokus havde en stor indflydelse på resultaterne. En anden vigtig ting var fokus på sikkerhed og ansvar. Dette aspekt af træningen bidrog til at skabe en bevidsthed om, at skydning ikke kun handler om nøjagtighed, men også om ansvarlig håndtering af våben. Det er tydeligt, at POMW-forløbet vil udfordre os på mange niveauer, og jeg gik fra træningen med en følelse af accomplishment, en dybere forståelse af vigtigheden ved korrekt teknik og koncentration, og en ivrighed efter at lære mere.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login