POMW Ib – skydeteknik, regler og sikkerhed

Af Dan Jensen, SDKSkyt, Frederiksberg

Søndag den 7. januar blev holdets første skydedag. Dvs. skydning med små hvide kugler i en gymnastiksal. Vi skød på skiver, på lidt større papstykker og fra forskellige afstande. Det minde om rigtig skydning og det er uden tvivl en billig måde at komme i gang på.

Der er en masse elementært der skal læres. Ordet sikkerhed blev nævnt mange gange og vi fik indprentet fire grundsætninger som hed noget i retning af:

  1. Behandl altid våbnet som om det var ladt
  2. Peg altid våbnet i en sikker retning
  3. Hav kun fingeren på aftrækkeren, når du har målet i dit sigte
  4. Hav styr på, hvad der er bag dit mål (måske fortsætter kuglen)

Det lyder og er meget logisk, men det viste sig svært at overholde i praksis. For at understrege alvoren var der opstillet en bænk, som man blev henvist til, hvis man forbrød sig imod reglerne.

Og det var ikke kun en bænk som var stillet op. Salen havde vi været med til at indrette eller omdanne til en skydebane. Med våbenzone, ladezone, et afdækket målområde og en masse tape på gulvet. Hele rammen virkede meget overbevisende og det samme gjorde programmet for dagen.

Tiden gik hurtigt, og programmet virkede tilpas varieret selvom øvelsen grundlæggende var den samme. Hvert skud skulle følge samme proces også selvom der skulle vise sig at være tendenser, som man kunne korrigere for. I det hele taget var der mindre fokus på at ramme og mere fokus på at indøve en proces. En proces hvor hele kroppen aktiveres i det enkelte skud, hvor stillingen er let foroverbøjet, og hvor vejrtrækning passer med det at tage sigte for ikke at glemme eftersigtet (nyt sigte efter skuddet er gået af og inden at pistolen sænkes). Og selvfølgeligt skal pistolen holdes på en særlig måde og selvom det måske umiddelbart virker simpelt, så er det det ikke og svarene på ens tilgang eller proces er tydelige – hullet i skiven er det tydelige bevis.

En masse engelske udtryk blev anvendt af instruktøren og det vænnede man sig til. Vi havde to instruktører og var kun seks på holdet, så der var god mulighed for at få hjælp. Men der skal arbejdes for at lære teknikken, og derfor fik vi lektier for som både handlede om fysisk styrke i hænder og skuldre og så ’tørtræning’ i sigteprocessen. Den består blot i at hæve pistolen op, sigte og trykke på aftrækkeren. Men selv uden skud bliver det tydeligt om man evner at holde pistolen stille. Det er simpelt og svært – en god udfordring, som alle kan være med i.

Kategorier
Shindenkan Arkiv

Game Education - Lensfyrste

Glæd jer - det kommer snart

Game Education - SamuraiViking officers

SamuraiViking officers – Som generalen og militærstrategen Sun Tsu sagde; “He will win who knows when to fight and when not to fight, and Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.”

Glæd jer – det kommer snart

Forbundsformænd, kronologisk siden 1988

login