31-12-2021

X-mas 2021 – Det er Jul det er Cool

Af Søren Renshi, ForbundsnæstformandJulens glæder er mange, hvilket gælder både for voksne som børn. En af de glæder vi har i Shindenkan frem mod jul, er det fantastiske X-mas stævne. Et stævne som virkelig skaber glæde og god træning for året der er gået, og samtidig motivation til året der kommer efter nytår – X-mas 2021 var absolut ingen undtagelse.

Det var tydeligt at mærke på alle Shindenkans medlemmer at X-mas stævnet var ventet, som en gave er ventet juleaften. Tilmeldingerne fløj ind med høj fart og der var virkelig lagt op til et brag af en julefest med julepynt, sang og super positiv stemning over hele linjen. Men så kom der restriktioner, influenzaepidemi og Omikrons massive udbredelse, som resulterede i et meget stort frafald på dagen. Det var ikke viljen til at støtte op omkring X-mas og TAK for det, - men sygdom er svært er komme udenom i disse tider, - her vejer ansvaret for andre og sig selv tungest.

Uanset hvad vi er oppe imod i Shindenkan, så sørger vi altid for at se på det med positive øjne og samtidig få det bedste ud af det således vi kan skabe trygge og sikre rammer. Dette skaber tillid og sammenhold i organisationen på tværs af medlemmer og lokalskoler, og X-mas stævnet viste med al tydelighed at denne tillid er indlagt og den har skabt fundamentet for 2022.

Humøret hos deltagerne var allerede inden stævnets begyndelse oppe på et niveau hvor hverken Corona eller Influenza kunne skabe kaos - for når det er jul, så er det Cool og så skal vi hygge os sammen :-)

Et X-mas stævne skaber altid glæde og det giver alle medlemmer er super god oplevelse – både nye som gamle. X-mas 2021 blev et stævne hvor mange nye deltagere fik en super oplevelse de aldrig vil glemme – samtidig fik alle øvede, specielt fra BB og SB holdet, noget spændende at se frem til, hvis de er indstillet til gradueringerne på sommer stævnet - hvilket vi alle i Shindenkan håber på vil ske for rigtig mange.

Selvom der op til stævnet kom restriktioner som ikke berørte indendørs idræt, så gør vi altid det i Shindenkan at vi skaber trygge og sikre rammer for vores medlemmer. Dvs. vi tænker på og handler ud fra planer, der skal minimere risikoen for smitte – og det gøres ud fra KISS sund fornuft og med plads til alle. X-mas stævnet 2021 var absolut ingen undtagelse og mange af tilskuerne gav da også tilkendegivelse af at deres børn var i sikre og trygge rammer.

Et stævne er altid delt op i lektioner med hver sit emne, men med en tyk rød streg mellem dem alle således de hænger sammen som et stykke julepynt der skaber traditioner igennem et helt liv. Da det jo er vintertid, så er det også istid og risikoen for at falde er tilstede. Derfor var Jujutsu 1-3 kompetencen i den første lektion med fokus på god stemning og spændende træning. Med denne kompetence kunne alle nemlig få trænet både fald, kast som gulvkamp – ja, Shindenkan er flersporet, for tænkt hvis man faldt og i faldet røg hen over et juletræ som var væltet og man samtidig fik viklet sig ind i lyskæden – ja, så er der i den grad brug for Jujutsu 1-3 kompetencerne :-)

Der blev udført faldteknik, der blev kastet og der blev i den grad låst led som viste at alle Shindenkans medlemmer har en bred og flersporet kompetencepalet at trække på. Det kan godt være at mange udenfor Shindenkan ikke helt forstår den flersporet tankegang og de flersporede kompetencer. Men når man først har været med og mærket sammenhængen i de flersporede kompetencer, så finder man faktisk ud af at livet er formet på nøjagtig samme måde hvilket giver rigtig god mening – man bliver nemlig også parat og stærk til livet ved at træne i Shindenkan – både fysisk som mentalt.

Der er ingen tvivl om, at alle blev udfordret i lektion 1 og den følelse blev taget med over i lektion 2 som blev afviklet lige på den anden side af stævne pausen der var forbeholdt Shindenkans venner som er Shindenkans altid positive og stemningsskabende støtteforening, hvor mange frivillige støtter altid giver en hjælpende hånd med fantastisk kager og super god kaffe.

Lektion 2 blev et brag med hårdt slående nisse aspiranter som skulle hjælpe julemanden med at passe på julen. Selvfølgelig var det under trygge og sikre forhold for hele lektion 2 handlede om Shindenkans pudetræningskoncept hvor principperne TAK-MITT-CT blev gennemgået på statiske som dynamiske øvelser – samtidig blev der virkelig gået til den med fælles budskaber hvor Jul virkelig blev COOL.

Det er altid fantastisk at se hvordan nye deltagere på stævnerne smider deres hæmninger og bare giver den gas på bedst mulige måde - det er så livsbekræftende at mærke den glæde deltagerne finder i den form for normalitet et X-mas stævne kan skabe. Det øvede hold som bestod af SB-BB og mange fra 9-5 kyu pensum holdende måtte da også sande at der var givet plads til at frustrationerne fra Corona tiden nu kunne komme ud – de blev i den grad udfordret med pude træning sluttet af med Stamina træning til gavn for alle og det hele med et kæmpe smil på læberne :-)Efter en givtig og lærerig lektion 2 kom det som langt de fleste havde ventet på nemlig graduering. En graduering er en fest for alle, for det bliver altid udført for at give de indstillede en god og lærerig oplevelse. Dvs. også sige at der er intet der er givet på forhånd og der er absolut ingen der får noget forærende – man skal gøre sit bedste for man kan ikke andet.

Når medlemmer har været igennem et eller flere af de essentielle kompetencekurser så skal de også igennem en kompetencegraduering. Et af disse kurser er Iaijutsu som altid er super spændende. Iaijutsu er fantastisk at træne fordi man her lærer at trække sit våben i et flow og med et tempo der bare skaber sammenhæng – på samme måde som når man udfører KataFIT eller StretchKiKata.

Iaijutsu udføres med en Iaito som er et sværd i metal der absolut ikke kan gøres skarpt, men det kan også udføres med et træsværd og en plast saya, og det er her de indre samuraier kommer helt frem – det gælder både hos mænd og kvinder :-) Iaijutsu er flot at kigge på og virkelig spændende at træne. Det hold der gennemførte kompetencegradueringen, bestod også med glans og det var tydeligt at se beundringen hos alle de fremmødte tilskuer som sad i de indrettede Corona bokse.

Efter Iaijutsu kompetence gradueringen kom der fart over feltet med graduering i Yakami Shinsei-ryu Karate-do hvor der blev gået til julevaflerne og hvor juleglæden sprede sig ud i alle kroge af hallen. Efter den succesfulde gradueringssession var der votering og uddeling af streger og nye bælter. Men inden vi kom så langt, så var det også tid for en helt ny og spændende Shindenkan Juletradition.

De fleste af deltagerne havde set at der på gulvet havde ligget et reb som mange havde spekuleret på hvor det endte henne. Den ene ende lå fremme, men den anden ende førte af uvisse årsager til et sted hvor den nye juletradition var bundet op på rebet. Den nye juletradition var en Shindenkan tovtrækning mellem X-mas deltagere og alle instruktørerne som gav høj jubel hver gang deltagerne vandt – det er altid dejligt når der kan komme glæde og jubel og specielt når der har været fest hele dagen.

Det er Kimu Sensei som afgør hvem der bliver gradueret og da han under uddeling af resultaterne nævnte resultaterne, brød jublen ud i hele hallen. Alle havde gjort deres bedste og resultaterne talte for sig selv. En gradueringsindstilling er ikke en selvfølge til at bestå – det er en invitation til at vise sit bedste både over for dem der skal bedømme, men i høj grad også over for sig selv.

X-mas 2021 var en kæmpe succes og det har virkelig skabt motivation, normalitet og en glæde frem mod 2022. Der er ingen tvivl om at alle deltagere og medlemmer glæder sig til det kommende år for der er virkelig lagt op til en tid hvor der skal kigges fremad og hvor vi alle skal give den gas. Der skal i den nye sæson arbejdes frem mod Sommerens gradueringer og der er slet ingen tvivl om, at vi alle glæder os til at se resultaterne ved sommerstævnet 2022.

Foråret 2022 vil helt sikkert vise at i Shindenkan – står vi endnu stærkere sammen, men lige nu er det jul og det er Cool og vi glæder os alle til at lade batterierne op så vi kan give den gas i 2022, med super spændende træning og en OBC sæson der vil skabe glæde og lykke til fremtiden.

Shindenkan ønsker alle vores medlemmer og deres familier en rigtig god jul og et lykkebringende nytår.